Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Bleach 6 funguje jako skvělá předehra pro smrt, Tite Kubo: The Death Trilogy Overture (Bleach 6)

Kubo Tite: Bleach 6

Je to už nějaký ten pátek, co se na pulty dostal v pořadí šestý díl kultovní mangy série Bleach. V hlavní roli opět slavný Ičigo Kurosaki se tentokrát vypořádá s jedním hollow větším, než na jaké byl dosud zvyklý. Co se stane, když dva zdánliví nepřátelé spojí své síly?

Ičigo a Urjú stále bojují s hollow a soupeří mezi sebou, kolik zkažených duší každý dokáže zabít. Situace se však stává nepřehlednou a vymyká se kontrole. Hollow je stále stejně, ne-li víc, a oba chlapce opouští síly. Stále více si uvědomují, že tohle přesahuje jejich malichernou soutěž.

Ičigo se navíc dozvídá skutečný osud Quincy. Ti narušovali rovnováhu – jíž sběrači duší udržovali – protože hollow pouze bez milosti zabíjeli. Nechybělo málo a mohlo dojít ke konci světa. Sběrači duší tedy vzali osud do vlastních rukou a Quincy z velké části vyhladili. Další dosud neznámou věc se dozvídají Chad s Inoue, kterým je sděleno, že se v nich probudily jejich skryté síly.

Během nastalého chaosu se na scéně zjevuje obrovský hollow zvaný Menos Grande, jenž je stvořený ze stovek malých hollow. Nikdo nevěří, že ho někdo dokáže udržet, natož porazit. Ičigo s Úrjou spojí své schopnosti, aby se s Menos Grande vypořádali, neodvažují se však hádat, zda to bude stačit…

Všeho dostatek, nic nechybí

Pěkná porce akce, humoru, emocí, napětí a i té klišovitosti, co víc si přát? Šestý Bleach disponuje vším, pro co si ho čtenáři po celém světě oblíbili. Zejména pro skvělou kombinaci akčnosti a komedie, která je v celé sérii hojně využívána. Častá komorní atmosféra při soubojích, prodchnutá nějakou tou vtipnou hláškou či činem, je to pravé ořechové.

Tite Kubo bezpochyby pečlivě hlídal přidané prvky a vyvažoval je tak, aby byl čtenář co nejvíc spokojen s konečným výsledkem a zadařilo se, protože The Death Trilogy Overture je přesně ten díl, kde nic nepřebývá, ani nic nechybí, všeho je tak akorát. Tu vážná situace, tamhle vstupuje vtipné vystoupení a o kousek dál se čtenář dozvídá informace o něčem či někom důležitém.

Promyšlené od samého začátku

Tite Kubo nejenom že zvládá dokonale převést jakékoliv hrdinovy pocity do obrázku, ale také vymýšlí celou příběhovou linii, kterou musí zpracovat, rozvíjet a neztratit se v ní. Je příjemné sledovat jen tak malý vývoj, který je mu umožněn, to znamená od prvního svazku až doteď. Ičigo sice zůstává stejným frackem jako dřív, ale jeho postoj se jistým způsobem změnil, a k tomu samému došlo u ostatních postav.

Tite Kubo v pěti bodech

  • Živí se jako japonský kreslíř manga komiksů.
  • Pro tuto kariéru se rozhodl po přečtení mangy Saint Seiya ve svých sedmnácti letech.
  • Mimo Bleach, díky němuž je tak slavný, má na svém kontě i mangu jménem Zombiepowder.
  • Ta byla otištěna v časopise Weekly Sh?nen Jump, kde se pravidelně objevuje i Bleach.
  • Zajímá se o Španělsko a přitahuje ho španělština, protože mu přijde okouzlující.

To vše podtrhuje fungování a principy světa Bleach – činnost sběračů duší, klasifikace hollow či historie řemesla sběračů. Není se tedy čemu divit, že je každý čtenář mangy poblázněn do takového majstrštyku, jako je Bleach.

Teprve předehra?

Je jasné, že příběh Bleache se teprve začíná rozjíždět, šestý svazek s podtitulem The Death Trilogy Overture má sice sloužit jako předehra k dalším událostem, ale i on na nějakou chvíli zabaví a dokáže čtenáře ve správném okamžiku zvednout ze židle. I tento díl je zakončen už pravidelným cliffhangerem, který v dalším díle slibuje opět pořádnou jízdu.

  • Tite Kubo: The Death Trilogy Overture (Bleach 6)
  • Crew, 2013
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Tite Kubo
  • 192 stran, 189 Kč (v e-shopu Fantasye již za 170 Kč)
22. července 2013, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Bleach 6

Bleach 6
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč