Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Boj o záchranu světa vrcholí, Darren Shan: Hrdinové pekel

Shan Darren: Demonata 10 - Hrdinové pekel

Každou minutou se do našeho světa dostává víc strašlivých stvoření prahnoucích po lidské krvi. I těm, kterým démoni přišli jako holý nesmysl, dochází, že apokalypsa přišla. Grubbs a jeho přátelé představují poslední možnou naději.

Učedníků ubývá a jedinou záchranou by mohl být mocný Kah-gaš. Spojení všech jeho částí se ale zdá být nemožné. Žalem unavený Grubbs ale jako jeden z mála nepřestává doufat, ačkoliv Bec uzavřela spojenectví s pánem Démonů, a Pecka zůstává na zemi jen proto, že ho drží v zajetí slepého. Na spřádání plánů není mnoho času, protože únavný a zoufalý boj stále pokračuje.

Vítejte na konci!!!

Krvavý příběh, který se nese v zoufalé, až depresivní, atmosféře plyne neuvěřitelně rychle. Události nabírají rychlý spád, na hlavní hrdiny se problémy sypou ze všech stran a dochází na boje plné krve, střev a tkání. To jsou sice věci, které provázejí každý díl této série, přesto jsou i Hrdinové pekel, tentokrát opět vypravovaní z pohledu Grubbse, naprosto jedinečnou knihou, kterou není snadno odložit.

Všichni padají, jejich těla ztrácejí vládu, cukají sebou, chladnokrevně je zmasakrovala smutně se tvářící holčička z minulosti. Tisíce nevinných, bezbranných lidí… a všechny beze slitování zavraždila pobledlá, zvrácená Bec. (str. 99)

Hlavní i vedlejší postavy prodělaly od začátku série viditelné změny, o všemožných zraněních a postiženích nemluvě, a tak je jejich odlišné a dobře propracované charaktery zajímavé sledovat v každém díle. Grubbs je díl od dílu nemilosrdnější, protože boje, ztráty a zklamání udělaly nejen z něho úplně jiného člověka. Největším překvapením tohoto dílu ale je určitě nenápadná, milá Bec, která v žádném případě nevyděsila jen své bývalé přátele.

Na úplném konci čtenáře nečeká žádný typický boj, ve kterém by Grubbs z posledních sil zázračným způsobem zachránil svět. Darren Shan si pro své čtenáře vymyslel neokoukaný závěr, bez špetky kýče, který by nikdo nečekal – přesně tak, jak by to v každém pořádném hororu mělo být.

Darren Shan v pěti bodech

  1. Darren Shan pochází z Irska a jeho vlastní jméno zní Darren O'Shaughnessey.
  2. Proslavil se dvanáctidílnou ságou o poloupírovi Darrenovi.
  3. Jeho knihy se prodávají ve 20 zemích a více než 30 jazycích.
  4. Je dětským bestselleristou v USA, Velké Británii, Irsku, Holandsku, Norsku a mnoha dalších zemích.
  5. Kromě knih pro mladé čtenáře píše i knihy pro dospělé.

Hrdinové pekel své fanoušky v žádném případě nezklamou. Zoufalý příběh posledních učedníků je plný akce, emocí a překvapivých zvratů. Na necelých dvě stě stranách končí úžasný a promyšlený příběh, který bezpochyby stojí za přečtení. Překlad další hororové série z pera tohoto autora už je naplánován, tak už se jen zbývá těšit na další krvavé dílo.

  • Darren Shan: Hrdinové pekel (Demonata 10)
  • CooBoo, 2014
  • překlad: Richard Podaný
  • obálka: Mel Grant
  • 188 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
18. září 2014, Roxana Kubovská

Diskuze k článku

ofqehmp1
JudithPit - 31. 01. 2017 23:06

wh0cd834666 tretinoin order online kamagra levitra celebrex medication
iltgykqp
JudithPit - 08. 02. 2017 14:48

wh0cd506772 [url=http://buycrestor.us.com/]buy crestor[/url] [url=http://buyvardenafil.us.com/]buy vardenafil[/url] [url=http://buyadvair.us.com/]advair inhaler[/url] [url=http://buymedrol.us.com/]medrol 4mg[/url] [url=http://furosemide365.us.com/]Furosemide[/url] [url=http://cialiscoupon.us.com/]Cialis Pharmacy[/url]

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Demonata 10 - Hrdinové pekel

Demonata 10 - Hrdinové pekel
249 Kč 224 Kč