Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Labužník opět na scéně, Sui Išida: Tokijský ghúl 5 (Tokijský ghúl 5)

Išida Sui: Tokijský ghúl 5

Svět Tokijského ghúla zažívá zlaté období. Po live action filmu, na který fanoušci netrpělivě čekali, se na pulty českých knihkupectví dostal i pátý svazek stejnojmenné mangy. Po představení excentrického Labužníka ve čtvrtém svazku čtenáři netrpělivě vyhlíželi jeho další eskapády, kterým se Kaneki nevyhne ani v dalším díle. Co si dá k jídlu Labužník tentokrát?

Kaneki Ken se stále vzpamatovává z gurmánské večeře, kterou si pro něj přichystal Šú Cukijama, přezdívaný Labužník. Tím ale jejich setkání zdaleka nekončí. Cukijama je Kanekim přímo posedlý a udělá vše pro to, aby si na něm mohl pochutnat. Kaneki a jeho přátelé se tak opět ocitají v nebezpečí, ze kterého se dá dostat pouze jedinou cestou – bojem.

I když je Rize Kamaširo mrtvá, její příběh u konce není – spíše naopak. Co mladou vražedkyni vedlo k tomu, aby se objevila v kavárně v Anteiku, a změnila tak navždy Kanekiho osud? Cesta do minulosti začíná a rozhodně nebude příjemná.

Trocha kontroverze neuškodí

Nakladatelství Crew přišlo již s pátým svazkem japonské třináctidílné manga série Tokijský ghúl, jejíž kresbu a příběh má na svědomí Sui Išida. Příběh zasazený do fiktivního Tokia, ve kterém po boku žijí ghúlové – bytosti požírající lidské maso – a lidé, se svým dějem opět posouvá dál a přináší s sebou příslib úplně nové zápletky a postav. Hlavní hrdina, vysokoškolák Kaneki, z něhož se nešťastnou náhodou stal napůl ghúl, si rozhodně neodpočine. Opět na něj čeká výzva, která ho může stát život.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování, které aktuálně čítá dvě série a dva speciály, se manga dočkala v roce 2014. V roce 2018 se dočká série třetí.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Tokijský ghúl proslul nejenom svou realistickou, velmi specifickou kresbou, ale i drsným příběhem, který není vhodný pro slabší povahy. Autor opět sází na rozvoj charakterů jak postav, které se objevily na začátku příběhu, tak i těch nových. Velký prostor je opět věnován Labužníkovi, jenž se v příběhu objevil teprve v předchozím svazku. Jeho charakter je sám o sobě dost kontroverzní, což ale příběhu neškodí – spíše naopak. Oproti předchozím dílům, které byly „odpočinkovější“, se v pátém svazku objevuje hodně akce a boje – tentokrát mezi samotnými ghúly.

Zpět do minulosti

Pátý svazek přináší do děje i něco, co čtenáři zatím neměli příležitost v Ghúlech najít – flashbacky. Do druhé části mangy je zakomponována backstory Rize Kamaširo, která nechvalně ovlivnila život Kanekiho. Čtenáři tak mají možnost se dozvědět více o tom, co byla Rize zač, a jak se dostala až do kavárny v Anteiku. Konec mangy tak přináší příslib úplně nové zápletky, která se začne vyvíjet v šestém svazku.

Světem Tokijského ghúla poslední dobou otřásají samé novinky. Po live action filmu, který na plátna zamířil v létě letošního roku, se před pár dny objevilo i oznámení o tom, že se fanoušci v roce 2018 dočkají třetí série anime. Ta by měla vycházet z Tokyo Ghoul: re, což je spin-off k původní třináctidílné sérii, která vychází u Crwe v České republice.

Tokijský ghúl zaujme především milovníky drsných a surových příběhů o přežití, kterým nevadí krev, vnitřnosti a sem tam i nějaká ta končetina.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 5 (Tokijský ghúl 5)
  • Crew, 2017
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 202 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
20. října 2017, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 5

Tokijský ghúl 5
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč