Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Můj první komiks: Známý příběh převedený do podoby pro zvídavé děti i tápající dospělé, Brian Clavinger, Lee Black: !Můj první komiks 01: Avengers - Rukavice nekonečna

Clavinger Brian, Black Lee : Můj první komiks 01: Avengers - Rukavice nekonečna

Někdy může být marvelovské universum dosti zapeklité místo, a to s ohledem na obrovské množství postav a spletitých životních osudů. Právě proto je tu série Můj první komiks, která dětem i dospělým odpoví na možné i nemožné otázky. Tentokrát se zaměřením na Avengers a dopady Thanosova nemilosrdného „lusknutí“.

Na začátku je čtenář seznámený s pěti komiksovými hrdiny marvelovského univerza. Ms. Marvel, Wolverine, Spider-Man a Doctor Doom – tak nějak očekáváte, že příběh se bude motat hlavně kolem nich. Což ovšem je a není pravda, jak se děj dostává dál a dál, tak další marvelovští hrdinové přibývají. Někde vysvětlení, o koho se jedná, naleznete, ale někde zase chybí. Což je trochu škoda. Na druhou stranu to dává smysl z praktického hlediska, jelikož další postavy představují jen doplněk k hlavním hrdinům, a pokud by se mělo v takhle útlém komiksu po každé rozebírat, kdo je kdo, rázem by Můj první komiks nabral jiný rozměr.

Příběh se odehrává poté, co Thanos použil Kameny nekonečna a ve světě zavládl chaos a zmatek. To je krásně znát hned z první scény, kdy vidíme Spider-Mana a Wolverina, jak řeší potíže v ulicích. Ten zmar a zoufalství jsou znát snad v každé scénce. A právě tohle provází celé vyprávění. Thanos znamená konec toho, co superhrdina, člověk i zloduch považovali za svůj život. Zmizel řád, zmizeli milování a blízcí a nezbývá, než vše vrátit do starých kolejí.

Největší prostor je věnovaný právě výše zmíněným hrdinům. A i přestože v komiksu nalezneme pět hlavních protagonistů, tak tahounem jsou především duo Spider-Man a Wolverin. Chemie mezi nimi funguje skvěle a nejednou dojde na odlehčené situace, které vykouzlí ve tváři úsměv.

Co se týče soubojů, vedou ty, kde figuruje Thanos. Užijete si nejen slovní přestřelky hrdinů s padouchem, ale taky neuvěřitelně barevné kombinace, které jsou nedílnou součástí bitev, kde se střetává magie, zbraně a superhrdinské dovednosti.

Můj první komiks má krásné provedení. Zhotovený je v pevné vazbě a ve velikosti školního sešitu. Kresba září barvami a nachází se na lesklém pevnějším papíru, který se jen tak nepoškodí. Což je velké plus.

Pokud chcete své ratolesti něžně uvést do světa Marvelu nebo si sami toužíte udělat pořádek v některých reáliích, je pro vás Můj první komiks jako stvořený.

6. ledna 2020, Michaela Voláková

Můj první komiks 01: Avengers - Rukavice nekonečna

Můj první komiks 01: Avengers - Rukavice nekonečna
Vložit do pytle na zboží  Koupit 199 Kč 179 Kč