Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Milovat nemrtvého má i svoje nevýhody. Překonají Kate a Vincent nástrahy osudu?, Amy Plum: Políbená měsícem (Okouzlená nocí 2)

Plum Amy: Políbená měsícem

Láska až za hrob, tak by se dal charakterizovat vztah Kate a Vincenta, lidské dívky a nemrtvého revenanta. Po porážce Luciena, vůdce nepřátelské strany, se může jejich vztah naplno rozvinout. Oba ale musí řešit jednu zásadní věc. Jak spolu můžou žít navždy, když Vincent je nesmrtelný a Kate jen pouhá smrtelnice? Co všechno jsou oba ochotní obětovat, aby byl jejich život dokonalý? Navíc je trápí nový a nikým netušený nepřítel.

Políbená měsícem je pokračováním knihy Okouzlená nocí a navazuje na osudy hlavní hrdinky Kate. Po vyhrocené situaci, která vyústila v zabití hlavního vůdce nepřátelských revenantů, prožívá Kate nejlepší dny svého života. Dennodenně se vídá s Vincentem, objevuje nová umění, a aby si vylepšila fyzičku, trénuje s ostatními revenanty. Vše ale nemůže být dokonalé. Vincent jen těžko odolává pokušení obětovat se pro záchranu ostatních lidí a Kate často myslí na budoucnost. Jaký bude jejich společný život, až ona zestárne a Vincent zůstane navždy mladý?

Už u prvního dílu se autorka série nevyhnula přirovnání k upíří sérii od Stephenie Meyerové. Bohužel, v druhém dílu jede na stejné vlně. Postava Kate je totiž jakousi horší verzí Belly a přes své růžové brýle vidí jen a jen Vincenta. Když si ale, stejně jako Bella, uvědomí ten nejzásadnější rozdíl mezi nimi, rozhodne se udělat cokoliv, aby zvrátila osud. Kate je tak od prvních stránek velmi zahleděná, nevnímá své okolí a myslí jen a jen na své potřeby. Její charakter se nevyvíjí, stává se více závislou na Vincentově společnosti a díky tomu je sobečtější.

Hlavní dějová linie se oproti prvnímu dílu moc neposunula. Pozornost je zaměřena spíše na ústřední dvojici a jejich milostné trable. Na pozadí příběhu se ale odvíjí něco nového. Další hrozba ze strany nepřátel. Autorka série ale této části nevěnovala moc pozornost a to nejzajímavější se tak stane až v úplném závěru knihy. Nebýt prvků nadpřirozena, jednalo by se o obyčejný zamilovaný román. Kniha v sobě nese zajímavý potenciál, je ale potřeba ho rozvinout a věnovat se mu více než na deseti stranách.

Amy Plum v pěti bodech

  1. Americká autorka Amy Plum pochází z Alabamy, ale zakotvila v Evropě.
  2. Žila v Paříži a v Londýně, kde vystudovala dějiny středověkého umění.
  3. Než se začala plně věnovat psaní, pracovala jako kunsthistorička a učila angličtinu na francouzské univerzitě v Tours.
  4. Její fantasy trilogie se stala mezinárodním bestsellerem a byla zatím přeložena do jedenácti jazyků.
  5. Amy Plum v současnosti žije opět v Paříži se dvěma dětmi a fenkou jménem Ella.

Stejně jako u prvního dílu, tak i Políbená měsícem nepřekypuje originálním dějem ani hrdiny, kteří by stáli za větší pozornost. Jak staré postavy, tak i ty nové jsou většinou charakterově hodně podobné a čtenář tak z toho může být někdy zmatený. Dějová zápletka celý příběh ničím neoživuje a neposouvá ho dál. Jedná se proto spíše o hodně odlehčené romantické čtení, u kterého není nutné moc přemýšlet. Romantickou atmosféru knihy pak dotváří prostředí moderní Paříže.

  • Amy Plum: Políbená měsícem (Okouzlená nocí 2)
  • Motto, 2014
  • překlad: Tomáš Novotný
  • obálka: Natálie Pecková
  • 326 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
6. listopadu 2014, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Políbená měsícem

Políbená měsícem
299 Kč 269 Kč