Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Crew zase válí: Fantaskní příběh, drsná detektivka a výklad snů, Crew 42/2014

komiksový magazín: Crew2 - 42/2014

Na otázku, kde najdeme komiksový mix, který zaujme velkou škálu čtenářů, je jen jediná správná odpověď: 42. Abychom byli přesní – Crew 42. Protože v ní se skrývá komiksová fantasy, detektivka i humorné skeče.

Jestliže je tu někdo, kdo nemá Crew v pořadí s číslem 42 stále ještě u sebe, tak neváhejte, zaběhněte si do nejbližší trafiky a začtěte se, protože to vážně stojí za to. Nejenom, že čtenáři dostanou komiksové příběhy, z nichž každý je odlišně koncipovaný, a tudíž se časopis opět může pyšnit různorodým obsahem, ale také si mohou přečíst něco málo o dvou z nich. O Mezi řádky a o Samovi a Twitchovi. Člověk tak pohromadě dostane hezky zabalený balík zábavy a poučných informací.

Vybere si každý

Zatímco v minulém čísle čtenář hltal dva díly Sama a Twitche a jako jednohubku si k tomu dal Všechno o snech, v tom nynějším může s natěšeným výrazem ve tváři skákat, protože k současné dvojici se přidal ještě první díl komiksu Mezi řádky. Jestli je to to pravé ořechové, to musí každý posoudit sám. Nejlepší nápovědou, zda do komiksu jít či ne, je asi fakt, že se jedná o vyprávění ve stylu Neila Gaimana a s hlavním hrdinou velice se podobajícím Harrymu Potterovi. Avšak nelekejte se, klišé to není ani náhodou.

O to se již v základu postaral Mike Carey, který stojí například za takovým Luciferem (též vychází u Crwe), v kombinaci s kreslířem Peterem Grossem. Ten s Mikey Careym spolupracoval na Luciferovi a také na komiksu The Books of Magic sepsaným Neilem Gaimanem (shoda náhod?) a později převedeným do románové podoby Carlou Jablonski. Grossova kresba dost dobře připomíná klasický americký styl, takže Mezi řádky může chvílemi působit jako nějaký superhrdinský komiks. Tím však není ani zdaleka – spíše se jedná o příběh plný metafor, kde každý komiksový fanoušek skutečně musí číst mezi řádky, jinak si první díl tohoto fantasy vyprávění plně neužije.

Sam a Twitch si stále zachovávají svoji drsnou a noirovou atmosféru. Oba dva protagonisté se dostávají do čím dál většího problému, vztahy se vyostřují a nejenom, že mají na starosti záhadu několika identických částí těla, ale také po nich jdou i z jejich vlastních řad. Sam a Twitch přináší opět detailní kresbu Angela Mediny a gradující tempo, což jsou pro noirovou detektivku přímo klíčové prvky.

Třešničkou na závěr jsou tři skeče o snech, které se již do minulého čísla nevešly a fungují skvěle jako zakončující humorné etudy, při nichž si nemálo lidí bude říkat, kde Bill Willingham vzal tolik inspirace a zda by se někdy někomu svěřil o svých vlastních snech.

17. září 2014, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Crew2 - 42/2014

Crew2 - 42/2014
149 Kč 134 Kč