Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

I objetí mrazu dokáže Merry Gentryovou spálit na popel, Laurell K. Hamiltonová: Objetí mrazu (Merry Gentryová 6)

Hamiltonová Laurell K.: Merry Gentryová 06 - Objetí mrazu

Princezna Říše kouzel Merry Gentryová byla nucena odejít do exilu do světa smrtelníků a doufá, že uprchne před stahujícími se stíny dvorních intrik. Král Taranis usiluje o její život – už jednou se ji pokusil zabít, když byla dítě – ale zdá se, že tentokrát má ještě děsivější úmysly.

Meredith Gentryová kdysi bývala soukromým očkem ve světě lidí, pak však zjistila, že je dědičkou v kouzelné říši víl, a aby nepřišla o trůn, musí otěhotnět a zajistit si korunu a zároveň i pokračování pokrevní linie. Když se Merry nepovede otěhotnět, a s tím má stále problémy, královna Andais ská příležitost udělat to, po čem nejvíc touží: ustanovit králem svého zvráceného syna Cela a… zabít Merry.

Laurell K. Hamiltonová je autorkou paranormální série Anita Blakeová, která si získala ohlas po celém světě a dokázala, jakou představivostí autorka oplývá. I Meredith Gentryová a její svět plný magie a kouzel je nabitý autorčinými nápady a především erotikou a láskou.

Laurell K. Hamiltonová v pěti bodech

  1. Hamiltonová se narodila roku 1963 v malém Heber Springs ve státě Arkansas, ale většinu dětství strávila v městečku Sims v Indianě.
  2. V šesti letech ztratila matku při automobilové nehodě a její výchovu převzala babička.
  3. Její první román Nightseer byl spíše tradiční fantasy s elfy, trpaslíky a draky.
  4. První krátký příběh o Anitě napsala koncem 80. let. Její svět a postavy byly vystavěny mnohem dřív, než se slovo „paranormal“ stalo nakladatelským výrazem.
  5. Hamiltonová kromě série o Anitě také píše sérii o Meredith Gentry, soukromé vyšetřovatelce, která je zároveň princeznou Říše kouzel. Série vychází v češtině u nakladatelství Epocha.

Merry byla společně se svými dvěma vyvolenými muži vykázána do exilu v lidském světě, kam ji však pronásledují intriky jejího strýce, Tanarise. Díky jeho snahám Merry musí čelit problémům nejen v říši víl, ale i s lidskými právníky. A protože se rozhodla, že už nebude utíkat, postaví se čelem všem výzvám jako pravá královna. A jako taková musí vzít v potaz i to, kdo se jednou stane otcem jejího dítěte a tedy i budoucím králem.

Série Meredith Gentryová mělo hlavní dějovou linku postavenu na závodu s časem o to, kdo dřív přivede na svět potomka a tedy následníka trůnu. Merry i Cel jsou stále neúspěšní a zatímco Cel postupně ztrácí své přívržence, Merry nabírá další a další obdivovatele a milence. Také díky tomu se série zařadila do žánru až erotických paranormálních romancí, kde tím hlavním je často právě popis sexuálních aktivit Merry a její milenců.

Styl psaní knihy je stále poutavý a záživný, faeský svět je zajímavý a dvorské intriky zapeklité. Laurell K. Hamiltonová i v dalším dílu série ukazuje, že svět Merry Gentryové má stále co nabídnout. Přesto Objetí mrazu není žádným přelomovým dílem, který nějak posune děj na královském dvoře dál.

  • Laurell K. Hamiltonová: Objetí mrazu (Merry Gentryová 6)
  • Epocha, 2016
  • překlad: Dominika Moulíková
  • obálka: Jakub Jíra
  • 256 stran, 229 Kč (v e-shopu Fantasye již za 206 Kč)
16. října 2016, Nela Libovická

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Merry Gentryová 06 - Objetí mrazu

Merry Gentryová 06 - Objetí mrazu
229 Kč 206 Kč