Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Podaří se hlavní hrdince Ellie Boswellové udržet magii v utajení?, Ellie Boswellová: Magie v utajení (Čarodějka z Turlinghamu 2)

ellie-boswellova-magie-v-utajeni

V pořadí druhé pokračování o čarodějce Sophii Morrowé nás přivádí do doby, kdy už si zvykla na svou moc, ale zároveň se před ní objevila celá řada problémů a nástrah. Navíc její nejlepší kamarádka pochází z rodiny lovců čarodějnic. Vydrží jejich přátelství všechny zkoušky, kterými musí projít?

Děj Magie v utajení nás zavádí opět na dobře známou turlinghamskou školu, kde Sophie se svými přáteli navštěvuje devátý ročník. Ani zjištění, že je její kamarádka Katy z rodiny lovců čarodějů a Sophie čarodějka nemohlo otřást jejich přátelstvím. Přesto se tu objevuje nečekaný přítel, jenž hlavní hrdinku viděl použít magii a za každou cenu se to snaží dokázat lovcům čarodějů. Ty pravé problémy však začnou až ve chvíli, kdy Sophie najde podivnou knihu plnou mocných zaklínadel. Tím dá do pohybu události jako zmizení její babičky, ale to ještě netuší, že ji čeká mnohem víc.

Ellie Boswellová v pěti bodech

  1. Celým jménem se jmenuje Ellie Rose Boswell.
  2. Čarodějka z Turlinghamu je její prvotina.
  3. Historické události, o nichž píše, se snaží dokládat skutečnými fakty.
  4. Kromě jiného píše básně, romány a novinové články.
  5. Čarodějka z Turlinghamu má již čtyři pokračování.

Přestože se jedná o knihu pro děti od deseti let, malí čtenáři zde budou hledat jakoukoli ilustraci marně. Autorka tak nechává vše jen na jejich představivosti a fantazii, a proto zde nechybí ani podrobný popis míst, kde se postavy nachází. U popisu postav se zaměřuje hlavně na to, co právě dělají, a přímé charakteristice se tu věnuje jen minimálně.

Dětští čtenáři budou v případě Magie v utajení jistě velmi mile překvapeni a s hlavní hrdinkou, která příběh vypráví, budou prožívat její radosti i strasti, ať už budou fandit jí samotné nebo jejím kamarádům. Na první pohled se navíc zdá, že jsou postavy jasně rozdělené na dobré a zlé, později ovšem bude muset čtenář na některé z nich přehodnotit svůj názor.

Hlavní linie příběhu ustupuje v druhém díle trochu do pozadí a řeší se tu spíš milostné vztahy Sophiiných přátel, což zpomaluje jinak plynulý děj příběhu. Konec je otevřený, aby na něj mohla navázat další kniha s novým dobrodružstvím malé čarodějky, která si jistě získá mnoho příznivců nejen z řad dětí, ale i dospělých.

  • Ellie Boswellová: Magie v utajení (Čarodějka z Turlinghamu 2)
  • CooBoo, 2014
  • překlad: Petra Kubešová
  • obálka: Dodo Dobrík
  • 208 stran, 229 Kč
9. listopadu 2014, Ivana Scholzová

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).