Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Poušť v plamenech: Staré mýty se probouzejí k životu a chystají vzpouru!, Alwyn Hamiltonová: Poušť v plamenech

Hamiltonová Alwyn: Poušť v plamenech

Amání je mladá a talentovaná dívka, která rozhodně netouží „skejsnout“ po zbytek svého života v Prachově. Městečku, které si už roky žije svým nicotným, nudným a zcela jednotvárným životem. Ona má pocit, že by si zasloužila mnohem více než jen tuto chabou jistotu. Touží po velkoměstě a jeho oslnivých zdech. Její sen má však jeden velký háček – ji samotnou.

Je totiž děvče, žena, která má být podle starodávných tradic podřízena muži, věrně mu sloužit a starat se o domácnost. I kdyby se jí podařilo uprchnout, kam může jít? Kde sežene tolik finančních prostředků, aby mohla sama zdolat nekonečnou poušť?

Jenže, znáte to: „Nikdy neříkej nikdy.“ V odlehlých písečných dunách pomalu sílí povstalecká vlna, jenž chce svrhnout krutého sultána. U příslušníků hnutí „Nová poušť“ by se místo pro někoho jako je Amání zcela určitě našlo! Je ovšem ona sama připravena utvářet historii a bojovat za lepší zítřky?

Debut mladé kanadské autorky Alwin Hamiltonové už ve světě sklidil nemalou vlnu chvályhodného věhlasu. Dobrodružství, magie, přestřelky a pradávné příběhy, to vskutku zní jako skvělá kombinace, nemám snad pravdu? Také český čtenář se dočkal, jelikož nakladatelství CooBoo koupilo práva k celé sérii, a tak počátkem května letošního roku dorazil na pulty knihkupectví první díl, který již od pohledu zaujme svou krásnou obálkou. Avšak krom nádherného přebalu nabízí Alwin svým příznivcům ještě mnohem více – skvělou fantasy s prvky divokého západu.

Těžko říct, jak to autorka dělá, ale dokáže se čtenáři dostat pod kůži. Nádherně exotické prostředí daleké pouště, jako vystřižené z příběhu Tisíce a jedné noci, okořeněné špetkou mytologie. Khúlové, džinové, noční můry či další magická stvoření nejsou jen výplodem lidské fantazie, ale realitou se kterou se zkrátka musí počítat. Číhají na vás totiž doslova na každém kroku a mnohdy se nejedná o úplně přátelské potvůrky.

Alwyn Hamiltonová v pěti bodech

  1. Kanadská autorka, strávila většinu svého života cedováním mezi Kanadou a Evropou.
  2. Vyrůstala ve Francii, kde se usadili její rodiče.
  3. Vystudovala dějiny umění v Cambridge.
  4. Nyní žije v Londýně.
  5. Poušť v plamenech získala na Databázi knih hodnocení přes 87 %.

Co se týče samotných hrdinů, tak ani těm k dokonalosti příliš nechybí. Ačkoliv budete mít někdy pocit, že byste pilotní postavu nejraději vzali něčím po hlavě, protože místy jedná příliš impulzivně, až hloupě, i přesto se neubráníte nutkání držet jí pěsti. Je to totiž opravdu správná drsňačka, která se nebojí nebezpečí či neznáma. Do všeho se vrhá po hlavě, nicméně s rozmyslem a železným klidem. Jde si tvrdě za svým cílem a pro své ideály je ochotná obětovat naprosto vše.

Pokud patříte mezi zaryté fanoušky fantasy a fantaskních tvorů, je pro vás Poušť v plamenech takřka povinností. Najdete tady totiž vše, co máte rádi – od bájných tvorů, po kouzla, respektive nadpřirozené schopnosti, až po sympatické hrdiny, kteří vědí, za co stojí bojovat. Za sebe mohu s klidným svědomím tvrdit, že se jedná o jednu z nejlepších knih tohoto roku.

  • Alwyn Hamiltonová: Poušť v plamenech
  • CooBoo, 2017
  • překlad: Martina Buchtová
  • 288 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 266 Kč)
22. června 2017, Anastasja Vištalová

Poušť v plamenech

Poušť v plamenech
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč