Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Červnová Crew nabízí začátek mysteriózní detektivky a ultimátní crossover, Crew2 06/2013

komiksový magazín: Crew2 - 35/2013

Komiksoví fanoušci jásají, nová (červnová) Crew je tu, prošla velkou změnou a přináší 74 stran komiksové zábavy. A proč na začátek neupoutat zajímavým mixem mysteriózní detektivky a zábavně krvavého crossoveru Loba a Batmana?

Crew to rozjela ve velkém a nebojí se to přiznat ani její zakladatelé, Jiří Pavlovský a Petr Litoš. Ti čtenáře připravovali na nabušený magazín, kterého se jim dostalo. A že to stojí za to. Dostatečné porce akce, humoru a napětí od shora dolů, skrz naskrz.

Crew plánuje v časopise vydávat dva větší příběhy současně s dalším komiksem, jenž bude po obsahové i formální stránce ucelený. Někdo čte raději na pokračování, další má rád dokončené věci a díky tomu si v magazínu každý najde to svoje. V červnovém čísle lze najít první díl série Rex Mundi, kterou se časopis nebojí přirovnávat k thrilleru ve stylu Šifry mistra Leonarda od Dana Browna, a celistvý příběh o boji Loba proti Batmanovi. S dalším číslem přijde i ten slibovaný druhý příběh, kterým budou Skalpy, kriminálka z indiánského prostředí.

Rex Mundi a Batman versus Lobo, smrtící to kombinace

Mysteriózní thriller v sobě skrývá ještě kus steampunku, magie je zde skutečná a Evropě vládne katolická církev. Děj se odehrává roku 1933 v Paříži a točí se okolo tajných chrámů střežících obrovská tajemství. Pod scénářem se podepsal Arvid Nelson, který je znám právě díky Rex Mundi, kresbu má na počátku na starosti Eric J, poté Juan Ferreyra.

První část tohoto mysteriózního příběhu čtenáře uvede do zmíněné Francie, v první řadě ho uchvátí detailní kresba, jejíž propracovanost podtrhují všudypřítomné stíny. Valná část děje se totiž odehrává v noci, v různých temných a pochybných uličkách či podzemí. O atmosféru je tedy postaráno.

Příběh plyne poměrně pomalu a nic extrémně akčního se zde neodehraje, čtenář se za to dozví dost zajímavých informací a dokáže si tak utvořit první obrázek o koncepci komiksového příběhu. Ten spíše překypuje napětím, které dokáže vskutku připomínat Šifru mistra Leonarda, v jednu chvíli dokonce slavný film Sedm. Začátek tedy vysloveně neupoutá, ale rozhodně zaujme. Na druhou stranu, Batman versus Lobo je tu od toho, aby komiksového fanouška pobavil a aby při jeho čtení nemusel nad ničím nepřemýšlet. Je to typická oddechová záležitost, kde se snoubí humor, bizarní kresby, jejichž autorem je Simon Bisley, a kulervoucí akce, za níž stojí scénárista Alan Grant.

Crossover Batman versus Lobo je zasazen do alternativního Gothamu, kde všechno není tak, jak by mělo být. A zvlášť, když dorazí Lobo, intergalaktický nájemný lovec, který se nechá překecat Jokerem, aby vyřídil Batmana. A tak se Lobo oblíkne do Batmanovské hučky a jde kosit zločince s civilisty, tak prosté to je. Poté následuje urputná bitka mezi netopýřím ochráncem zákona a brutálním nájemným lovcem. Nic zvláštního, ale i díky své prostoduchosti příběh většinu čtenářů pobaví a nalije jim po ponurém Rex Mundi krev do žil.

Jen tak dál

Crew vykročila správným směrem a pokud se od příštího čísla dostane lidem ještě příběhu na pokračování navíc, tak je to balzám na duši pro každého komiksového šílence. V Crwi je navíc jako příloha stránka slevových kupónů na různá první čísla komiksů vydaných stejnojmenným nakladatelstvím, včetně slevy na Rex Mundi a Skalpy, které nebudou vytištěny pouze sešitově, ale také knižně v jednom svazku. Je tedy dobré kupovat Crew již nyní, protože v tomhle případě se slevy budou sčítat a každé procento se vyplatí.

9. července 2013, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Crew2 - 35/2013

Crew2 - 35/2013
149 Kč 134 Kč