Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Pouze jeden hrob dělí Cat a Bonese od smrti, Jeaniene Frost: Jeden hrob za druhým (Noční lovci 6)

Frost Jeaniene: Noční lovci 6 - Jeden hrob za druhým

Mocichtiví upíří, šílení ghúlové. Cat i Bonese se snažil zabít už kdekdo. Nikdy se ale nesetkali s masochistickým a krvežíznivým duchem, který každý rok o Halloweenu umučí k smrti tři nevinné ženy. A i když se mrtvý vrah zaměřuje jen na lidské ženy, nemůže ho Cat nechat se jen tak procházet po světě živých.

Poté, co zabránili válce nemrtvých, si chtěla Cat užít trochu volna a zdokonalovat své nové upíří schopnosti. Jejich spolubydlící, který je mimo jiné také duch, si ale přivedl na návštěvu blízkou přítelkyni žádající je o pomoc. Několik stovek let mrtvá žena se rok co rok snaží zabránit dávné legendě, samotnému Heinrichu Kramerovi, aby upaloval nevinné ženy.

Autor Kladiva na čarodějnice, totiž jednou za rok dostane možnost fyzicky chodit po světě, aby mohl ze světa vymazat všechny čarodějky. Samotní duchové ale nemají dostatek sil, aby vraždící mrtvé monstrum zlikvidovali. Cat s Bonesem se proto nabídnou, že navždy zastaví nemilosrdné vyvražďování. Ani jeden z nich ale netuší, že Kramer je nejen vyšinutý, ale krutě prohnaný.

V příbězích od Jeaniene Frost jsme se mohli setkat už se vším možným. Stále ale dokáže překvapit a pobavit. Neobvyklá duchařina přináší na scénu opravdu otravného záporáka, který až do krve nenávidí ženské pokolení. Heinrich Kramer je totiž zvrácený a prohnilý i ve svém duchovním životě. Prakticky každou ženu považuje za čarodějnici a teprve setkání s Cat mu ukáže, že se mu ženy dokáží bránit a postavit.

Oproti předchozím dílům má Catina bývalá jednotka tentokrát jen menší roli. Pozornost dostanou ale úplně nové postavy – jeden zajímavý a vtipný vyvolávač duchů a nový vedoucí jednotky, který je ale doslova osinou v zadku. Jeho nový režim, snaha vědět všechno o všem a mít všechno pod dohledem, často hne Cat žlučí. O duchy nebude v knize taky nouze a dokonce se objeví i někdo, kdo by vlastně neměl po zemi chodit ani v podobě ducha.

Jeaniene Frost v pěti bodech

  1. Ve dvanácti letech začala psát poezii, krátce nato se jí však dostala do rukou první romance a byla to láska na první přečtení.
  2. Žije v Severní Karolíně s manželem, který si již dávno zvykl, že Jeaniene příliš často nevaří a o víkendu si ráda přispí.
  3. Kromě psaní ráda čte, sleduje filmy a prozkoumává hřbitovy.
  4. Děsí ji letadla, děti a knihy o vaření.
  5. Když se rozhodovala, o čem její romance budou, urban fantasy a upíři byli jasnou volbou. Již jako pětiletá koneckonců v nedělní škole na otázku: „Víš, co znamená ten velký kříž na zdi?“ odpověděla: „Jistě, je tu proto, aby odpuzoval upíry.“

Menší změna oproti jiným dílům tu ale je. Jedná se o absenci romantických scén. Něco málo si sice autorka připravila, ale pokud jste příznivci romanticky laděného Bonese, tak si ho tentokrát moc neužijete. Naštěstí to ale autorka vyvážila akcí a děsivostí. Téměř v každé kapitole se děje něco zajímavého, ať už pátrání po budoucích Kramerových obětech nebo vymýšlení účinné zbraně, která by lovce čarodějnic sprovodila ze světa. A poprvé musí nejen Cat, ale i Bones přiznat, že problém s vraždícím duchem je poněkud zapeklitější, než si z počátku mysleli.

  • Jeaniene Frost: Jeden hrob za druhým (Noční lovci 6)
  • FANTOM Print, 2014
  • překlad: Petra Kubašková
  • obálka: Larry Rostant
  • 224 stran, 259 Kč (v e-shopu Fantasye již za 181 Kč)
24. března 2014, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Noční lovci 6 - Jeden hrob za druhým

Noční lovci 6 - Jeden hrob za druhým
Vložit do pytle na zboží  Koupit 259 Kč 181 Kč