Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Kendare Blake zve do pekla s Dívkou z nočních můr, Kendare Blake: Dívka z nočních můr (Anna 2)

dívka-z-nočních-můr

Je to jen pár měsíců, co se Anna obětovala, aby zachránila Case. Jen pár měsíců, ale Casovi to připadá jako roky. Roky mučení, strachu a beznaděje. Když několikrát spatří ducha Anny trýzněné peklem, ví, že mu chce něco říct. Že mu prostřednictvím děsivých vizí dává najevo, že něco potřebuje. Pomoc. Podaří se Casovi zachránit Annu z pekla nebo už ji nikdy znovu nespatří?

Anna Korlovová byla ještě před několika měsíci jen hrůzu nahánějící duch. Ve skutečnosti však opravdu existuje. Přes dlouhá léta zabíjení nevinných lidí se v ní ale našel kus lidskosti a pro záchranu svých nových přátel dobrovolně vstoupila do pekla.

Cas Lowood je lovec duchů a jeho život se odehrával odjakživa více mezi mrtvými než mezi těmi, co jsou naživu. I jeho poslední přítelkyně zemřela v roce 1958. Casovi jeho přátelé stále připomínají, že se Anna obětovala, aby mohl žít, a ne, aby jen bloumal myšlenkami někde v nedohlednu. Cas se ale nevzdává a je rozhodnutý ji najít. Ví, že dostat Annu zpět bude hodně těžké, ne-li nemožné. Štěstí, že na to není sám a má kolem sebe víc než jednoho čaroděje.

Dívka z nočních můr je pokračováním knihy Anna krví oděná od spisovatelky Kendare Blake a stejně jako první díl ji vypráví hlavní hrdina. Autorka v první půli knihy nic extrémního neprozrazuje a čtenáři budou přesto napjatě a nedočkavě otáčet stránky dál. Až postupně spisovatelka propouští střípky informací, které pak hlavní hrdina složí do celku za pomoci svých přátel. Druhá polovina je proto akčnější a dějově pestřejší a obsahuje více informací.

Kendare Blake v pěti bodech

  1. Vystudovala obor kreativní psaní na Middlesex University v severním Londýně, kde získala titul M.A.
  2. Žije a píše ve Washingtonu.
  3. Má ráda řeckou mytologii, krvavě červené maso a veganství.
  4. Původem je z Jižní Koreje. Její rodiče pochází z Kavkazu.
  5. Má dvě kočky a koně.

Prostředí, ve kterém se příběh odehrává, je i v Dívce z nočních můr skvěle nastíněné. Stejně jako u prvního dílu by čtenář očekával větší horor. Prostě něco, po čem by se špatně spalo, ale ani tady se o hororu nedá mluvit. V knize se sice hraje hlavní roli strašidelné prostředí, krvelační duchové a spousta kbelíků s rudou barvou, ale to není nic, nad čím by vám zastavilo srdce. Přesto autorka popsala peklo naprosto originálním způsobem.

Dívka z nočních můr je pořád na poli paranormálních romancí a young adult hodně vysoko, ale kvalit prvního dílu určitě nedosahuje. Kendare Blake zkrátka nasadila prvním dílem laťku zatraceně vysoko a teď se bude jen těžko překonávat. Nicméně druhý díl je čtivé zakončení téhle duchařské série s dokonale popsaným prostředím.

  • Kendare Blake: Dívka z nočních můr (Anna 2)
  • Baronet, 2013
  • překlad: Andrea Vašíčková
  • 286 stran, 279 Kč (v e-shopu Fantasye již za 251 Kč)
2. listopadu 2013, Aneta Vrbová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Anna 2 - Dívka z nočních můr

Anna 2 - Dívka z nočních můr
279 Kč 251 Kč