Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Stane se hlavní hrdina románu Andrewa Fukudy pouhou kořistí?, Andrew Fukuda: Kořist (Hon 2)

Fukuda Andrew: Kořist

Gen prchá se svými lidskými (glupaními) přáteli před lidmi – tak se nazývají upíři, kteří touží po jejich krvi. Poháněni svou touhou se nezastaví před ničím, jen aby mohli ochutnat lidské maso. Gena však trápí ještě jedna věc – vzpomínky na dívku Záři, která se pro něj obětovala.

Druhá kniha série začíná na cestě mladých dobrodruhů za svobodou, když se stále ještě plaví po řece, jež je má dovést do Země mléka a medu, o niž jim říkal Vědec. Soumračníci, jak později začnou nazývat upíry, je při tom neustále překvapují svou vynalézavostí. A právě jeden z těchto vynálezů se možná stane osudným pro město lidí, kam Gen s přáteli dorazí. Na první pohled se hrdinové ocitnou v dokonalém světě plném dobrého jídla a úsměvů, avšak každá mince má i svou druhou stranu, jak Sisy s Genem postupně zjišťují. Ale pozdě, neboť nepřátelé se už v tu chvíli hrnou ze všech stran.

Na rozdíl od předešlého dílu se v Kořisti čtenář dozví něco víc o původu soumračníků, i když si bude muset počkat na poslední díl série, aby zjistil, co z toho byla pravda a co ne. Svět Andrewa Fukudy se v předchozím díle velmi podobal tomu našemu, ale teď již čtenář ví, že tomu tak nebylo náhodou. Příběh se odehrává v našem světě, ale ne takovém, jak ho známe my, protože místo toho je poznamenán řáděním Soumračníků a stále z větší části neznámý.

Andrew Fukuda v pěti bodech

  1. Narodil se na Manhattanu a vyrůstal v Hongkongu.
  2. Je z jedné poloviny Číňan a z druhé Japonec.
  3. Vystudoval historii na Cornellově univerzitě, pak pracoval v manhattanské Čínské čtvrti.
  4. Jeho první kniha Crossing se umístila mezi deseti nejlepšími na žebříčku „prvotin“ a krimi románů za rok 2010.
  5. Druhá kniha, kterou napsal, se jmenuje Hon, první díl stejnojmenné trilogie Hon.

Gen působil v prvním díle dost chladně, víc jako upír než člověk. To se však s postupujícím dějem mění. I když je pro něj nepříjemný hlasitý smích, který je pro jeho společníky zcela přirozený, už se naučil usmívat. Největší zásluhu na tom mají probouzející se city k Sisy a přátelství mezi ním a dalšími lidmi.

Autor si nechal stejně jako v předchozím díle záležet na podrobném popisu. Pečlivě popisuje místa, kde se postavy nacházejí, podobu nových postav i toho, co dělají. Čtenář tak získá dost ucelenou představu o knižním světě a velmi snadno se vžije do děje. Tomu napomáhá i vyprávění prostřednictvím Gena, který je teď o dost přirozenější a jehož nové emoce činí děj o to zajímavější. Pokud jste si tedy oblíbili Hon, druhý díl vás zaručeně nezklame, ale nasadí o dost vyšší laťku pro poslední díl série.

  • Andrew Fukuda: Kořist (Hon 2)
  • Fragment, 2014
  • překlad: Jakub Kalina
  • obálka: Kamila Flonerová
  • 344 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
17. prosince 2014, Ivana Scholzová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Kořist

Kořist
Vložit do pytle na zboží  Koupit   249 Kč