Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Mystický bojovník, Tracy & Laura Hickmanovi

Hickman Tracy a Laura: Bronzové písně 1 - Mystický bojovník

Draci patří k tématům, k nimž se Tracy Hickman vrací rád. Dokazují to i cykly DragonLance či Brána smrti. Není tedy divu, že okřídlení ještěři hrají nemalou roli i v trilogii Bronzové písně, kterou s ním napsala jeho žena Laura.
Už v prvním dílu nazvaném Mystický bojovník dokazují autoři, že nejsou žádní troškaři. Nabízejí čtenáři výlet hned do tří světů osídlených různorodými inteligentními rasami, od lidí a draků přes víly, skřítky či troly až po skřety. A přece tato univerza něco spojuje – vzájemně se totiž mohou ovlivňovat. Hrstka jejich obyvatel s nadáním pro magii dokáže díky snům nejen komunikovat, ale vzájemně si i předávat kouzla. Právě tím se ale dostávají do smrtelného nebezpečí…
Hickmanovi neztrácejí čas a svou hru rozehrávají ve všech světech najednou. Vždy zvolí několik hrdinů a pak jen sledují, jak se dotyční snaží vypořádat s kupou problémů, jež před ně navršili. Zpočátku vše probíhá značně chaoticky, po chvíli však onen mišmaš lidí, draků, víl, skřetů a nevím koho ještě začíná dávat smysl, a dokonce i získává na přitažlivosti. Příběhy jednotlivých postav zaujmou a čtenář by se rád dověděl více. Jenže, jako obvykle, vše v tom nejlepším končí.
Mystický bojovník je příjemnou hrdinskou fantasy, v níž nechybí ani spousta originálních prvků hickmanovského ražení. Bohužel překlad knihy je příliš toporný a místy až otrocký, což se poněkud podepisuje na její čtivosti.

  • Tracy & Laura Hickmanovi: Mystický bojovník
  • vydal: Wales, Praha 2007
  • přeložil: Petr Jurka
  • obálka: Jana Šouflová
  • 440 stran / 279 Kč

Recenze byla uveřejněna v magazínu Pevnost 1/2008.

8. února 2008, Martin Fajkus

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Mystický bojovník

Mystický bojovník
Vložit do pytle na zboží  Koupit 279 Kč 251 Kč