Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Neztraťte se v iluzích stínového draka, J. R. Castle: Stínový drak (Dračí rytíři 2)

Castle J. R.: Dračí rytíři 2 - Stínový drak

Quinn se v doprovodu svých nových přátel – They a ohnivého draka Ignuse vydává na ostrov Keris. Zde se má nacházet další z dračích rytířů – stínový drak. Bohužel působit nenápadně není zrovna nejsilnější z Ignusových vlastností a jeho ohnivá krev je přivede do nesnází ještě dřív, než se stihnout v přístavu rozhlédnout. V poslední chvíli jim nabídne pomocnou ruku obchodnice Maria, která je zasvětí do krutovlády místního pána Lorimera, blízkého přítele císaře.

Celou trojici čeká nebezpečná cesta přes močály. Císař nechal pomocí černé magie ožít nestvůry z legend, kamenné troly, kteří promění každého, kdo se jim postaví do cesty, v kámen. A to není jediné, co na ně v močálech číhá. Neskrývá se tu nikdo jiný než sám stínový drak, který si hraje na Robina Hooda – bohatým bere a chudým dává. Jenže se nepokusil okrást samotného Quinna, který posléze odmítl Ulrika zbavit jeho okovů a navrátit mu moc, než mu prokáže, že si to zaslouží.

Quinn se stále ještě nevyrovnal se změnami posledních dnů. Ještě před měsícem žil obyčejný, chudobný, ale přesto spokojený život se svou tetou a nyní se snaží zachránit svět před svým strýcem. Trápí ho nespočet otázek, na které zná odpověď jen jeho teta, a tak působí dost ustaraně a nepřítomně. Přesto ve chvílích, když je to potřeba, ukáže svou odvahu a vrhne se do boje. Oporou a protikladem je mu Thea, která působí vyspělejším a vyrovnanějším dojmem.

Lorimer, který vládne ostrovu Keris nechává obyvatele pod svou vládou trpět. Města upadají, lidé hladoví, a když ho někdo požádá o pomoc, nebojí se použít násilí, aby ho odehnal. A to i v případě, že se v močálech ztrácí stále víc lidí. Těší se přízni císaře, takže je nedotknutelný. O císaři samotném se toho opět ovšem čtenář moc nedoví.

Jednoznačné rozdělení postav na dobré a zlé či jednoduchý, přesto napínavý příběh mladého hrdiny jsou znakem, že je kniha určená dětským čtenářům už od 9 let. Jejich představivosti napomáhá i malá mapa magického světa. Díky své jednoduchosti je kniha velmi čtivá, plynulý příběh rychle ubíhá až k otevřenému konci. Pro starší čtenáře je příběh lehce předvídatelný, přesto si i u nich může najít své místo jako kniha ideální k odpočinkové­mu čtení.

  • J. R. Castle: Stínový drak (Dračí rytíři 2)
  • Albatros, 2016
  • obálka: Jan Patrik Krásný
  • překlad: Jakub Kalina
  • 110 stran, 199 Kč (v-eshopu Fantasye již za 179 Kč)
13. listopadu 2016, Ivana Scholzová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Dračí rytíři 2 - Stínový drak

Dračí rytíři 2 - Stínový drak
199 Kč 179 Kč