Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Kouzelné filmové bytosti ze světa J. K. Rowlingové, Jody Revensonová: Kouzelnický svět J. K. Rowlingové - Filmová magie 2

Revensonová Jody: Kouzelnický svět J. K. Rowlingové - Filmová magie 2

Poznejte velkolepá stvoření a fantastická zvířata z kouzelnického světa Harryho Pottera. V knize s podtitulem „Neobyčejné bytosti“ se čtenář blíže seznámí s magickými tvory, jimiž se to ve světě, který vytvořila J. K. Rowlingová jen hemží. Dozví se však i něco víc. Jak třeba takový Kůrolez ožije na filmovém plátně? Je Okamie pták, nebo plaz? A víte, jak to chodí s trusem měsíčníků?

„Filmaři využívali náhradníky za živé sovy, když například nastavovali světlo pro scény s Hedvikou v letu.“

První kniha ze série encyklopedií ze světa Harryho Pottera nesla podtitul „Pozoruhodní lidé a kouzelná místa“ a autoři v ní seznámili čtenáře se všemi postavami, ať už hlavní filmové série či následně filmu a plánované trilogie Fantastická zvířata a kde je na jít. V druhém dílu dostávají hlavní slovo magické bytosti, kterých je ať už v kouzelnické Anglii či Americe (a to hlavně díky Mlokovi) požehnaně.

Kniha je zpracována jako obrázková encyklopedie, kde se vždy jedna strana či dvoustrana věnuje danému zvířeti. První polovina svazku se věnuje nejnovější sérii a obsahuje informace, ilustrace či fotky z filmu o Mlokovi a jeho přátelích. Krom zajímavých informací, může čtenář například i otevřít Mlokův kouzelný kufřík nebo sbírat karty s magickými tvory.

„Velkou inspirací pro hrabáka byl medojed. Viděli jsme video, kde medojed zkoumá něčí dům – a nic mu nemohlo stát v cestě.“
– Christian Manz, odborný poradce pro tvorbu vizuálních efektů.

Druhá polovina knihy je pak věnována magickým tvorům, kteří se objevili v osmi filmech o Harry Potterovi. Patří mezi ně akromantule, bazilišek, bubáci, ale i společníci kouzelníků jako sovy, kočky, psi či Nevillův Trevor.

Encyklopedie je zpracována tak, aby oslovila starší i mladší čtenáře. Ti starší ocení zajímavosti, které provázejí vznik magických tvorů, jenž ožívají na filmovém plátně. Mladší si pak užijí krásné ilustrace, velkoformátové fotografie, ale i další poutavé věci, jako jsou přiložené nálepky, kartičky a vůbec všechny další efekty, které člověk může skládat a rozkládat jako barevné leporelo.

Pro fanoušky kouzelnického světa, který J. K. Rowlingová vytvořila ve svých knihách a filmaři ho pak oživli ve filmech, je kniha zajímavou nadstavbou příběhu a náhledem do zákulisí. Kouzelné bytosti jsou snad tím nejzajímavějším, s čím se filmaři při oživování knižních příběhů museli potýkat, a jak lidé po celém světě ví, odvedli kus dobře odvedené práce.

7. července 2017, Nela Libovická

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové - Filmová magie 2

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové - Filmová magie 2
Vložit do pytle na zboží  Koupit 499 Kč 449 Kč