Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Fantasya se mění!, Úvodník 08/2011

Editorial

Říká se, že změna je dobrá věc. Každého však z hlavy jistě napadne spousta takových, které rozhodně dobré nejsou. Od těch malých, kdy například přestanou vyrábět vaši oblíbenou tyčinku nebo uprostřed seriálu vymění hlavního herce, protože si říkal o vyšší plat, po ty velké, jako jsou výpověď, vyhořelý byt, rozvod a mnoho dalších.

Proto bych úvodní větu pozměnila. Změna není vždy dobrá věc, ale v dnešním světě, který se točí rychleji, než my stačíme sledovat, je nevyhnutelná. Ke změnám dochází denně, některé jsou větší, jiné menší, některých si nevšimnete, jiné váš život nasměrují někam úplně jinam. Podstatné ale je, že k nim docházet musí. Nejsou totiž jen kolem nás, jsou v nás samotných. Snažit se zakonzervovat současný stav věcí a nikdy na něm nic neměnit se podobá marné snaze mnohých žen nikdy nezestárnout. V závěru totiž stejně vypadají staře, jen jsou nacpané plastem.

Nechceme, aby takhle skončila i Fantasya. Aby její tvář ztuhla v nepřirozené liftingové grimase a její tělo bylo odshora dolů nacpané zoufalým silikonovým omíláním staré slávy. Proto se pro Fantasyu tyto prázdniny ponesou ve znamení změn. Změnil se jí šéfredaktor a v souvislosti s tím ji čeká kompletní změna vizáže. Prozatím probíhají kosmetické úpravy a vyřizujeme drobné nesrovnalosti, ale do konce prázdnin by měla Fantasya být nová, lepší a příjemnější hlavně pro vás – pro naše čtenáře. Zda tyto změny budou dobré, či špatné, ukáže až čas, ale rozhodně jsou nevyhnutelné.

Alžběta Lexová
Šéfredaktorka webu Fantasya.cz

29. července 2011, Alžběta Lexová

Diskuze k článku

Ad Fantasya se mění!
jwp - 01. 08. 2011 15:31

Zatím nejhezčí změna je Bětka samotná (tedy stejně jako wiwi na FP - tomu říkám akční kočky!:)) Jen houšť a větší (tedy hezčí) kapky! Ať žije nová FANTASYA!
Tož vitaj, děvčico.
Robert Pilch - 05. 08. 2011 09:41

Tož vítaj, děvčičo - budu se těšit, jak to tady trochu provětráš. V poslední době se na Fantasyi nic moc nedělo, tak uvidíme. Těším se. :)
Přeji hodně štěstí a těším se na novinky, snad zas...
wiwi - 07. 08. 2011 00:24

Přeji hodně štěstí a těším se na novinky, snad zase bude Fantasya ostatním webům důstojným konkurentem. ;-)
Změna je život
IL - 07. 08. 2011 22:38

Těším se na novinky a další příspěvky sympatické šéfredaktorky :-)
RE: Přeji hodně štěstí a těším se na novinky, snad zas...
Alžběta Lexová - 08. 08. 2011 22:48

Díky moc všem, taky doufám, že se nám to všem společně podaří :-) A pro wiwi: Já myslím, že Fantasya byla důstojná vždycky a konkurentky snad zrovna my dvě nejsme, ne? ;-)
RE: RE: Přeji hodně štěstí a těším se na novinky, snad zas...
wiwi - 10. 08. 2011 11:39

Přátelská konkurence je třeba vždy a poslední rok (vlastně i déle) Fantasya tak trochu stagnovala, tak se těším, až do toho zase šlápnete. :-)
Přání zdaru ke dnům budoucím...
Dark Bald - 31. 08. 2011 14:00

I já se přidávám - i když poněkud opožděně - k přivírání nové šéfredaktorky a stejně jako ostatní přej hodně štěstí a zdaru :-) Ale... bohužel si to jedno ALE prostě nemůžu odpustit... chtěl jsem se zeptat, zda by na začátek nebylo lepší zaměřit se místo na vizážistické změny na úpravu a opravu databáze samotné? Řekl bych, že určitě nebudu sám, kdo má občas sto chutí prohodit minimálně klávesnici oknem, když se snaží dohledat určitou knížku z určité série, nebo od určitého autora a asi po půl hodině snažení, kdy vyhledávač na zadání názvu knihy v podstatě nereaguje (nebo si spíš dělá co chce), zjistí, že ona knížka je zapsána buď zcela mimo sérii, nebo s lehce pozměněným autorovým jménem... ...ale i přes tuto mou malou poznámku na okraj, budu celé Fantasyi stále fandit a držet palce :-)
Ale pořád tu něco chybí...
koflak - 05. 09. 2011 21:19

Ahoj, změna je život, to je pravda, ale pořád mi tu chybí hodně důležitá věc a to je...CO SE CHYSTÁ...CO VYJDE... ja ko je to třeba na daemon.cz , jinak fantasya je téměř na 100% můj nej... obchod co se týče knih ;-) jinde skoro nenakupuju...díky ;-)
Konecne uvodni stranka vypada lepe! A primlovam se...
Zahry - 06. 09. 2011 21:56

Konecne uvodni stranka vypada lepe! A primlovam se take za Pripravovane tituly, nebo alespon odkazy na edicni plany jednotlivych nakladatelstvi, ktere je vystavuji, nebo z FP ;-)
RE: Přání zdaru ke dnům budoucím...
Alžběta Lexová - 07. 09. 2011 15:37

Já, poněkud opožděně, za přivítání děkuji :-) Co se týče databáze, ta bohužel není pod mou pravocí, nýbrž je pod taktovkou obsluhy e-shopu. Mojí redakci podléhá pouze obsah webzinu (články, soutěže, krátké zprávy apod.). Ale na všem se pracuje a i o tomhle jsme v redakci mluvili, takže i databáze se určitě časem zdokonalí :-) > I já se přidávám - i když poněkud opožděně - k přivírání > nové šéfredaktorky a stejně jako ostatní přej hodně štěstí a > zdaru :-) > Ale... bohužel si to jedno ALE prostě nemůžu odpustit... chtěl > jsem se zeptat, zda by na začátek nebylo lepší zaměřit se místo > na vizážistické změny na úpravu a opravu databáze samotné? > Řekl bych, že určitě nebudu sám, kdo má občas sto chutí > prohodit minimálně klávesnici oknem, když se snaží dohledat > určitou knížku z určité série, nebo od určitého autora a asi > po půl hodině snažení, kdy vyhledávač na zadání názvu knihy v > podstatě nereaguje (nebo si spíš dělá co chce), zjistí, že ona > knížka je zapsána buď zcela mimo sérii, nebo s lehce > pozměněným autorovým jménem... > > ...ale i přes tuto mou malou poznámku na okraj, budu celé Fantasyi > stále fandit a držet palce :-)
RE: Ale pořád tu něco chybí...
Alžběta Lexová - 07. 09. 2011 15:38

Skvělý nápad, nadhodila jsem ho nadřízeným, uvidíme, co z toho vzejde :-) Díky moc. > Ahoj, změna je život, to je pravda, ale pořád mi tu chybí hodně > důležitá věc a to je...CO SE CHYSTÁ...CO VYJDE... ja ko je to > třeba na daemon.cz , jinak fantasya je téměř na 100% můj nej... > obchod co se týče knih ;-) jinde skoro nenakupuju...díky ;-)
RE: Konecne uvodni stranka vypada lepe! A primlovam se...
Alžběta Lexová - 07. 09. 2011 15:41

Díky moc, ještě pořád ale nejsme v cíli, ačkoliv už se mu děsivě rychle blížíme :-) Co se týče připravovaných titulů, jak jsem psala výše, je to v jednání :-) > Konecne uvodni stranka vypada lepe! A primlovam se take za > Pripravovane tituly, nebo alespon odkazy na edicni plany jednotlivych > nakladatelstvi, ktere je vystavuji, nebo z FP ;-)

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).