Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Klan Rudé lišky – Z neškodné idey se zrodí smrtící hrozba, John Flanagan: Klan Rudé lišky (Hraničářův učeň 13)

Flanagan John: Hraničářův učeň 13 - Klan Rudé lišky

Princezna Maddie úspěšně dokončila třetí rok svého hraničářského výcviku a nyní se vrací zpět na hrad Araluen, aby nějaký čas pobyla společně se svou matkou a otcem. Ze všeho nejraději by se ale proháněla po lesích a střílela z luku. Vladařské povinnosti jsou jí na hony vzdálené, nicméně matka je neoblomná a trvá na tom, aby dcera strávila své prázdniny v pohodlí domova. Zdá se, že jí proto nezbyde nic jiného, než se inkognito dopravit do rodinné rezidence a chovat se tam jako pravá budoucí panovnice. Útěchou jí je jen fakt, že se brzy setká se všemi, koho má tak ráda, včetně milovaného dědečka, laskavého krále Duncana.

Radost z volna stráveného u rodinného krbu ovšem nemá dlouhého trvání, neboť zemi sužují občanské nepokoje, jež má na svědomí Klan Rudé lišky. Právě ten by rád obnovil staré pořádky, které hlásaly, že následníkem trůnu lze učinit jen a pouze mužského potomka. Horác s Gilanem se proto musí vypravit po stopách této zlotřilé bandy a pokusit se utnout jedovaté hlasy dříve, než způsobí potíže. Jenže spletenec intrik má dalekosáhlejší kořeny, než by se zprvu mohlo zdát. Zatímco chrabří bojovníci vyráží na bitvu se zlem, tak se přímo v srdci monarchie schyluje k něčemu daleko horšímu.

Styl Johna Flanagana se v průběhu již několikadílné ságy vůbec nezměnil, stále se jedná o neskutečně čtivý počin. Klasicky se zde setkáváme s více dějovými liniemi, které si postupem času najdou cestu jedna ke druhé a spojí se v perfektně sehraný příběh. Ve výsledku se tak čtenáři setkávají nejen se svými oblíbenými hrdiny z předchozích knih, ale též natrefí na charaktery ze sourozenecké řady Bratrstvo.

Stránky opět plynou rychlostí světla, jazyk je lehký, nenáročný, nicméně přesto kouzelný. Vykreslení prostředí se zas a znovu vyvedlo na jedničku s hvězdičkou. Skalní příznivci navíc ocení již tradiční, velice detailně propracovanou mapičku celého území, do jehož končin je dějství situováno. O přenádherné obálce, která skvostně ladí s předchozím vydáním, se ani není třeba nijak zvláště zmiňovat.

John Flanagan v pěti bodech

  1. Sedmdesáti pěti letý australský spisovatel.
  2. Svou kariéru započal v reklamě, poté se stal spisovatelem a redaktorem na volné noze.
  3. Jedná se o jednoho z nejplodnějších australských autorů televizních scénářů.
  4. Je autorem bestsellerové ságy „Hraničárův učeň“ a „Bratrstvo“.
  5. Hraničářův učeň si na špici New York Times Bestseller pobyl úctyhodných 53 týdnů.

Rovněž vlastnosti jednotlivých postav zůstávají bez větších změn. Hraničářům nechybí jejich poměrně trpký, i když nepostradatelný smysl pro humor, který je hybatelem celé knihy. Nejvýraznější proměnou směrem k lepším zítřkům si prošla hlavní hrdinka, která pomalu opouští dětská léta a stává se mladou ženou, jež se nebojí sem, tam trochu zariskovat. Panovačný ufňukanec zmizel jako mávnutím kouzelného proutku, místo něj se zrodila mladá žena, která má pro strach uděláno, je loajální a nechybí jí vůdcovský pud.

Hraničářův učeň je bezesporu jednou z těch knižních sérií, kterou mohou společně bok po boku číst jak velcí, tak i malí příznivci fantasy literatury. Každý si totiž v průběhu této rozsáhlé ságy najde něco svého a jedinečného. Pokud toužíte po nějaké legendě a stálici moderní fantaskní scény, tak jste v tomto případě na správné adrese!

  • John Flanagan: "Klan Rudé liškyL:http://fantasya.cz/…n-rude-lisky (Hraničářův učeň 13)
  • Egmont, 2018
  • Překlad: Zdena Tenklová
  • Obálka: Jan Patrik Krásný
  • 328 stran, 349 Kč
11. března 2019, Anastasja Višťalová

Hraničářův učeň 13 - Klan Rudé lišky

Hraničářův učeň 13 - Klan Rudé lišky
Vložit do pytle na zboží  Koupit   369 Kč