Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Prožijte se Simpsonovými další komiksové šílenství, Simpsonovi - Komiksové šílenství

kol.: Simpsonovi - Komiksové šílenství

V dnešní pomalu dospívající generaci se najde jen málo jedinců, kteří se nesetkali s nejpopulárnější žlutou rodinkou na světě. Ano, je řeč o Simpsonových. Více než dvacet let se s nimi setkáváme na televizních obrazovkách, ale jak se zdá, to tvůrcům nestačilo, a tak pro fanoušky připravili i komiks na náměty tohoto populárního seriálu. U nás vychází pod hlavičkou nakladatelství Crew, které nyní předkládá další sbírku příběhů této ztřeštěné rodinky, tentokrát s podtitulem Komiksové šílenství.

Tvůrce tohoto legendárního seriálu asi netřeba představovat. Matt Groening je značka sama o sobě, vždyť z jeho hlavy pochází i neméně populární seriál Futurama. Fanoušci komiksů si zajisté vzpomenou i na crossover těchto dvou seriálů, který spojil populární postavy do nových ztřeštěných dobrodružství v komiksové knize Simpsonovi FUTURAMA – Propletená lapálie.

Stejně jako předchozí komiksové dobrodružství ze Springfieldu, je i Komiksové šílenství kompletem původních sešitů. Tentokrát na nás čeká šest delších příběhů, které jsou proložené kratičkými příběhy, popřípadě reklamou ve springfieldském duchu. Dohromady tak dostáváme 160 stran klasické Simpsonovské zábavy, která rozhodně dokáže zpříjemnit čekání na další díl v televizi.

Komiksovém šílenství se čtenáři podívají do podzemí pod Apuovým krámkem (kde mimochodem čeká horská dráha, muzeum voskových figurín a duch kluka Mražmozka Stevea). Poté navštíví Springfieldskou základku, když se Bartovi podaří zařídit deportaci učitelského sboru ze Spojených států. Také poodhalí tajemství reklam na Krustyho burgry a dojde na mnoho dalších dobrodružství Simpsonovic rodinky…

Kdo sleduje seriál v televizi, jistě mi dá za pravdu, že poslední dobou nejsou Simpsonovi to, co bývali. Nejvíce je to vidět právě na jednotlivých dobrodružstvích, které spíše parodují ostatní seriály nebo filmy (krásný příklad je například Hra o trůny nebo Pán prstenů). Samozřejmě jim nechybí atmosféra ani kouzlo, ovšem originalita postupně ustupuje do pozadí. V komiksu je tomu právě naopak, zde se žádné vykrádání ani narážky nekonají a fanoušci tak dostávají tu pravou Simpsonovskou zábavu.

Na druhou stranu je seriál u nás tak zakořeněn, že spoustě čtenářů bude chybět jeho dokonalý dabing a celková atmosféra. Přesto se to hlavní v komiksu podařilo zachytit, a tak je právě tenhle komiks dobrou alternativou k upadajícímu televiznímu seriálu. Jediným hlavním mínusem zůstává stejně jako u ostatních knih rozsah jednotlivých příběhů. Sto šedesát stran je na šest příběhů prostě málo, a i když zápletka rozhodně zaujme a pobaví, není zde moc prostoru na větší rozvíjení.

Pro fanoušky, kteří se již do komiksových dobrodružství žluté rodinky pustili, je Komiksové šílenství povinností do sbírky. Pro ostatní je přinejmenším příjemným osvěžením v záplavě Marvelovských superhrdinů. Protože příběhy Homera, Marge, Barta, Lízy a Magie jen tak neomrzí.

24. ledna 2014, Petr Čapek

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Simpsonovi - Komiksové šílenství

Simpsonovi - Komiksové šílenství
299 Kč 269 Kč