Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Crew 45: Komiksová zábava pokračuje, Crew 02/2015

komiksový magazín: Crew2 - 45/2015

Bilance za rok 2014, zajímavé informace a nová porce komiksů – to je únorová Crew, která opět nabízí onu porci dostatečně vrchovatou. Oba pokračující příběhy jedou na plné obrátky a pomalu, ale jistě se schyluje k finále.

Jak divné asi musí být psát úvodník, který vychází v novém roce, v roce minulém? Na to se čtenář Crwe s pořadovým číslem 45 může zeptat Jiřího Pavlovského, jenž pro něho má zrovna takový typ úvodníku na začátku přichystaný. Po úvodníku neúvodníků, v němž lítají vtípky všude kolem, přichází informační okénko. Mluví se o Rychlopalbě Štěpána Kopřivy, pak také o sérii Kladivo na čaroděje, jíž je Pavlovský zakladatelem. Samozřejmostí je i menší bilance roku 2014.

Cílová rovinka se blíží

Mezi řádky čtenáři zatím nenabídlo nějakou velkou akci. Ani nějaké velké vysvětlení, co přesně se v komiksu děje. Ten mlčí jak tajemný hrad v Karpatech a za pomoci scénáristy Mika Careyho pouští útržky informací po kouscích. Člověk tak tedy ví, že na pozadí se odehrává něco většího, ale jeho vlastní úhel pohledu je zúžený a musí se tak spolehnout pouze na to, co mu Carey s kreslířem Peterem Grossem nabídnou. Ve čtvrté části Mezi řádky však dochází k převratu a vytouženému zlomu, jenž opět čtenáře pouze víc napne. Jedná se tedy o záhadnou část s velkým cliffhangerem na konci.

Pokud je však Mezi řádky záhadný a napínavý komiks, pokračování Sama a Twitche se, surové a temné až do morku kostí, čte bez dechu. Tato noirová detektivka s hustou atmosférou jede do svého konce a tato část tedy slouží jako předskokan poslednímu dvojdílu. Zde člověk nebude mít žádný problém s nedostatkem akce – kulky sviští z jedné strany na druhou, nějaká krev tu také šplíchne a o drsné hlášky samozřejmě není nouze. Příběh je přímočarý a jistým způsobem „prostoduchý“, na rozdíl od Mezi řádky. Což rozhodně není na škodu a každý si tak přijde na své.

Komiksové stripy pro pobavení

Aby byl počet kompletní, tentokrát se do party připojuje Liberty Meadows od Franka Cho. Většina z čtenářů časopisu Crew ví, že u stejnojmenného nakladatelství již vyšla přímo celá kniha Liberty Meadows 1: Ráj. Stejně jako v knize, i zde je komiks založen na bázi stripů. Co je však největší zajímavostí, tyto stripy vždy po nějakém čase končí oblíbenou větičkou „pokračování příště“. A samozřejmě hned další stripy navazují na ty předchozí, tudíž se z toho stává jeden velký příběh (což je trochu něco jiného, než na co je zvyklý třeba čtenář Garfielda, kde je celý příběh třeba jen na jedné straně).

Ze začátku nemusí Liberty Meadows zaujmout, ale po chvilce se člověk dokáže ke komiksu dostat, naladit se na tu správnou vlnu a vychutnat si jak kresbu, tak všechny vtípky či narážky, které si pro něj Frank Cho (jenž obstarává obojí), přichystal. Správnou kulisu tomu dodávají zvířátka, díky nimž vznikají právě ony vtipné situace, v nichž se mnohdy ocitají i sexy vypadající Brandy a brejloun Frank. Proto je tato oddechovka přímo ideální zakončení crewního čísla 45.

13. dubna 2015, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Crew2 - 45/2015

Crew2 - 45/2015
149 Kč 134 Kč