Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Spoutávač – Hledání tajemného léku na rodové prokletí! , Sebastien de Castell: Spoutávač (Divotvůrce 4)

De Castell Sebastien: Divotvůrce 04: Spoutávač

Kellen z rodu Ke je smolařem až do morku kostí, za tento nepěkný titul vděčí své babičce, která ho v mládí proklela „černým stínem“, podivným éterickým znamením, jež z něj udělalo psance a vyhnance v jedné osobě. Nyní spolu se svým obchodním partnerem, kočkoveverákem Reichesem, opouštějí své přátele a vydávají se hledat tajemný lék. Jejich putování však vůbec není jednoduché, neboť je na hlavu mladého divotvůrce vypsána tučná odměna. A tak mu nezbývá nic jiného než den co den bojovat o holý krk ve snaze najít tajemné Ebenové opatství, které je možná pouhým výplodem jeho bájné fantasie.

Avšak štěstí není zrovna něco, co by k mladému hochovi nějak zvlášť lnulo. Uprostřed pouště málem vypustí duši, když se setká tváří v tvář se šíleným mágem ze své vlastní krve. Někdo se nad ním ve chvíli skonu přeci jen slituje a nabídne mu pomocnou ruku, nicméně tento typ záchrany není tak úplně to, v co nešťastník tajně doufal. Sice se dostane za brány mýtického komplexu, jenž poskytuje útočiště lidem, jako je on sám, avšak ani na tomto prapodivném místě není zdaleka v bezpečí. Jeho otec střádá plány, které povedou k masivnímu krveprolití a jen on jim může zabránit.

Série Divotvůrce si velmi rychle získala patřičnou popularitu nejen v zahraničí, ale i v českých luzích a hájích. Ačkoli si fanoušci museli na čtvrtý díl poměrně dlouho posečkat, tak vězte, že čekání rozhodně stálo za to. Sebastien De Castell servíruje svým příznivcům to, co skutečně milují. Čtivost, neotřelý humor se špetkou sarkasmu i skvělého pilotního protagonistu!

Sebastien de Castell v pěti bodech

  1. Vystudoval archeologii, ale poté co se začal věnovat vykopávkám, zjistil, že je vlastně nenávidí.
  2. Místo toho zvolil tvůrčí dráhu, která ho opravdu baví.
  3. Nemá rád, pokud ho někdo nazývá „renesančním mužem“.
  4. Žije v kanadském Vancouveru se svou ženou a dvěma kočkami.
  5. Jeho série Divotvůrce sklízí úspěch u čtenářů na celém světě.

Menší změna přichází v rozvržení časového konceptu, zatímco předchozí knihy na sebe zcela přímo navazovaly, tak u tohoto díla vidíme nepatrnou časovou prodlevu a významný prostor k nově se rozvíjející příběhové struktuře, a především osobnostnímu růstu hlavního hrdiny. Právě on hraje prim v ústřední dějové linii, učí se poznávat sebe sama a bojovat se svými vnitřními démony. A navzdory tomu, že se jinoch téměř nepřetržitě nachází v jednom prostředí, tak ani zde nepostrádáte spádovost, napětí ani skvěle vystavěnou strukturu celé knížky, ke které významně napomáhají i krátké, leč výstižné kapitoly.

Celá sága pomalu, ale jistě spěje ke svému konci, ačkoli je nesporné, že spisovatel toho má ještě hodně co nabídnout. Již v první polovině listopadu tohoto roku se můžete těšit na předposlední úsek epického putování. Už ze zakončení Spoutávače lze konstatovat, že o překvapivé zvraty a srdcervoucí odhalení rozhodně nebude nouze.

Takže pokud se pídíte po kvalitní fantaskní sérii s představitelem, který sice nemá žádné extra schopnosti, nepostrádá však důvtip, lidskost ani soucit, tak jste právě narazili na to nejlepší, co současný, nejen tuzemský trh nabízí. K tomu si připočtěte opravdu nádhernou obálku s přebalem a máte o svém favoritovi zcela jasno.

  • Sebastien de Castell: Spoutávač (Divotvůrce 4)
  • Egmont, 2019
  • Překlad: Peter Kadlec
  • 440 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
8. února 2020, Anastasja Višťalová

Divotvůrce 04: Spoutávač

Divotvůrce 04: Spoutávač
  349 Kč