Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Přísaha krve nabízí poutavý příběh, ale s předvídatelným koncem , J.R. Ward: Přísaha krve (Odkaz černé dýky 2)

Ward J. R.: Odkaz černé dýky 2 - Přísaha krve

Smrtící boj o záchranu upíří rasy pokračuje a Bratrstvo černé dýky nabírá rekruty z řad civilistů. Spin-off série, která celosvětově proslavila autorku píšící pod pseudonymem J. R. Ward, přichází s druhým dílem, kde opět nechybí boj na život a na smrt, oblíbené postavy z předchozích knih a především emoce vydřené až na kost. Chytrý a zuřivý samotář Axe se musí vypořádat se svými démony. A stejně tak Rhage a Mary, kteří už takovou dobu bojují o svůj šťastný konec.

Od nájezdů na upíří společnost uběhly měsíce, přesto komunita žije v neustálém strachu z Vyhlazovací společnosti. Elise je otřesená nejen z útoků, ale i z nedávné vraždy její sestřenice, přesto však zůstává odhodlaná jít za svým snem. Snem, který může znamenat konec života takového, jaký znala. Axe během útoků přišel o posledního člena rodiny a od té doby žije izolovaný od světa, připravený zasvětit svůj život boji s Vyhlazovací společností. Jeho nynější nuzný stav také znamená, že si nemůže dovolit odmítnout žádnou pracovní nabídku, a to ani v případě, že se jedná o strážení aristokratky, která už jen svou existencí představuje vše, co Axe nenávidí. A tím hůř, když zjistí, jak moc ho dívka přitahuje…

Rhage s Marry konečně našli štěstí. Alespoň si to tedy mysleli, dokud jim osud nepostavil do cesty další překážku. Adopce malé holčičky probíhá v plném proudu a na řadu teď přichází zdravotní potíže, které se u Bitty projevují po letech týrání. A stále je tu také možnost, že holčička, která si získala Rhagovo velké srdce, s nimi nakonec ani nebude moci zůstat.

„Je to přímo definice blbosti mlátit se do hlavy kvůli něčemu, o čem osud rozhodl, jestli se to stane nebo ne.“ (Str. 264)

J. R. Ward představila v sérii Bratrstvo černé dýky svět, který dokázala během let neskutečně rozvinout. Každá nová kniha nabízí čtenářům možnost vrátit se do dokonale fungujícího světa, kde na ně čekají staré známé postavy, jejichž charaktery jsou natolik propracované, že člověk nemůže jinak, než se radovat, když se jim daří, a prožívat s nimi jejich bolest, když trpí.

Poutavá cesta k cíli

Jako vždy, když se jedná o knihu z pera J. R. Ward, nejde o žádný závratný konec či neuvěřitelně originální příběh. Jde o cestu, jak se dostat k cíli, a právě ona představuje to, co je na psaní této autorky poutavé a unikátní. Její svět během let nejen, že neztratil nic ze svého kouzla, ale autorka ho zvládla v průběhu let vyvíjet tak, že dokáže nejen fungovat, ale neustále se nafukovat, a tím vytvářet místo dalším postavám a příběhům.

J. R. Ward v pěti bodech

  1. Pod pseudonymem J. R. Ward se skrývá čtyřiačtyřicetiletá Američanka Jessica Rowley Pell Bird.
  2. Má diplom v oborech právo, historie a historie umění se specializací na středověk.
  3. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala ve zdravotnictví.
  4. Svou první knihu napsala už před nástupem na vysokou, vyšla však až v roce 2002.
  5. Její nejznámější sérií je Bratrstvo černé dýky, ale pozornost si získala i série Padlí andělé, která se odehrává ve stejném universu.

Ačkoliv se jedná o knihu s upíří a erotickou tématikou v rámci žánru paranormálních romancí, autorka opět dokazuje, jak moc si na rozdíl od podobných počinů dokáže vyhrát s charaktery postav a jejich psychologií. Tentokrát zasazuje hlavním postavám jednu ránu za druhou a z románu se rychle stává jízda na emocionální horské dráze. A to s tolika výkruty, až se čtenář bojí odložit knihu, aby pomyslný vozík nevypadl z kolejí a nerozbil se o zem.

Kniha Přísaha krve představuje sice jen kapku v moři, ale zároveň jde o kapku, která přinese mnoho radosti, strachu i bolesti. Autorka jako vždy dokazuje, že v jejím případě příběh nenabízí napínavý závěr, který je navíc vždy velmi předvídatelný, ale hlavně poskytuje napětí při čtení a také možnost si užít, jak dokáže pracovat se slovy, postavami a emocemi čtenářů.

  • J. R. Ward: Přísaha krve (Odkaz černé dýky 2)
  • Baronet, 2017
  • překlad: Jana Pacnerová
  • obálka: Emil Křižka
  • 444 stran, 341 Kč (v e-shopu Fantasye již za 379 Kč)
28. září 2017, Nela Libovická

Odkaz černé dýky 2 - Přísaha krve

Odkaz černé dýky 2 - Přísaha krve
  379 Kč