Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Jak se stát Princeznou klamu, Danielle L. Jensen: Princezna klamu (Princezna klamu 01)

mostni kralovstvi

Princezen v nesnázích tu byla už celá řada. Ale nelítostných vražedkyň? To je něco nového. Na české pulty dorazila Princezna klamu od Danielle L. Jensen, velmi oblíbené zahraniční autorky hned několika romantasy sérií. Dokáže si neohrožená Lara získat srdce českých čtenářů v příběhu plném intrik, dohodnutého manželství a pout sahajících hlouběji než vlastní rodina?

Maridrinská princezna Lara stejně jako její sestry byla celý svůj život vychovávána a cvičena k tomu, aby jednoho dne skrze dohodnuté manželství infiltrovala sousední Ithicanu, a poté zabila svého manžela a ithicanského krále. A to z jednoho prostého důvodu – získat přístup k Mostu, důležité obchodní cestě, o které se ví jen pramálo. Je tu však jeden problém – nevěstou se může stát pouze z jedna z dívek a ostatní musí zemřít. Lara má jasno – zvítězí za každou cenu.

Ithicanský král Aren je na veřejnosti prezentován jako děsivý a krutý vládce. Pod helmou se však skrývá někdo úplně jiný. Své království je ochotný bránit za každou cenu. Život se mu však změní ve chvíli, kdy do něj vstoupí jeho nastávající, Lara. Mladík nemá ani nejmenší ponětí o tom, že do svého domova právě uvítal špionku, která má za cíl ho zabít. Podaří se mu přesvědčit dívku o krásách jejího nového domova? Jsou pohnutky Lařina otce doopravdy tak nevinné, jak si princezna myslí?

Odvěcí nepřátelé

Princezna klamu je prvním dílem zbrusu nové série Mostní království z pera Danielle L. Jensen, populární autorky především v zahraničí. Kniha slouží jako jakýsi úvod do světa intrik a klamu a představuje dvě znepřátelená království Maridrinu a Ithicanu, které má usmířit plánovaný sňatek mezi potomky obou panovnických linií. Na pozadí ještě figurují další země, jež však do politické hry vstoupí pravděpodobně až v dalších dílech. Příběh Jensen vypráví z pohledu obou hlavních hrdinů střídajících se většinou po kapitole, což mu dodává na komplexnosti, a čtenář má tak šanci vidět vše v širším pojetí. Autorčin styl psaní je sám o sobě velmi čtivý a dynamický, takže bezmála pět set stran uběhne jako voda.

Danielle L. Jensen v pěti bodech

  1. Žije v Calgary se svou rodinou a morčaty.
  2. Princezna klamu je její první knihou přeloženou do češtiny.
  3. Vystudovala University of Calgary s bakalářským titulem v oboru finance.
  4. Na Mount Royal University si poté dodělala titul v anglické literatuře.
  5. Její série Malediction se stala USA Today bestsellerem.

Jak již bylo zmíněno, politikaření a pletichy tvoří velkou část románu. S tím se pojí i značný důraz na vztahy mezi postavami. Jensen se podařilo vymyslet zajímavé a neotřelé charaktery, které čtenáře jistě zabaví. Hlavní ženská hrdinka, Lara, celý život trénovala boj a přetvářku. I tak si ale dokázala uchovat citlivé a štědré srdce. To samé platí i o jejím manželovi, princi Arenovi. Netřeba zmínit, že Mostní království je marketováno jako sexy romance, s čímž se pojí i peprné a odvážné scény. Striktní milovníci romantiky to asi neocení, ostatní ale jistě ano. Sexuální napětí mezi oběma hrdiny by se totiž dalo doslova krájet a zůstává jen otázkou času, kdy přeroste v něco… víc.

Zradit či nezradit?

Princezna klamu je ideálním čtivem pro široké publikum. Snoubí v sobě totiž dostatek akčních a napínavých scén, romantiku, sexuální napětí a politický podtext, takže si to své najde doopravdy každý. Skrze Laru pak autorka nutí čtenáře přemýšlet nad tím, která ze zemí je doopravdy v právu a kde leží spravedlnost. Nečekaným koncem pak připravuje půdu pro další díly, ve kterých představí i nové postavy. Mostní království jistě osloví každého milovníka v poslední době populárního žánru „romantasy“, tedy spojení romance s fantasy.

A čtenáři v angličtině mohou nastražit uši – Danielle L. Jensen totiž již vyšly další tři série – jmenovitě například Malediction či Dark Shores.

Princezna klamu je skvělým úvodem do nové romantické série plné politiky, intrik, sexy chvilek a všemi oblíbeného tropu od nepřátel k milencům.

  • Danielle L. Jensen: Princezna klamu (Princezna klamu 01)
  • Laser, 2023
  • překlad: Alžběta Lexová
  • 416 stran, 499 Kč (v e-shopu Fantasye již za 449 Kč)
12. července, Kateřina Kopišťová

Mostní království 01 - Princezna klamu

Mostní království 01 - Princezna klamu
Vložit do pytle na zboží  Koupit 499 Kč 449 Kč