Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Odhalený milenec: Kvůli lásce, kterou nechtěl, bude odhalen, J.R. Ward: Odhalený milenec (Bratrstvo černé dýky 19)

big_odhaleny-milenec-1PB-485944

Zoufalství donutí člověka – nebo případně i upíra – udělat nepředstavitelné věci. A Mae se ocitla přesně v takové situaci. Ve svém odhodlání zvrátit tragédii se vydá tam, kam by žádný civilista vkročit neměl – postaví se tváří v tvář novému nepříteli Bratrstva. A bude potřebovat pomoc.

Stovky let v utajení. Sahvage je pro svět už celé roky mrtvý a pohřbený, a přesně tak to mělo zůstat, dokud ho však ta civilistka nevtáhla do nebezpečné bitvy se zlem starým jako svět a ochranitel v něm zvítězil nad zdravým selským rozumem. Společně se spojí v boji proti zlu, které Mae nevědomky pustila ze řetězu. A během toho boje najdou něco, co by ani jeden z nich nečekal.

J. R. Ward pokračuje ve své bestsellerové romantické série už devatenáctým dílem. A ačkoli by si čtenář občas mohl říct, že už opravdu vaří z vody, žádný fanoušek ani zdaleka netouží, aby série skončila. Postavy ze série, která obsahuje hned několik dalších spin-offů, už jsou za ta léta pro čtenáře jako staří známí, s kterými je vždy fajn se znovu vidět.

Opět se kromě hlavní linky odehrává hned několik vedlejších příběhů. Objevují se tak dějové linky lidského detektiva Eriky, která jde po stopách nelítostného vraha v pomalu až hororové krimi lince, zajímavé setkání zažívá Nate, starý známý ze sedmnáctého dílu, samozřejmě se objeví i Bratři či Bastardi a anděl Lassiter. Lassiter, který nedávno dosáhl velkého „povýšení“ v tomto světě a čeká ho vážně těžký úkol.

J. R. Ward v pěti bodech

  1. Pod pseudonymem J. R. Ward se skrývá Američanka Jessica Rowley Pell Bird.
  2. Má diplom v oborech právo, historie a historie umění se specializací na středověk.
  3. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala ve zdravotnictví.
  4. Série Bratrstvo černé dýky má hned několik spin-offů: Vězeňský tábor, Doupě vlkanů a Odkaz černé dýky.
  5. Série Padlí andělé se odehrává ve stejném univerzu jako Bratrstvo černé dýky.

Kniha je velmi čtivá, klasicky opravdu kvalitně napsaná se zajímavou omáčkou, jak už to od J. R. Ward každý fanoušek zná. Po těch letech je patrná šablona, kterou Ward příliš nemění. Postavy už dnes nejsou tak zapamatovatelné jako v začátcích, ale zase jsou tu ty staří známí, na které se čtenář může těšit.

Pár výtek člověk může mít k různým dějovým linkám, jež knihu hodně rozdělují. Jde i o to, že jejich kvalita dost pokulhává. Některé jsou skvělé – jako ta Lassiterova, některé zase zcela klasické jako hlavní linka Sahvage a Mae, a jiné jsou tady poněkud navíc, jen aby čtenáře připravily na další pokračování.

Pro někoho, kdo předchozí díly nečetl, Odhalený milenec asi nemá úplně význam, ale za to by měl začít s prvními díly. Protože série Bratrstvo černé dýky dodnes patří k jednomu z vrcholů paranormálních fantasy romancí. A fanoušek, který na další knihu vždy čeká jak na smilování boží, tak ten bude spokojený. Možná už ne vyloženě nadšený, ale určitě se opět jedná o jeden z lepších dílů.

  • J.R. Ward: Odhalený milenec (Bratrstvo černé dýky 19)
  • Baronet, 2022
  • Překlad: Jana Pacnerová
  • Obálka: Emil Křižka
  • 528 stran, 479 Kč (v e-shopu Fantasye již za 431 Kč)
22. listopadu 2022, Nela Libovická

Bratrstvo černé dýky 19: Odhalený milenec

Bratrstvo černé dýky 19: Odhalený milenec
Vložit do pytle na zboží  Koupit 479 Kč 431 Kč