Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Ethan Wate se obětoval, aby zachránil svět. Má šanci na Nádherné vykoupení?, Garciová Kami & Stohlová Margaret: Nádherné vykoupení (Kronika prokletých zaklínačů 4)

Garciová Kami & Stohlová Margaret: Kronika prokletých zaklínačů 4 - Nádherné vykoupení

Ethanu Wateovi se od seznámení se Zaklínačkou Lenou změnil svět od základů. Poslední dobou zažil spoustu nadpřirozených a nebezpečných situací, ale nikdy ho nenapadlo, že jednou bude jeho úkolem zachránit svět. A že přitom bude muset zemřít…

Neexistuje horší vzpomínka než ta na výraz utrpení ve tvářích Ammy a Leny, když Ethan skákal z vodárenské věže, aby zachránil své milované i všechny ostatní před zkázou. A neexistuje lepší chvíle po smrti než ta, kdy se Ethan konečně setkává se svou maminkou na onom světě a může ji doopravdy obejmout. Jenže Ethan vůbec nechce být mrtvý, ale běhat po světě se svou holkou, svým nejlepším kamarádem a svou rodinou. A tak je šťastný, když zjistí, že může navštěvovat skutečný svět alespoň ve formě neviditelného ducha. A bez sebe radostí, když se ukáže, že stránka v Kronice zaklínačů, která předurčuje jeho smrt, byla úmyslně pozměněna. Ethan tak má šanci dostat se zpět z onoho světa domů…



„Chcete říct, že ta kniha dokáže měnit budoucnost?“
„Přesně tak,“ potvrdil Obidias. „Když se v ní změní stránka, nebo se tam nějaká přidá. Stránka, která tam ve skutečnosti nikdy neměla být.“ (str. 104)

Jenže jeho cesta nebude jednoduchá, možná naopak úplně nemožná. Ale Ethan je pro lásku ochoten obětovat vše a i přes veškeré nástrahy se ani nerozmýšlí a na náročnou pouť se vydává.

Nádherné vykoupení je závěrečným čtvrtým dílem úspěšné trilogie Kronika prokletých Zaklínačů od americké dvojice spisovatelek Margaret Stohlové a Kami Garciové. Tato kniha je napsána stejným stylem i jazykem jako předchozí díly, přesto se od nich ale velmi liší. Poprvé je totiž Ethan tím, kdo se ocitl v nebezpečí, a Lena tou, která se mu snaží pomoci. A hlavně poprvé je kniha členěna na úseky vyprávěné Ethanem a úseky vyprávěné Lenou, čtenář má tedy možnost nahlédnout jak do Onoho světa, tak do světa živých, kam se po Ethanově oběti vrátila rovnováha.

Jelikož jde o poslední díl dané série, čtenář už je zvyklý na zvláštní nespisovný jazyk i na specifický styl psaní, jen si užívá poslední příspěvek do sbírky. Možná bude ale překvapen dějem, který je velmi netradiční a zvláštně uspořádaný, protože Ethan se dostává téměř na konec své pouti před polovinou knihy, aby tam narazil na překážku. Člověk si říká, že se bude nudit, než daný problém vyřeší Lena. Je to ale spíše naopak. Během té doby se přihodí několik dalších zajímavých událostí, které způsobí, že se čtenář téměř určitě nudit nebude a rychle se prokouše ke konci knihy a s ní i celé série.

Kronika prokletých zaklínačů tímto dílem končí, a tak čtenářům nezbývá nic jiného, než si ho pořádně užít od začátku do konce. A malou útěchou může všem být fakt, že první díl už je na světě jako film a další ho, doufejme, budou následovat.

  • Garciová Kami & Stohlová Margaret: Nádherné vykoupení (Kronika prokletých zaklínačů 4)
  • Knižní klub, 2013
  • překlad: Jana Jašová
  • obálka: Diana Delevová a Ondřej Nývlt
  • 392 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
19. srpna 2013, Veronika Stránská

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Kronika prokletých zaklínačů 4 - Nádherné vykoupení

Kronika prokletých zaklínačů 4 - Nádherné vykoupení
349 Kč 314 Kč