Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nespoutaný milenec, J. R. Ward

Ward J. R.: Nespoutaný milenec

Odvěká válka mezi Vyhlazovací společností pod praporem Omegy, esence všeho zla, a válečníky Bratrstva černé dýky sice na moment polevila, na scénu ale přichází mnohem mocnější síla, proti které se bude muset Vishous ve jménu lásky vzepřít.

Vishous má svůj soukromý den D. Už se nemůže dívat na to, jak jsou spolu Butch a Marissa šťastní, navíc ho navštíví jeho úžasná matinka, která ho nechala napospas jeho násilnickému otci, a jako třešničku na dortu je jmenován Primalem. Primal je něco jako profesionální dárce spermií, jehož údělem je zplodit co nejvíce dětí s partou extra vyšlechtěných upírek, Vyvolených, které žijí na druhé straně. A jak jinak by mohl upustit páru lépe, než zabitím pár bezduchých? Nemrtví zabijáci sice po smrti velitele omezili své pole působnosti, ale přece jen Vishous na nějaké narazí a pošle je hezky zpátky k Omegovi.
Ale znáte to. Co se může pokazit, to se taky pokazí, a Vishous skončí s kulkou v těle v nemocnici pod skalpelem svérázné primářky traumatologie, Jane Whitcombové. A když si ho bratři přijdou do nemocnice vyzvednout, Vishous nedá jinak, než že doktorka půjde s nimi.

Nespoutaný milenec je pátý díl ze série Bratrstvo černé dýky. Každá kniha je zaměřena na jednoho bratra a ženu, do které se zamiluje. Nyní jsou v hlavní roli Vishous a Jane. Vishous je jeden z mých oblíbených bratrů. Ani jemu se nevyhnula tragická minulost, jejíž důsledky budou trvat nejspíš až do konce jeho života. Jane je prostě Butch v bílém plášti. Spisovatelka na ní odvedla opravdu obrovský kus práce. Není doktorka jen jako, ale opravdu se tak chová, mluví, a dokonce podle toho i myslí. Navíc má skvělý smysl pro humor a nenechá se komandovat ani od někoho tak dominantního, jako je Vishous. Jejich rozhovory byly opravdu vtipné a celá kniha díky nim hezky svižně plynula.

Jsem ráda za to, jak dopadl vztah mezi Vishous a Butchem. Nezvrhlo se to v něco trapného, ale v jeden z největších zdrojů legrace. V momentě, kdy spolu ti dva probírali Vishousovu orientaci a z gaye přes bisexuála se dostali až k ovcím, jsem málem umřela smíchy.
Nesmím zapomenout na Johna a Phuryho, kteří v tomto příběhu začali otevírat vrátka ke svým příběhům. Nechci toho moc prozrazovat, takže řeknu jen, že se opravdu těším, jak se to vyvine.

Tato kniha má všechno, co bych po dobrém romantickém, oddechovém čtivu mohla chtít – zápletku se zajímavým rozuzlením, love story a nakonec ukápne i nějaká ta slzička. Po Marissině čtvrtém dílu, který se mezi mé oblíbené nezařadil, byla hlavní hrdinka Jane vítaným osvěžením. Neznám lepší způsob, jak přesvědčit čtenáře k přečtení dalšího dílu, protože Nespoutaný milenec vás opravdu navnadí.

  • J. R. Ward: Nespoutaný milenec
  • Baronet, 2011
  • překlad: Jana Pacnerová
  • obálka: Martina Kysucká
  • 560 stran / 339 Kč
21. června 2011, Michaela Křivánková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).