Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Očekávaná bitva přichází, Sui Išida: Tokijský ghúl 13 (Tokijský ghúl 13)

Išida Sui: Tokijský ghúl 13

Na pulty českých knihkupectví dorazil již předposlední díl oblíbené manga série Tokijský ghúl. Fanoušci se tak konečně dočkají dlouho očekávaného souboje mezi inspektory z ÚPG a ghúly. Která strana vyjde z boje vítězně? Která utrží větší ztráty na životě? Epické finále začíná a není vůbec jisté, zda ho hlavní hrdinové přežijí…

Na Inspektory z ÚPG čeká závěrečný úkol – polapit a zabít jednoho z nejnebezpeč­nějších ghúlů, kteří v Tokiu kdy pobývali, Sovu. Rozloučení s rodinami, závěti a poslední společné chvíle. Všichni dobře vědí, že mohou během operace zemřít a nikdo nenechává nic náhodě. Do boje se vydávají úplně všichni – Mado, Džúzo, Amon, Taizawa a další. Pan Jošimura je na ně připraven – odhodlaný bránit Anteiku do posledního dechu.

Ani ostatní členové Anteiku nezůstávají pozadu a vydávají se se svým šéfem do boje. Vše pro to, aby uchránili Kanekiho, Tóku a další ghúly. Kaneki je však tvrdohlavý a rozhodně neplánuje zůstat v bezpečí. Spolu s dalšími ghúly se tak vydává Jošimurovi na pomoc. Tvrdý a nelítostný boj začíná… Která strana z něj vyjde vítězně?

Epické finále přichází

Na pulty českých knihkupectví dorazil již třináctý svazek Tokijského ghúla, který byl netrpělivě očekáván všemi věrnými fanoušky. Celkově čtrnáctidílná série se tak blíží pomalu, ale jistě ke svému konci. Autor Sui Išida zasadil děj svého příběhu do současného Tokia, ve kterém bok po boku žijí ghúlové a lidé. Realistická kresba, dobře vykreslené postavy a jistě i kvalitní překlad Anny Křivánkové přispívají k velké oblibě této série u nás, o čemž může svědčit i přehled Top 10 nejprodáva­nějších titulů na webu Crwe, ve kterém se tato série pravidelně umisťuje.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování, které obsaovalo dvě série a dva speciály, se manga dočkala v roce 2014. V roce 2018 byla odvysílána série třetí a čtvrtá.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Stalo se už zvykem, že každý svazek Tokijského ghúla se nese v rozdílném tempu. Některé jsou pomalejší, některé akčnější. Milovníci akce a napětí si přijdou v předposledním svazku na své. Příběh pomalu vrcholí a přichází epické finále a bitva, na kterou všichni čtenáři jistě netrpělivě čekali. Do boje se pouští doopravdy všichni, tudíž mají čtenáři možnost setkat se i s postavami, které dosavad neměli tolik prostoru. Jde především o Inspektory z ÚPG, jimž autor věnuje velkou pozornost.

V hlavní roli vedlejší postavy

Velký důraz je kladen i na vývoj postav, které si za celou dobu série již něčím prošli a nyní mají příležitost se postavit čelem svým nočním můrám. Čtenáři také mají možnost nahlédnout do zákulisí jejich rodin a trochu lépe je poznat. Išida nezapomněl ani na backstory pana Jošimury a jeho nejbližších kolegů, což příběh příjemně oživuje. I když je hlavním hrdinou stále Kaneki, větší pozornosti se dostává spíše vedlejším postavám, což je změna oproti předchozím svazkům.

Na epické finále si čtenáři musí počkat až do dubna, kdy vyjde čtrnáctý a závěrečný díl série. Nemusí ale smutnit – nakladatelství Crew odkoupilo práva na spin-off sérii :re, která by měla začít v českém překladu vycházet v tomto roce. Také bylo oznámeno vydání dodatkové light novely ze světa Tokijského ghúla. Čekání si mohou také zkrátit zhlédnutím anime adaptace, která má současně čtyři série a řadu speciálů či live action film, jenž adaptuje několik prvních kapitol série. Pro velké fanoušky existuje i celá řada sběratelských předmětů včetně figurek Funko Pop, které se dají sehnat i v českých obchodech.

Tokijský ghúl nadchne především ty, kteří hledají neotřelý příběh plný akce a napětí s realistickou kresbou a zajímavými postavami.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 13 (Tokijský ghúl 13)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 220 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
25. března 2019, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 13

Tokijský ghúl 13
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč