Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Kam Ruby dožene její ohnivá krev?, Elly Blakeová: Ohnivá krev (Ledová krev 2)

Blakeová Elly: Ledová krev 02 - Ohnivá krev

Ruby zničila společně s novým králem Arcusem ledový trůn. Jenže zlý Minax, který v trůnu byl a ovládal předchozího krále, unikl a začal pustošit celou zemi. Situace na ledovém dvoře je stále vyhrocená a víc nepřátel než nový ledový král má jedině sama Ruby. Zastavit staletý spor mezi zemí ledu a ohně se zdá byt téměř nemožné. Prvním krokem však může byt zničení Minaxe. Jenže všechny odkazy vedou k jediné knize, která je v držení ohnivého lidu. A tak Ruby opouští ledového krále a vydá se přes moře k ohnivým ostrovům v doprovodu tajemného cizince.

Příběh o tom, jak bojovala o život a zabila ledového krále, se dostal až sem. Přesto ještě musí před královnou, jež je téměř stejně krutá, jako byl ledový král, prokázat svou věrnost ohnivým a získat si její důvěru, aby měla čas na zjištění, kde je ukryta kniha. To bude nakonec těžší, než čekala, neboť musí splnit tři zkoušky a stát se ohnivým mistrem. Na těchto zkouškách nezávisí jen její život, ale i život Kaie a bezpočtu dalších osob.

Ohnivý trůn z lávy byl prý zničen a Ruby si uvědomuje, že její plán závisí až na příliš mnoha ale. Chce využít tuto příležitost k tomu, aby poznala svůj původ a naučila se ovládat svou moc. Kai, ohnivý šlechtic, se stane jejím učitelem a přítelem. Brzy však pochopí, že je víc než jen přítel, ale v srdci má stále i Arcuse, a tak ji kromě boje o osud celého světa čeká ještě jeden boj. Musí se rozhodnout, kdo bude po jejím boku.

Elly Blakeová v pěti bodech

  1. Narodila se ve Windsoru v Kanadě, kde žije doteď.
  2. Vlastní sibiřské husky.
  3. Má ráda pohádky, staré domy a sovy.
  4. Po získání bakalářského titulu v anglické literatuře pracovala v různých zaměstnáních – například jako projektová manažerka, grafička, reportérka pro místní časopis nebo asistentka v knihovně.
  5. Nyní se věnuje už jen psaní fantasy literatury.

Příběh navazuje na předchozí díl a kniha má od začátku až do konce spád. Jedním z důvodů je i změna místa děje. Ohniví své emoce dávají najevo a je pro ně přirozené se smát či brečet, proto jsou pro čtenáře mnohem uvěřitelnější a lépe se s nimi dá ztotožnit. Všechny hlavní postavy se dále vyvíjí, a to především Ruby, z jejíhož pohledu je příběh vyprávěn stejně, jako tomu bylo v prvním díle.

Novou hlavní postavou je Kai, ohnivý šlechtic, který se do Ruby zamiluje. Již v prvním díle Elly Blakeová vytvořila milostný trojúhelník s Ruby, Arcusem a králem Malakem, ten ovšem nefungoval příliš dobře. Kai se svou ohnivou povahou představuje opak ledového krále a do děje přináší mnoho zvratů. Pro svůj uličnický vzhled a dobře mířené vtipné poznámky a narážky si jistě najde mnoho příznivců a stane se pro Arcuse a Ruby opravdovou výzvou.

Postavy jsou promyšlenější a složitější, než tomu bylo v předchozím díle. Jednoduché dělení na dobré a zlé zde již neplatí. Je tu více humoru, romantiky a hlavně akce. Druhé pokračování jistě v mnoha ohledech předčilo předchozí díl a doufejme, že si stejnou laťku udrží i závěr této trilogie.

  • Elly Blakeová: Ohnivá krev (Ledová krev 2)
  • CooBoo, 2018
  • Překlad: Tereza Frantová
  • 368 stran, 329 Kč (v e-shopu Fantasye již za 296 Kč)
5. října 2018, Ivana Scholzová

Ledová krev 02 - Ohnivá krev

Ledová krev 02 - Ohnivá krev
Vložit do pytle na zboží  Koupit 329 Kč 296 Kč