Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Sbírka ctností, Petra Lukačovičová

Lukačovičová Petra: Sbírka ctností

Sbírka ctností od Petry Lukačovičové je – navzdory názvu – román, odehrávající se v našem postmoderním světě, konkrétně v Praze. Kniha je inspirovaná v českých končinách nepříliš známým RPG Unknown Armies. V jeho kulisách se odehrávají i některé povídky ve sbornících z cyklu Hry s příběhem, vydanými taktéž v nakladatelství Mytágo.

Proč by měla být magie omezena pouze na metání ohnivých koulí, otvírání mezidimenzionálních bran a velení nemrtvým hordám? Nachází se všude kolem nás, stačí se pozorně dívat. Synchronicita. Shoda okolností, která řetězově vede k neuvěřitelným koncům. Zdánlivě náhodná setkání, mající význam pro celý náš život. Sbírka ctností jasně dokazuje, že za nadpřirozenem není třeba chodit do fantasy světů. Mágové naší doby pracují s moderními symboly a snáz získávají moc právě díky vymoženostem naší civilizace.

Marek, obyčejný vysokoškolák, má neobyčejný problém. Občas se mu zdají sny, které se plní. A většinou jde spíš o noční můry. Jak se s takovým darem naučit žít a nezešílet? Na to nikdo příčetný odpověď nezná. A hledat řešení metodou pokus-omyl může stát mnoho životů.

Glorie je krásná, bohatá, úspěšná i chytrá. Po svém boku má podobně vybaveného muže. Místo idylky však dennodenně bojuje o moc a zachování vlivu. Pronásleduje ji její minulost, bývalí i současní spojenci a pocit samoty. Jedinou prchavou útěchu nachází ve svých knihách.

Zatímco většina lidí je alespoň občas zmítána pochybnostmi, Jakub ví přesně, co je dobře a co špatně. Ví, kdy je podle jeho měřítek nezbytné jít a použít hrubé násilí – a že takové situace podle něj nastávají velice často. Už od dětství byl veden k tomu, aby nikdy ničeho nelitoval.

Příběhy těchto tří hrdinů (či spíš hlavních postav, hrdinského lze na nich nalézt pramálo) se prolínají a znovu rozbíhají, aby dohromady tvořily kompaktní celek, v němž není nouze o zvraty.

„Málem bych řekl, že mě Petra velmi příjemně překvapila, ale ve skutečnosti naplnila moje očekávání. Sbírka ctností je jako mozaika – pomalu, během celého čtení dostáváte jednotlivé dílky, umisťujete je, přeskládáváte si je do správnějších poloh – a pořád nevidíte dost. Pořád víte, že to k něčemu spěje, ale je toho tolik… A pak přijde předpředposlední dílek. A předposlední. A poslední. A najednou zíráte na celý ten obraz, který jste do té chvíle nedokázali vnímat, a říkáte si… páni!“ – Martin D. Antonín, spisovatel fantasy povídek a románů

Více o knize se můžete dozvědět také na Facebooku .

  • Petra Lukačovičová: Sbírka ctností
  • Mytago, 2015
  • obálka: Barbora Bujnochová
  • 278 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
31. prosince 2015, Petra Lukačovičová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Sbírka ctností

Sbírka ctností
249 Kč 224 Kč