Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Hledání Písem a boj proti padlým andělům. Pro Violet Eden je to hračka, Jessica Shirvington: Omámení

Shirvington Jessica: Omámení

Pokračování světově úspěšného Objetí je zde. Mladá Violet Eden se pro záchranu přítele obětovala a rozhodla se přijmout obětí. Nyní je z ní Grigori, ochránce lidstva před Emigranty, padlými anděly. Dobrodružství pro ni však teprve začíná. Život se jí totiž převrátí naruby už podruhé.

Když už si člověk myslí, že ho nic nepřekvapí, stane se něco neuvěřitelného. Právě tohle je případ mladé Violet, která se učí být správným Grigori. Nepomáhá tomu ale uzavřenost jejího partnera, který by jí měl být oporou. Z New Yorku navíc přijíždí další jejího druhu, aby naučili nejmocnější z Grigori bojovat.

Už v Objetí jsme se dozvěděli, jak mocná Violet je. Jak by taky ne, protože málokdy je hlavní hrdina průměrně silný či obyčejný. Nyní se však Violet Eden musí vypořádat s větším soustem, než by kdy očekávala.

Její partner Lincoln, ke kterému chová hluboké city a kvůli němuž se stala Grigori, něco tají. Vztah mezi partnery Grigori je ale zakázán, a tak Violet nezbývá nic, než být Lincolnovi pravou rukou a zjistit, co se postavilo mezi ně a jejich práci.

Její bývalý přítel, emigrant Fénix, navíc není takový, jaký se zprvu zdál. Zdá se, že jeho láska k mladé Grigori se proměnila v nenávist. K tomu všemu se musí Violet vydat za posvátnými Písmy, která by mohla rozpoutat nepředstavitelnou katastrofu, pokud by se objevila v rukou padlých andělů. Ti po nich také pátrají a je jen na Violet, aby všechnu tu pohromu dala dohromady.

Jessica Shirvington v pěti bodech

  1. Narodila se v roce 1979.
  2. Žije s manželem a dvěma dcerami v Sydney.
  3. Vždy milovala antické dějiny – pověsti a příběhy nejlepšího druhu.
  4. Dříve cestovala po celém světě.
  5. Její kniha byla vypracována na základě jejich životních zkušeností, cest po celém světě a lidí, které potkala.

Omámení je kniha velice čtivá a dokáže lehce pohltit. Tak, jako to bývalo v Objetí, i zde je na začátku každé kapitoly zajímavý citát. A samozřejmě i zde se hlavní postava postupně vyvíjí. Autorka vývoji charakteru postav dává čas a to je jedním z velkých plus této knihy.

Přesto má druhý díl své zápory. Opět se zde například nachází náznak milostného trojúhelníku, který knize ubírá na originalitě. Tématika andělů už taky není nic nového a především, hlavní postava je nejmocnější svého druhu. Autorka nejspíš ještě nezjistila, že i v obyčejnosti je jistá krása.

Toto dílo tedy ocení obzvláště mladé dívky, ženy nebo také milovníci andělů a jim podobných bytostí. Na konci kniha nenutí sáhnout po pokračování tak, jako to bylo s dílem prvním, ale přesto je Omámení velice dobře napsané.

  • Jessica Shirvington: Omámení
  • Práh, 2014
  • Překlad: Petruše Klůfová
  • Obálka: Tomáš Řízek
  • 412 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
4. září 2014, Ester Kramná

Diskuze k článku

Im glad I now registered
Tonya Askew - 22. 07. 2020 16:48

hydroxychloroquine price walmart
High Rated Yak or Merino Wool Tips
FrankJScott - 07. 01. 2023 13:51

In reply to the people asking about omni wool thermal, the best long underwear, merino base layer mens sale, carhartt single base layer, ralph lauren long underwear, columbia long underwear, I highly suggest this excellent yak or merino wool blog or puma thermal wear, womens base layer ski wear, duofold long underwear women's, nike thermal sweats, plus size smartwool, baabaa merino base layer, on top of this top yak or merino wool site and don't forget hawke and co thermal underwear, smartwool merino 150 tee, smartwool merino 250 mens, hooded merino wool base layer, mens heavy thermal shirts, men's camo thermal shirt, on top of this useful yak or merino wool blog which is also great. Also, have a look at this high rated yak or merino wool details alongside all ortovox merino base layer, ski base layer top, big and tall thermal long johns, cheap merino wool base layer, columbia thermal long sleeve, mens fleece lined thermal leggings, alongside all this new yak or merino wool link not to mention aclima merino wool base layer, skiing underwear under base layer, mens mock neck base layer, best base layer for cross country skiing, wool first layer, sherpa merino wool thermals, on top of new yak or merino wool blog which is also worth a look. I also recommend this best yak or merino wool info and don't forget betty ski base layer, merino thermal leggings, merino wool 250 base layer mens, smartwool merino wool base layer womens, nike dri fit thermal long sleeve, black thermal long sleeve mens, as well as this new yak or merino wool forum not to mention thermajohn thermal underwear, 100 wool base layer, mens half sleeve thermal wear, best hunting merino wool base layer, affordable merino wool base layer, smartwool merino 150 tee, and don't forget awesome yak or merino wool tips not to mention faded glory long sleeve thermal, womens ski layers, smartwool intraknit 200, wool underwear hiking, silk thermal underwear mens, icebreaker men's merino wool base layer, which is also great. Finally, have a look at this new yak or merino wool forum with 2xl long johns, aclima merino wool base layer, hurley thermal shirt, thermal t shirts, ralph lauren waffle knit, gray thermal shirt, for good measure. Check more @ Great Instagram Service Advice b344d42

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Omámení

Omámení
249 Kč 224 Kč