Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Lov stínů – Z obyčejné venkovské dívky vetřelcem za pár minut!, AdriAnne Stricklandová, Michael Miller: Lov stínů

Strickland AdriAnne, Miller Michael: Kroniky Kaitanu 01: Lov stínu

Velký Kolaps byla událost, která k nepoznání změnila mnoho světů a galaxií. Šok a tragédie, kterou sebou přinesla, ještě dosud žijí v srdci těch, kdo unikli. Teď konečně přichází vysvobození. Příslib nového začátku. Možnost odčinit staré křivdy a obrátit list. Vesmír se pomalu dostává do rovnováhy, blýská se na lepší zítřky. Nicméně takováto rázná změna sebou přináší oběti, oběti, které budou muset podstoupit ti nejvýše postavení. Jenže dokáží se zříci svého blahobytu ve prospěch potřebných?

Qule je mladá sedmnáctiletá kapitánka, která bez ohledu na svůj věk oplývá ocelovým charakterem. Celý svůj život, kam až její paměť sahá, zasvětila honbě za stínem, tajemnou bytostí obývající vesmírné prostory. Jedná se o velice cenný materiál, který představuje stěžejní energetické využití. Bez něj by nebylo možné topit, svítit, ani vařit. Jenže jeho lov si vybírá svou daň. Přichází s ním totiž pomalé šílenství, jelikož jeho radiace má zhoubný vliv na lidské tělo. Jenže pro peníze a rodinnou čest je dívka připravená téměř na cokoli.

Hlavní hrdinové jsou bez pochyby oporou celé knihy. Vyzdvihnout lze hlavně jejich jedinečnou propracovanost, za kterou stojí mimo jiné i fakt, že se na tomto příběhu podíleli hned dva spisovatelé, z nichž každý si stvořil postavu k obrazu svému.

A. Stricklandová a M. Miller v pěti bodech

  1. Sekali se ve městě Palmer na Aljašce.
  2. V devadesáti devíti procentech případů se shodli na tom, jaké knihy se jim líbí.
  3. Právě díky této shodě se rozhodli psát společně.
  4. Vyrostli na Pánovi prstenů, ruských lidových pohádkách a seriálu Akta X.
  5. Lov stínů je jejich první společnou knihou.

Nev je mladý rozmazlenec z královské rodiny, který většinu svých dnů tráví v blahobytu rodinného sídla. Věří v ideály, přičemž je přesvědčen o tom, že dokáže ze světa udělat lepší místo nejen pro ty, kdo si to vzhledem k finančnímu zabezpečení mohou dovolit. Naproti tomu jeho ženská polovička v sobě ztělesňuje sílu a velkou míru sebeobětování. Svým blízkým by se doslova celá rozdala. Rozhodně nenechá nikoho na holičkách a pro své přežití udělá první, poslední. Zkrátka si ji nelze neoblíbit.

Trnem v patě se zdá býti samotná zápletka, jelikož se neustále točí v bludném kruhu. Nicméně jakmile překročíte pomyslnou polovinu, děj začne rychleji odsýpat a dočkáte se i pár opravdu velice překvapivých zvratů. Hlavně ke konci se na čtenáře valí jedna epická bitva za druhou. Protagonisté se přitom budou muset potýkat s kdejakým nebezpečím a obejít nejednu záludně nastraženou past.

Za povšimnutí rozhodně stojí i styl psaní, který z tohoto díla činí něco, co nebudete moci odložit. Vtipné pasáže jsou proklaté těmi vážnějšími. Akci střídá klidnější část a celkově všechno běží jako na drátkách.

Jestli se řadíte mezi příznivce sci-fi, tak vás jistě tento pilotní díl zaujme. Kromě dosti netradičního prostředí na čtenáře čeká přes tři sta stran zábavy, napětí, ale i romantiky. Skvělá obálka a pozitivní ohlasy nejen z prostředí našich luhů a hájů už jsou jen potvrzením toho, že se jedná o skutečný literární skvost.

  • AdriAnne Stricklandová, Michael Miller: Lov stínů (Kroniky Kaitanu 01)
  • CooBoo, 2018
  • 368 stran, 329 Kč (v e-shopu Fantasye již za 296 Kč)
29. září 2018, Anastasja Vištalová

Kroniky Kaitanu 01: Lov stínu

Kroniky Kaitanu 01: Lov stínu
Vložit do pytle na zboží  Koupit 329 Kč 296 Kč