Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Svět perverze je komplikovaný láskou, Stjepan Šejić: Sunstone 02

Šejić Stjepan: Sunstone 02

Fanoušci, svazování, výprasků a dalších projevů sadomasochismu v komiksovém provedení se dočkali druhé části příhod amatérské dominy Ally a její subinky Lisy. Série Sunstone nadále oslavuje svět perverzní sexuální fantazie, ale také ukazuje, že i zdánlivě jednoduchý a přitom vášnivý vztah se může zamotat, pokud jsou do něj zasvěcovány další osoby a jeho účastnice k sobě začnou cítit víc, než jim na začátku přišlo možné.

Od doby, kdy jsme naše dívčiny opustili, se toho zdánlivě mnoho nezměnilo. Pseudo-lesbický pár se nadále věnuje praktikám z oblasti BDSM a Lisa to využívá jakožto zdroj inspirace ke svým povídkám. Nicméně jejich experimenty lákají pozornost, neboť čím dál tím víc se o jejich životní styl zajímají například výrobce Allyiných pomůcek Alan nebo čtenářka Lisiných povídek Anne. Tenká hranice mezi fantazií a realitou se začíná ztrácet, což nakonec vede spíš ke komplikacím než ke všeobecné spokojenosti.

Stjepan Šejić v pěti bodech:

  1. Narozen 27. listopadu 1981 v Chorvatsku.
  2. Původně chtěl být právníkem.
  3. Známý svou prací například na sériích Witchblade, Aphrodite IX nebo The Darkness.
  4. Po zatčení Roca Upchorche patřil k umělcům, kteří pracovali na Krysích královnách.
  5. Na Stunstoneu, který se zrodil z jeho tvůrčí krize, spolupracovala jeho manželka Linda Lukšić Šejić.

Ve druhé části své erotické ságy pokračuje Šejić ve vhledu do představivosti, která spojuje geekovský svět se sférou sexuálních výstředností. Postavy prožívají své vztahy stále intenzivněji a smyslněji, což vede k o něco výraznějšímu naturalismu. Pochopitelně by nás to v případě erotiky nemělo moc překvapovat. Hlavní hrdinové si naštěstí zachovávají svoji vtipnost a schopnost poutavého vyprávění. To se neprojevuje jen Lisinými komentáři, ale také plynulým přechodem mezi civilní a milostnou rovinou, mezi přítomností a minulostí a mezi skutečností a výmyslem. Pohodové dialogy se čtou s radostí a vizuální kabát hravě vykresluje roztodivné scenérie, ať už jde o milostné scény, nebo postavy v Allyině online hře. Přitom ale jsou veškeré tyto detaily součástí nevšedního příběhu milostného vztahu, který můžeme brát naprosto vážně.

Druhý díl Sunstonu je vlastně zjevně spíš oslím můstkem mezi poklidným začátkem příběhu a dramatickou krizí, předestřené závěrem tohoto svazku. Každopádně jde o dobrou ilustraci toho, že neobvyklé touhy jsou vlastní velice zajímavým lidem a i přes výstřednost si zasluhují pozornost mainstreamové scé­ny.

  • Stjepan Šejić: Sunstone 02
  • Crew, 2019
  • Překlad: Changer the Elder
  • 244 stran, 649 Kč (v e-shopu Fantasye již za 584 Kč)
25. prosince 2019, Jiří Kábrt

Sunstone 02

Sunstone 02
Vložit do pytle na zboží  Koupit 649 Kč 584 Kč