Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Jak správně mučit ghúla, Sui Išida: Tokijský ghúl 7

Sui Išida: Tokijský ghúl 7

Sedmý svazek všemi oblíbeného Tokijského ghúla se prohnal knihkupectvími jako uragán a v žebříčku nejprodávanějších mang a komiksů získal za prosinec 2017 rekordní první místo. Střet mezi Holubicemi a ghúly začíná… A Kanekiho čeká mučící křeslo.

Terénní lidští inspektoři z ÚPG, kterým se přezdívá Holubice, jsou připraveni na střet s ghúlím gangem Aogiri z 11. okrsku. Pod vedením Šinohary a Marudeho se zbytek týmu, včetně Amona, který stále truchlí po smrti svého parťáka a excentrického Džúza, vydává do boje na život a na smrt. Jeden z členů Aogiri, surovec a sadomasochista Jamori, si mezitím užívá mučení Kanekiho, kterého unesl. Labužník je oproti němu úplně jiná třída.

Trpícímu Kanekimu se zatím na pomoc vydává skupina z Anteiku, kterou vede vedoucí kavárny, pan Jošimura. Do party se přidává i netradiční posila – Labužník Cukijama, který nese ztrátu Kanekiho velmi těžce. Celý tým čeká nelehký úkol vmísit se mezi ghúly z Aogiri, vyhnout se Holubicím a zachránit Kanekiho. Za záchranu přítele jim to ale stojí.

Mučeníčko mučení

S každým dalším svazkem se zdá, že popularita manga série Tokijský ghúl u čtenářů roste. Ten sedmý trhal rekordy a za prosinec 2017 se stal nejprodávanější mangou v žebříčku CRWE. A není se čemu divit. Předchozí díly byly spíše informativnějšího a popisnějšího charakteru a nic moc se v nich nedělo. V sedmém svazku ale nechává Sui Išida čtenáře pocítit, co skrývá ve svém arsenálu. Začíná totiž přituhovat. Je nutno předem upozornit, že tento svazek není vhodný pro slabší povahy, kterým vadí jakékoli násilí či mučení. S příchodem sadisty Jamoriho na scénu se ho čtenář dočká hodně – a to s detailní, hodně grafickou kresbou a popisem.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování, které aktuálně čítá dvě série a dva speciály, se manga dočkala v roce 2014. V roce 2018 se dočká série třetí.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Mimo Jamoriho netradiční způsoby mučení (a že některé jsou vskutku… ojedinělé) nabízí sedmý svazek Ghúla také spoustu akce a napětí, která vychází ze střetu Holubic, Anteiku a Aogiri. Sui Išida tak představuje nové ghúly z klanu Aogiri a odhaluje i necivilní stránku ghúlů z Anteiku. Prostor též dostává excentrický Džúzó, který svým chováním a způsobem boje vnáší do příběhu trochu toho humoru na odlehčení celé situace.

Blýská se na lepší časy

Jak bylo zmíněno výše, díky grafické a realistické kresbě není tato manga série vhodná pro slabší povahy, což se s každým dalším svazkem ukazuje čím dál víc. Za překladem stojí Anna Křivánková, která má na svědomí překlad dalších populárních manga sérií jako je Útok titánů, Death Note či nováček mezi mangami, Fullmetal Alchemist. Fanoušci Tokijského ghúla se také s největší pravděpodobností mohou těšit na překlad spin-offu :Re, jelikož se původní série prodává velmi dobře a je o ní zájem, jak se nechalo slyšet nakladatelství Crew.

Přibližně od šestého až sedmého svazku se manga vyvíjí odlišným směrem než anime, tudíž je to vhodná příležitost pro ty, které anime příliš neoslovilo, ale pořád se chtějí dozvědět, co se s Kanekim vlastně stalo. Další možností je i live action film, který vyšel letos a který vcelku věrně adaptuje události Kanekiho přeměny až po setkání Hinami a jejích přátel s Kureem Madem.

Tokijský ghúl zaujme všechny milovníky temnějších fantasy příběhů, kteří se nebojí realistické a surové kresby, násilí a vizuálního mučení.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 7 (Tokijský ghúl 7)
  • Crew, 2017
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 202 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
6. února 2018, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 7

Tokijský ghúl 7
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč