Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Drak mnoha tváří povstal a jde si pro pozůstalé!, Mary E. Pearsonová: Temná krása (Letopisy Pozůstalých 3)

Pearsonová Mary E.: Letopisy Pozůstalých 3 - Temná krása

Lia s Rafem sice tak tak unikli smrtícím spárům Vendy, ale na klidu jim to rozhodně nepřidává. Situace se totiž zdá být více než bezútěšná. Jejich zběsilý úprk rozvířil mnohé vody, a tak je jim v patách horda vendských zabijáků, kteří se snaží pomstít svého Komisara. Jejich jedinou nadějí zůstává Dalbreck, odvěké království, jehož silné hradby je snad dokáží skrýt před nebezpečím. Ve vzduchu je však cítit hrozba, která představuje něco daleko závažnějšího než dva malé životy královských dětí. Temné legendy povstávají, zlo, které mělo zůstat skryto hluboko v zapomnění, se dere na světlo. Krveprolití je na obzoru.

Jezelia bude muset spojit veškeré vnitřní síly a stanout tváří v tvář zrádcům, kteří sužují celé její království. Tajuplní pozůstalí, kteří dokázali přežít velké neštěstí, nyní čelí nové hrozbě. Ukojení svou slávou se přestali starat o obranu svých hranic. Do Civiky se vkradli zrádci, kteří se neštítí podrazit nohy svému vlastnímu lidu. Spletenec lží a nenávisti stále více a více utahuje svá nenávistná chapadla. Princezna Arabella tak bude muset odhalit zlotřilé dříve, než město hrdinů lehne popelem pod nohama krvelačných barbarů.

Zatímco Zrádné srdce bylo klasickým vycpávkovým dílem, který měl za úkol spíše navnadit na plánované finále, tak Temná krása takříkajíc vrací úder. Trochu se nám spravila a obsahuje daleko více stránek napěchovaných dějem. V celé knize byste jen marně hledali nějaké to prázdné místečko. Jedna akce střídá druhou, intriky a tajemství vyplívají na povrch. Je to tak ohromující, až vás z toho občas děsivě mrazí v zátylku.

Mary E. Pearsonová v pěti bodech:

  1. Již od mala se chtěla věnovat psaní, to se jí povedlo a dnes je spisovatelkou na plný úvazek.
  2. Žije v Kalifornii s manželem a dvěma zlatými retrívry.
  3. Její kniha PA Room on Lorelei vyhrála v roce 2006 Golden Kite Award za beletrii.
  4. Svou první knihu Pickles in My Soup vydala v roce 1999.
  5. Specializuje se na literaturu pro mládež.

Tři hlavní hrdinové se zase setkávají na jednom místě, a čtenáři tak mohou sledovat změnu, kterou zapříčinil sled událostí, jichž byli doposud svědky. Z milé a důvěřivé, téměř až naivní dvorní dámy Pauline se stala nelítostná žena, která věří v sebe sama. Avšak tou zdaleka největší proměnou si prošla princezna. Z nerozhodné, někdy až stydlivé ženy se proměnila v přirozeného vůdce, který je ochoten obětovat i to nejcennější co má, svůj život, aby ochránil ty, na kterých mu záleží.

Jak už bývá autorčiným dobrým zvykem, tak i v tomto případě nechybí nervy drásající vygradovaný konec, který vás zkrátka nenechá chladnými. A samozřejmě dojde i na vyřešení té nejtajnější hádanky, která zaujme především romantické nadšence. Dozvíme se konečně, kdo je ten jediný a vyvolený „zabiják“ nebo „princ“?

Rozhodně se jedná o dobře zakončenou trilogii, i když konec mohl být lehce uzavřenější. Teď již nezbývá než doufat, že se spisovatelka brzy vrátí na scénu s něčím novým. Její tvorba rozhodně stojí za pozornost.

  • Mary E. Pearsonová: Temná krása (Letopisy Pozůstalých 3)
  • CooBoo, 2018
  • Překlad: Jana Jašová
  • Obálka: Rodrigo Adolfo
  • 512 stran, 369 Kč (v e-shopu Fantasye již za 332 Kč)
12. července 2018, Anastasja Vištalová

Letopisy Pozůstalých 3 - Temná krása

Letopisy Pozůstalých 3 - Temná krása
369 Kč 332 Kč