Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Láska dokáže i zabíjet, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 05 (Čarodějova nevěsta 5)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 05

Jedním z nejočekávanějších titulů druhé poloviny roku 2018 byl i pátý svazek manga série Čarodějova nevěsta, která dokázala okouzlit celou řadu čtenářů. Láska je mocná čarodějka, někdy ale dokáže i zabíjet – doslova. Čise čeká těžké rozhodnutí, které s sebou nese následky. Rozhodne se správně?

Čise Hatori pomalu ale jistě postupuje ve studiu magie po boku svého učitele Eliase. Brzy ale zjistí, že i magie má své hranice. Její starý přítel Joel se totiž ocitává na prahu smrti, a to díky upíří víle Redcurrant, která mu zůstává po boku a pomalu z něj vysává životní energii. Nešťastná víla se své lásky vzdát nehodlá, a tak ji napadne jen jedno řešení – poprosit o pomoc Čise.

Pomoc víle by ale znamenalo porušení zákonů vílí říše, které jsou velmi přísné a zakazují jakýkoli kontakt smrtelníků a nesmrtelných. Mladá čarodějka je navíc velmi křehká a velký výdaj magie by ji mohl zabít. Čise tak stojí před rozhodnutím, které s sebou ponese celou řadu následků. Láska, která zabíjí – a to doslova. Smiluje se Čise nad zhrzenou přítelkyní a splní jí její poslední přání? A co se stane pak?

Do Říše víl

Na pátý svazek Čarodějovy nevěsty, manga série, která v roce 2018 začala vycházet v nakladatelství Crew, netrpělivě čekala celá řada čtenářů. Příběh a kresba autorky a ilustrátorky Kore Jamazaki k velkému překvapení zabodoval nejenom u stálých čtenářů japonského komiksu, ale našel si i celou řadu nových čtenářů, kteří o tento žánr dosud nejevili žádný zájem. Ke kvalitě série přispívá i překlad Anny Skřivánkové, která má na svědomí většinu překladů populárních manga sérií, které u Crwe již vyšly a stále vycházejí.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

Jedním z největších lákadel je bezesporu styl kresby, který je magický a celý příběh přivádí k životu. Díky umístění příběhu do Anglie a spojení s magickými prvky dostává Nevěsta úplně nový nádech. Jamazaki také čtenářům přináší náhled do magické říše víl, jejich zákonů a domoviny, která byla v předchozích dílech pouze zmíněna.

Zakázaná láska

Pátý svazek je o poznání smutnější než ty předchozí. Na své si přijdou především milovníci romantiky, jelikož se hlavní hrdinka setkává se starým přítelem, který je na pokraji smrti a příčinou je nešťastná upíří víla, která se do něj zamilovala, svou přítomností ale odebírá jeho životní energii. Autorka tak má možnost zaměřit se více na postavy, a to především ty vedlejší, které se v předchozích dílech objevily spíše okrajově. Kromě příběhu Joela a Redcurrant autorka představuje i příběh Silky, která slouží v Eliasově domácnosti a jejíž minulost také nebyla žádný med.

Čekání na nové svazky si čtenáři mohou zpříjemnit sledováním velmi povedené anime adaptace, která má v současnosti 24 dílů a 3 speciály. Příběh Joela a Redcurrant z pátého svazku tak zazáří ještě více a je možné, že někoho i rozpláče. Co se týče dalších dílů Nevěsty v roce 2019, nakladatelství Crew potvrdilo vydání hned čtyř nových svazků. Na šestý se čtenáři mohou těšit již v únoru.

Čarodějova nevěsta je série, která zaujme ty, kteří hledají originální fantasy příběh s magickou atmosférou a na oko příjemnou kresbou a dobře propracovanými postavami.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 05 (Čarodějova nevěsta 5)
  • Crew, 2018
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Kore Jamazaki
  • 188 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
30. ledna 2019, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 05

Čarodějova nevěsta 05
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč