Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Po stopách zvráceného doktora, Sui Išida: Tokijský ghúl 10 (Tokijský ghúl 10)

Išida Sui: Tokijský ghúl 10

Desátý svazek manga série Tokijský ghúl vtrhl na pulty českých knihkupectví a potěšil tak skalní fanoušky této série. Na Kanekiho a jeho přátele čeká nové dobrodružství – najít šíleného doktora Kanóa, který stojí za experimenty s ghúly a lidmi. Je desátý díl předehrou pro velkolepé finále?

Před Kanekim a jeho přáteli z Anteiku stojí nová výzva – najít hledaného doktora Kanóa, který dle dostupných informací operoval Kanekiho a může za to, že se z něj stal ghúl. Mimoto má na svědomí i za další experimenty s ghúlím DNA a jeho znalosti by mohly sloužit jako mocná zbraň v nadcházejících bojích. Vyjma toho si s ním chce Kaneki vyřídit i osobní účty a přesvědčit se, že na něj doktor jen tak nezapomene.

Kromě Anteiku se po doktorových stopách vydává i skupina Aogiri a Holubice. V podzemí opuštěné vily tak dojde k nečekaným setkáním, která končí nečekaně souboji. Sám Kanó také není bezbranný a do boje posílá svá dvojčata. Která ze skupin se k doktorovi dostane jako první? Anteiku, Aogiri nebo Agenti z ÚPG?

Blížíme se ke konci

Třináctidílná série Tokijský ghúl od Sui Išidy se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. I desátý svazek si okamžitě získal jedno z předních míst v žebříčku Top 10 nejprodáva­nějších mang a komiksů na webu vydavatelství Crew. Spojení lidského a nadpřirozeného světa s krvelačnými ghúly v ulicích japonského Tokia má pořád své kouzlo a nepřestává k sérii přivádět nové fanoušky.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály. V dubnu 2018 se začala vysílat série třetí a chystá se i čtvrtá.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Přispívá k tomu nejen realistická a velmi podařená kresba autora, ale i skvělý překlad Anny Křivánkové, která má na kontě překlady všech velkých manga sérií, které u Crwe vycházejí (jako Útok Titánů, Death Note a další). Zpestřením ústředního příběhu jsou krátké panely konverzací několika postav mezi kapitolami, které jsou vtipné a mají trochu odlehčit napjatou atmosféru.

Kdo z koho?

Desátý svazek se nese v převážně v investigativním duchu, i když ke konci s sebou přináší i spoustu akce, napětí a nečekaných rozuzlení. Autor postupně graduje napětí a nechává čtenáře v očekávání, kdo dorazí k hledanému doktorovi jako první. Kromě příběhu se zde objevují i nové postavy, které příběh ozvláštňují a přinášejí nové otázky z minulosti. I hlavní hrdina je opět vystaven novým výzvám, které přispívají k rozvoji jeho charakteru.

I když se série blíží pomalu ke konci, stále nás čekají tři díly plné akce, napětí a velkolepého finále. Jedenáctý svazek vychází již v září. Kromě toho je tu i spin-off série re:, která se nedávno dočkala i první série anime a v brzké době se chystá i série druhá. Kromě anime zpracování je tu i live action film, jenž adaptuje první díly mangy.

Tokijský ghúl nadchne všechny milovníky fantasy příběhů z reálného prostředí s realistickou a místy až grafickou kresbou, dobře rozvinutými postavami a nečekanými zvraty.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 10 (Tokijský ghúl 10)
  • Crew, 2018
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 220 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
30. srpna 2018, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 10

Tokijský ghúl 10
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč