Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Jak zachránit lásku z dětství?, Ken Wakui: Tokyo Revengers 01

cover_image.1652689809

Celosvětový fenomén jménem Tokyo Revengers dorazil i do českých vod. Příběh o mladém muži, který cestuje časem, aby zabránil smrti své dávné lásky si získal srdce čtenářů po celém světě. Na popularitě mu přidala i povedená anime adaptace. Nelítostné a drsné prostředí tokijských gangů představuje jen jedno z mnohých lákadel. Je cestování časem doopravdy tak nemožné, jak si hlavní hrdina myslel?

Takemiči Hanagaki žije nudný a naprosto zbytečný život. Na základní škole utekl od svých přátel a šikanátorů z nechvalně proslulého gangu a raději se vrhl do víru nicnedělání. Jednoho dne se ale jeho život navždy změní. Zpráva o smrti jeho dávné lásky Hinaty Tačibany a jejího bratra Naota jím hluboce otřese. Za vším stojí nechvalně proslulý gang Tokio Mandžikai. Takemiči brzy dostává příležitost vše změnit, alespoň si to tedy myslí. Dostává se totiž do minulosti.

V těle svého čtrnáctiletého já ze základky se Takemiči vydává na průzkum toho, jak by mohl Hinatu zachránit. Brzy zjišťuje, že dokáže mezi budoucností a minulostí cestovat pomocí stisku ruky jejího bratra. Aby předešel dívčině smrti, musí se Takemiči dostat až k samotným lídrům gangu Tokio Mandžikai. Jediná možnost? Vstoupit do gangu. Dokáže Takemiči uniknout osudu a zachránit někoho, na kom mu vždy záleželo?

Ve víru gangů

Nakladatelství CREW se opět vyznamenalo. Českým čtenářům přineslo celosvětově proslulou manga sérii Tokyo Revengers, jejíž kresbu a příběh má na svědomí Ken Wakui. Na první pohled nejde o nic nového – příběh o muži, který chce zachránit svou milovanou za každou cenu. Autor jej ale umístil do netypického prostředí tokijských gangů, které spojuje společná nenávist a rivalita. Neštítí se ničeho, dokonce ani vraždy nevinných. Právě ona brutalita dodává příběhu potřebný říz.

Ken Wakui v pěti bodech

  1. V dětství se pohyboval v prostředí gangů.
  2. V roce 2005 vydal svou prvotinu, Shinjuku Swan, která dostala i dva live-action filmy.
  3. Tokyo Revengers získali kromě anime adaptace i filmové zpracování.
  4. Ke své práci využívá asistenty jen málokdy.
  5. Díky kontroverznosti symbolu manji byl tento znak na spoustě vydáních vynechán a cenzurován, nevyjímaje české vydání.

V prvním volume čeká čtenáře především seznámení s hrdiny, prostředím a schopností cestování časem. Akce a napětí se tak objeví spíše až v dalších dílech. I tak ale dokáže autor zaujmout už od úplného začátku. Příběh je vyprávěn ve dvou časových liniích – budoucnost a minulost a jak z kresby, tak i z děje jde jasně poznat, kde se Takemiči zrovna nachází. Samotná kresba sice na pohled ve svém žánru nijak nevyniká, ale také neurazí. Občasná absurdita situací působí značně komicky a jistě vyvolá úsměv na tváři nejednoho čtenáře.

Crybaby Hero

Středobodem celého příběhu je hlavní hrdina, Takemiči Haganaki. Jeho charakter byl, je a bude kontroverzním tématem, jelikož se vymyká tradiční představě šónen hrdiny, a ne každý to dokáže ocenit. Takemiči ničím nevyniká, je slabý, snadno se rozbrečí a jeho jedinou silnou stránkou je silná vůle se nevzdávat. Nachází se tak v neustálém kontrastu s ostatními hrdiny, které Wakui čtenářům postupně představuje. Právě to z něj ale dělá neuvěřitelně zajímavou postavu, která bude v budoucnu klíčová pro všechny zásadní momenty a pro nic za nic si nevysloužila přezdívku „Crybaby Hero“.

Tokyo Revengers svými prodeji neválí jen v zahraničí. Do žebříčku nejprodávanějších manga titulů Nakladatelství CREW se dostaly ihned po vydání prvního volumka. Lze tedy očekávat, že si dobře povedou i další díly. Čtenáři si čekání mohou zkrátit anime adaptací, jež má v současnosti jednu sérii po 24 dílech či live action filmem, který adaptuje prvních pár volume a v budoucnu se dočká i pokračování.

Tokyo Revengers zaujme všechny, kteří hledají drsný příběh z prostředí gangů s lidským hlavním hrdinou, který umí cestovat časem.

  • Ken Wakui: Tokyo Revengers 01
  • Nakladatelství CREW, 2022
  • překlad: Vít Ulman
  • 196 stran, 229 Kč (v e-shopu Fantasye již za 206 Kč)
17. srpna 2022, Kateřina Kopišťová

Tokyo Revengers 01

Tokyo Revengers 01
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč