Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

K. M. Moning pátrá v Dublinu po knize černé magie s Krvavou horečkou, Karen Marie Moning: Krvavá horečka (Horečka 2)

Moning Karen Marie: Horečka 2 - Krvavá horečka

Tým MacKayla Laneová a Jericho Barrons je zpět a s nimi i velká dávka keltské mytologie, napětí a erotiky. Ve své honbě za mocnou knihou černé magie Sinsar Dubh se dostávají dále, ale kromě Bojovníků tmy, temných Dananů, jim cestu kříží i další bytosti, které chtějí knihu stejně jako oni.

V prvním díle se Mac dozvěděla, že její sestru Alinu našli zavražděnou v Dublinu a rozhodla se, že jejího vraha pojede do Irska najít. Jenže pro mladé děvče ze slunné Georgie je deštivý a temný Dublin příliš nebezpečný, proto byla Mac ráda, že narazila na Jericha Barrnonse, vznešeného a krásného majitele knihkupectví. Jenže se ukázalo, že ani on není zas tak nevinný. Přesto je ale ve městě plném démonů nejbezpečnější volbou.

Existuje náš, normální, svět a svět Dananů, bytostí s nadpřirozenými schopnosti, které chtějí vládnout naší dimenzi. Ty jsou rozděleny na dva dvory – Bojovníky světla a Bojovníky tmy. První jsou ve většině případů hodní, o těch druhých by se to stejné ale říci nedalo. Jsou skrz na skrz prolezlí zlem a lidskou rasu využívají jen ke svému prospěchu. Oba dvory však chtějí Sinsar Dubh, temnou knihu plnou černé magie. Jenže to nepočítají s odvážnou MacKaylou Laneovou, která knihu hledá v naději, že jí pomůže pomstít sestru.

Karen Marie Moning v pěti bodech

  • Mnohé z jejích knih se umístily na první místo žebříčku nejprodávanějších knih New York Times.
  • Je držitelkou prestižní ceny RITA.
  • Její knihy byly přeloženy do jednadvaceti jazyků.
  • Fascinuje ji keltská mytologie.
  • Žije se svým manželem střídavě v Georgii nebo na Floridě.

Série Horečka od Karen Marie Moning čerpá z keltské mytologie a částečně si ji přetváří k obrazu svému. Vytváří zajímavé charaktery, které svým chováním působí přirozeně. Hlavní postava Mac již ve druhém díle není tak naivní a sebestředná jako v jedničce, chová se sice stále stejně povrchně, ale lze u ní pozorovat změnu k lepšímu, i kdyby jen kvůli tomu, že její posedlost růžovou a pastelovými barvami pomalu mizí a nahrazuje ji odvaha a touha po odplatě. Jejím komplicem se stal nebezpečný Jericho Barrons, který ale zůstává, stejně jako v prvním díle, záhadou. Jericho ale naštěstí začíná projevovat nějaké emoce, takže působí více jako člověk. Kromě něj se Mac setkává také s novými postavami, které se sice zatím nijak výrazně neprojevily, ale už teď slibují, že v pokračování bude živo.

Děj druhého dílu pouze rozvíjí předchozí zápletku, obě ústřední postavy se sice k nalezení knihy nijak nepřiblížily, ale objevují nové užitečné důležité informace a začínají si mezi sebou vytvářet i blízký vztah. Na první pohled nudné pasáže oživují erotické scény, které jsou pro Krvavou horečku příjemným kořením.

Na rozdíl od Temné horečky se v tomto díle nenacházejí poznámky hlavní hrdinky, která děj vypráví, a která čtenáři občas prozradila nadcházející události. Tentokrát se náznaky v knize objevují jen málokdy a děj je tedy nepřerušovaný a plynulý.

Druhý díl se dá svou kvalitou srovnat s prvním, autorka závěrečnou gradací překvapuje stejně jako u Temné horečky, ale zároveň nepřináší kromě nových otázek nic nového. Série Horečka je ve světě velmi populární, možná proto, že autorka příběh podává živě a realisticky. Také to, že svůj příběh umístila do Irska a ne do USA, kde se většina knih v současné době odehrává, přidává na originalitě a nabízí čtenářům nové prostředí v podobě keltské mytologie.

  • Karen Marie Moning: Krvavá horečka (Horečka 2)
  • Jota, 2012
  • překlad: Jan Sládek
  • obálka: René Senko
  • 360 stran, 298 Kč (v e-shopu Fantasye již za 268 Kč)
3. ledna 2013, Eva Matrasová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Horečka 2 - Krvavá horečka

Horečka 2 - Krvavá horečka
298 Kč 268 Kč