Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Deset tisíc nepřátel v deseti tisících alternativních koncích, Claudia Grayová: Deset tisíc nebí nad tebou (Ohnivák 2)

Claudia Grayová: Deset tisíc nebí nad tebou

Pokračování románu Tisíc kousků tebe s názvem Deset tisíc nebí nad tebou si pro své čtenáře přichystalo exkluzivní vstupenku do jádra alternativních světů. Přemýšleli jste někdy nad tím, že se někde v širokém vesmíru nachází další verze vašeho já? Verze, se kterou máte v jádru stejný základ, ale vaše životní cesty se diametrálně rozcházejí? Věříte v existenci osudu, který je možná něčím víc než jen pouhou neznámou zapadající do rovnice, která hýbe světem? Tyhle a mnohé další otázky si pokládá i hlavní hrdinka, pro niž ale nejsou „stínové světy“ pouze fikcí, nýbrž realitou každodenního bytí.

Poté co Marguriete přivedla svého tatínka domů, živého zdravého a bez poskvrny, zavládl v jejím malém vesmíru relativní klid. Konečně se může naplno věnovat umění, které ji tolik baví, a oddávat se nic nerušeným okamžikům po boku osoby, kterou nadevše miluje. Avšak klid před bouří nemá dlouhého trvání, její geniální kamarád Theo trpí nevyléčitelnými abstinenčními příznaky, jež mu způsobila droga jménem „Zloděj noci“. Její přítel Paul Markov se ho vydá zachránit, záhy je ovšem na své misi zajat a jeho duše je rozštěpena na čtyři malé kousíčky, které se nachází neznámo kde.

Jen Meg ho může opět slepit zpátky a získat tak to, co jí bylo neprávem odňato. Nicméně má to jeden háček, aby pomohla klukovi, kterého miluje, bude muset spolupracovat se svým úhlavním nepřítelem. Její úkol je prostý, musí zmařit projekt Ohnivák. Výzkum zabírající se cestováním do nejrůznějších verzí sebe sama. Nalezne v sobě sílu, aby podrazila nohy těm, na nichž jí záleží anebo nechá svého milovaného zemřít?

Druhý díl trilogie tentokrát čtenáře zavede do zcela nového prostředí. Odhalí nejmodernější technické vymoženosti i záhady, které měly raději zůstat zamlčeny. Autorčin barvitý styl a smysl pro detail se i tentokrát postarají o jedinečný zážitek, který cestování napříč časoprostorem přináší.

Claudia Grayová v pěti bodech

  1. Je autorkou upírské série Evernight.
  2. Pracovala jako DJ, nesmírně špatná číšnice, novinářka a právnička.
  3. Má ráda staré domy a staromódní styl.
  4. Zajímá se o klasické filmy a miluje dějiny.
  5. Tisíc kousků tebe je první dílem trilogie Ohnivák.

V porovnání s předešlou knihou, jež se točila spíše kolem milostných problémů a také čtenáře seznamovala s tím, jak probíhají cesty do jiných realit, je tento příběh jiný. Zavádí člověka do míst, které jsou na jiné úrovni než naše domovina. Jen si to představte, město v oblacích, po kterém jezdí bělostná jednokolejka. Jenže technologická vyspělost v sobě skrývá děsivé tajemství, zdá se totiž, že společnost připravuje opravdu nemilé spiknutí, které může způsobit zánik všeho, co je hrdinům drahé.

A pokud je řeč o hrdinech, tak je nutno podotknout, že se jim tentokrát autorka podívá opravdu na kobylku. Odhaluje myšlenkové pochody jednotlivých postav, jejich světlé i temné stránky. Charaktery se v průběhu celé dějové linie neustále mění a vyvíjí. O zábavné chvilky v jejich společnosti tedy není nouze.

Claudia Grayová rozhodně umí své fanoušky pořádně napínat, a tak vás zakončení této knížky rozhodně nenechá chladnými. Napětí by se dalo krájet, gradace je neuvěřitelná, zatímco šťastný konec se neustále vzdaluje. Zdá se, že vyvrcholení téhle série bude opravdu epické.

  • Claudia Grayová: Deset tisíc nebí nad tebou (Ohnivák 2)
  • CooBoo, 2018
  • Překlad: Zuzana Bičíková
  • Obálka: Craig Shields
  • 328 stran, 329 Kč (v e-shopu Fantasye již za 296 Kč)
13. listopadu 2018, Anastasja Vištalová

Ohnivák 02: Deset tisíc nebí nad tebou

Ohnivák 02: Deset tisíc nebí nad tebou
Vložit do pytle na zboží  Koupit 329 Kč 296 Kč