Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Příběhy z magické Equestrie nyní v komiksové podobě, Katie Cooková: My Little Pony 01: Návrat královny Chrysalis

Cook Katie: My Little Pony 01: Návrat královny Chrysalis

Šestice přátel z populárního dětského seriálu My Little Pony od Hasbra se dočkala svých vlastních komiksů, jejichž první díl dorazil i na pulty českých knihkupectví. I ti nejmladší si tak mohou užít nová dobrodružství Twilight Sparkle a jejích přítelkyň, na které čeká boj se starou Nemesis. Jaký plán si přichystala královna měňavců Chrysalis tentokrát?

Sweetie Belle, Apple Bloom a Scootaloo, známé coby Rytířky řádu osobní značky, se jednoho dne začnou chovat značně podivně, a brzy nato úplně zmizí. Podobně se chovají i všichni obyvatelé Ponyville. Je jen na Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Rarity, Applejack, Fluttershy a Pinkie Pie, aby tomu přišly na kloub. Brzy zjišťují, že za zmizením kobylek nestojí nikdo jiný než Královna měňavců, Chrysalis, s kterou měly kamarádky tu čest již na královské svatbě Princezny Cadence a Shining Armora.

Šest přítelkyň se tak vydává na nebezpečnou cestu přes celou Equestrii, aby Rytířky zachránily ze spárů zlovolné Chrysalis. Mají na to však pouze tři dny. Cesta skrývá mnoho nástrah a nebezpečných tvorů, kterým se budou muset postavit. Královna Chrysalis jim to také nehodlá zlehčit – jejím hlavním cílem je kamarádky rozeštvat, aby se mohla zmocnit samotné Twilight Sparkle a její mocné magie. Dokáží Twilight a její přítelkyně odolat všem nástrahám a zachránit Scootaloo, Sweetie Belle a Apple Bloom včas?

Návrat do Equestrie

My Little Pony: Návrat královny Chrysalis je prvním dílem z nově vycházející komiksové řady odehrávající se ve světě dětského seriálu My Little Pony od Hasbra, která začala v květnu 2019 vycházet u Crwe pod značkou Crew Kids. Scénář má na starosti Katie Cooková, kresbu pak Andy Price. Komiks je rozdělen do čtyř částí, které v originále před vydáním souborného vydání vycházely po jednom čísle. Český překlad má na svědomí Kateřina Tichá. I když si komiks jistě užijí i starší čtenáři, primárně je určen pro děti ve věku 6+ let. I když není předchozí znalost seriálu nutná, rozhodně při čtení pomůže, minimálně co se týče znalosti postav.

Katie Cooková v pěti bodech

  1. Narodila se v Michiganu a narozeniny slaví 9. prosince.
  2. Vystudovala vysokou školu v Detroitu v oboru Ilustrace v roce 2004.
  3. Několikrát přispěla svými ilustracemi v komiksech od Marvelu.
  4. Dále je známá ilustracemi ze světa Star Wars, sama přispívá na blog starwars.com.
  5. Kromě komiksů ze světa My Little Pony napsala i dvě knihy pro děti o tom, jak se naučit abecedu a počítat.

Příběh je zasazen do magické země poníků Equestrie, ve které vládne Princezna Celestie. Cooková a Price přinášejí malým čtenářům řadu zbrusu nových příběhů o dobrodružstvích Twilight Sparkle a jejích přítelkyň, které se musí tentokrát postavit samotné královně Chrysalis. Už od samotného začátku je příběh velmi napínavý a akční. Twilight a její přítelkyně musí čelit řadě nebezpečných tvorů, které nechtějí nic jiného, než je sežrat.

Přátelství je magické

Co se týče postav, na scénu se dostává všech šest hlavních hrdinek – Twilight Sparkle, Rarity, Applejack, Pinkie Pie, Rainbow Dash a Fluttershy, včetně Twilightina pomocníka Spikea. Přátelství hlavních hrdinek je během celého příběhu neustále testováno a má za cíl ukázat mladým čtenářům, že je třeba o něj pečovat a že k němu patří i hádky. Velký prostor dostává i samotná královna Měňavců, která spřádá své vlastní temné plány a hodlá poníkům pěkně zavařit. Na první pohled temný příběh odlehčuje Pinkie Pie se svými vtípky a ztřeštěnými nápady.

Nelze opomenout ani nádherné a vesele barevné ilustrace Andyho Price, které vykouzlí úsměv na tváři nejednoho čtenáře. Pro lepší přehled je hned na začátku komiksu uveden seznam hlavních postav i s krátkým popiskem. Na konci samotného příběhu pak čtenáři mohou najít dva krátké minikomiksy – jeden s Pinkie Pie a druhý se Spikem, stejně jako řadu krásných doplňkových ilustrací od různých autorů, nejenom Andyho Price. V letošním roce Crew plánuje vydat ještě druhý svazek, na který se malí čtenáři mohou těšit již v září.

My Little Pony: Návrat královny Chrysalis nesmí v knihovně chybět nikomu, kdo si oblíbil příběhy Twilight Sparkle a jejích kamarádek a hledá jejích nová dobrodružství.

1. srpna 2019, Kateřina Kopišťová

My Little Pony 01: Návrat královny Chrysalis

My Little Pony 01: Návrat královny Chrysalis
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč