Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

… a žili spolu s Deadpoolem šťastně i po smrti, Brian Posehn a Gerry Duggan: Deadpool se žení

Brian Posehn, Gerry Duggan: Deadpool: Deadpool se žení

Deadpool vzal obrovskou palici a na plné pecky rozezněl svatební zvony. Kdo je jeho nastávající a kdo všechno dorazí na obřad? A přežijí to všichni ve zdraví?

Pamatujete na půvabnou a děsivou královnu podsvětí Shiklah? S Deadpoolem jim to klape přímo náramně, a proto se rozhodli uspořádat krásnou svatbu a ještě krásnější večírek. Zvaní jsou všichni – od Logana po Thora (jen ten Spider-man to tentokrát nějak nestihl). Pak už zbývá jen vychutnat si svatební cestu do Tokia, vrátit se do 50. let a zachránit Nicka Furyho před zuřícím Hitlerem a vyrovnat se s krapánek rozdvojenou osobností. Brnkačka, ne?

Sto kreslířů, sto stylů

Tahle Deadpoolova svatba rozhodně není jeho první – málokdo by to do něj řekl, ale Deadpool je starý proutník. A zavzpomínat na staré lásky je perfektní způsob, jak k tvorbě tohoto sešitu přizvat nejrůznější scénáristy a kreslíře, kteří se na Deadpoolovi kdy podíleli. Připravte se tedy na to, že v první polovině sešitu platí, že co pár stran, to jiný styl kresby, vyprávění i jiný příběh. Občas je to akce rychlá jako blesk, jindy upovídané melodrama. Sranda k popukání i doják k pláči. Zkrátka, v tomto mixu emocí si s chudákem Deadpoolem každý tvůrce dělá, co se mu zachce – až si člověk říká, kdy to ten Deadpool všechno stihl a jak to, že mu z toho ještě nehráblo. I když na druhou stranu… najednou se člověk jeho chování vážně nediví.

Návrat ke „standardní“ akci

Druhá polovina komiksu už je „šablonovitý“ deadpoolovský nářez – hromada nepřátel i mezi přáteli, končetiny lítající na všechny strany a hlášek plná huba. Deadpool se s tím jako vždy moc nepáře a naopak rozpáráním (případně proděravěním) řeší prakticky každý problém v domácnosti. I tentokrát cestuje časem i prostorem – konkrétně do Tokia a do 50. let (což je hlavně po grafické stránce naprosto lahůdkové gangsterské retro). A možná z budoucnosti dorazí i Cable.

„Jenom v New Yorku musíte pozabíjet milión sedum nindžů jen proto, abyste se mohli vyškrábat na střechu a v klidu a míru odtamtud odprásknout slepce.“

Deadpool má tak jako vždy nejpřesnější mušku, když se trefuje do vlastních řad. Fórky na komiksy od Marvelu, popkulturní odkazy a znevažování v podstatě všeho je zkrátka jeho parketa. Nezapomeňte pozorně sledovat i jednotlivé panely, ať vám náhodou nějaká ta rafinovaně schovaná narážka neuteče.

Deadpool to kromě komiksu rozjíždí na plné pecky i ve svém druhém filmu – už jste viděli jeho nejnovější kousek?

Jedna romance končí, druhá začíná

A na co se těšit příště? Deadpool je romantik tělem i duší, příště se tedy konečně potká s platonickou láskou svého života. Deadpool se dá dohromady se Spider-manen v pořádné Parťácké romanci, která u nás vyšla v květnu 2018. Jestli jste si tedy mysleli, že všechny nekorektní sexuální narážky už ze sebe Deadpool dávno vysypal, tak to jste ho ještě neslyšeli flirtovat s Peterem Parkerem – teď už zbývá jen, aby se ti dva potkali i na filmovém plátně.

  • Brian Posehn a Gerry Duggan: Deadpool se žení
  • Crew, 2018
  • Překlad: Darek Šmíd
  • Obálka: Scott Koblish, Mike Hawthorne
  • 168 stran, 379 Kč (v e-shopu Fantasye již za 341 Kč)
4. června 2018, Sabina Dudová

Deadpool: Deadpool se žení

Deadpool: Deadpool se žení
Vložit do pytle na zboží  Koupit 379 Kč 341 Kč