Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Zabíječ lidí Ukázky z knih
Zabíječ lidí
Gotrek a Felix 9

11. listopadu 2008, Nathan Long
Gotrek a Felix jsou zpátky a jejich nové dobrodružství je zavede na sever, kam se vypravili, aby pomohli Říši v její nikdy nekončící válce s Chaosem. Cestou se zastaví v Nulnu a tam se znovu sekají s trpasličím mechanikem Malkaiem Makaissonem, který pomáhá říšským silám tak, že přepravuje jejich děla na frontu ve své vzducholodi, Duchu Grungiho. Po sérii ošklivých neštěstí ale začne být jasné, že jim práci kazí sabotér a je na našich hrdinech, aby zase zachraňovali situaci. Knihu vydá nakladatelství Polaris koncem listopadu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5272
Bivoj válečník Ukázky z knih
Bivoj válečník
Bivoj 2

6. listopadu 2008, Juraj Červenák
Nad obětišti, ještě nedávno zasvěcenými slovanským bohům, se dnes tyčí obětní kůly avarského démona Simurga. A z jejich hrotů slepě zírají hlavy povražděných Čechů. Krutí Zličané vedení potomky samozvaných kočovnických vojevůdců překročili Vltavu a dobyli posvátný Libušín, slavnou Budeč a mnoho dalších hradišť a vesnic. Čechové se skrývají v lesích a zdá se, že není naděje na záchranu… Druhý díl cyklu Bivoj vydá nakladatelství Brokilon koncem listopadu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5994
Past na medvěda Ukázky z knih
Past na medvěda
Tina Salo 3

4. listopadu 2008, Petra Neomillnerová
Ruka zákona si nevybírá a tentokrát tvrdě dopadla na medvědodlaka Konráda. Je obviněn z vraždy pornoherečky a na Tině Salo je, aby vše uvedla do pořádku. Naneštěstí ani v Polsku, kam se rozhodla svého komplice ukrýt, není zrovna bezpečno, naopak, zdá se, že Tina a její přátelé vpadli do rodící se upírské války. Brzo se ukáže, že tentokrát jde o krk (nebo jiné části těla) opravdu všem. Třetí díl série o Tině Salo vyjde v nakladatelství Triton 13. listopadu.

Číst článek dál | Diskuze (132) | Přístupů: 7653
Elfové Ukázky z knih
Elfové
Elfové 1

29. října 2008, Bernhard Hennen
Německá fantasy zažívá v posledních letech neskutečný rozmach. I u nás mimořádně zabodovala trilogie Trpaslíci od Markuse Heitze a nyní usiluje o vaši přízeň další obrovský bestseler – Elfové, napsaný Bernhardem Hennenem. Prodejem (překlad se dělal ze 14. vydání!!!) i popularitou si v Německu Elfové s Trpaslíky nezadají, takže se necháme překvapit, jak uspějí u našich čtenářů… Knihu vydá nakladatelství Fantom Print a měla by se na trhu objevit v pátek.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7277
Conan, Třetí krok do hlubin Ukázky z knih
Conan, Třetí krok do hlubin


13. října 2008, Jaroslav A. Polák
pátek jsme na Fantasyi upozorňovali na přepracovanou verzi „conanovky“ Jaroslava A. Poláka, nazvané Conan – Třetí krok do hlubin, kterou připravuje v nejbližší době nakladatelství Brokilon. Tady je ukázka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4430
Bezhvězdná noc Ukázky z knih
Bezhvězdná noc
Legenda o Drizztovi 8

8. října 2008, R. A. Salvatore
Žádný národ v Říších nerozumí pomstě lépe než drowové. Pomsta je jejich každodenním pokrmem, sladkou příchutí na zlomyslně zkroucených rtech. Zdá se, jako by byla jejich jediným, pravým potěšením. Drowové po ní tak hladověli, že si přišli pro mě… Druhá kniha série Drowův odkaz a celkově osmá o temném elfovi Drizztovi vyjde v nakladatelství Fantom Print v překladu Kateřiny Niklové v nejbližších dnech.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 6313
Vlk samotář Ukázky z knih
Vlk samotář
Koniáš

2. října 2008, Miroslav Žamboch
Hrdina knihy Muž na stezce a románu Na ostří čepelí se vrací v novém příběhu Vlk samotář. Lov artefaktů z dávné minulosti je sám o sobě velmi nebezpečná záležitost, tentokrát však přímo sebevražedná. Nejmocnější z vládců pochopili, že za problémy, které jim už po celá desetiletí znepříjemňují život, může jediný muž – cestovatel, zvěd, dobrodruh, nájemný meč; člověk skrývající se pod jménem Koniáš. Začíná hon, který v historii nemá obdoby. Císařští komandos, ninjové, Konvent pro potírání magie a nakonec i čarodějové. Všichni chtějí jediné… zabít ho. Román Miroslava Žambocha chystá nakladatelství Triton, vyjde 20. října.

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 6627
Loď vrahů Ukázky z knih
Loď vrahů
kniha druhá

30. září 2008, Jana Rečková
Na planetě Fíéje skončila velká bitva a jižní království s novým králem (pokud to tedy vůbec je král) vzkvétá, ovšem jedni ani druzí cizinci z vesmíru se nedokážou dohodnout co a jak dál. Jedněm se nelíbí vztah krále k ministerské předsedkyni největšího státu severu, jiným zase intriky, únosy či vynucená sebevražda. Všechno spěje k novému, tentokrát rozsáhlejšímu konfliktu… Knihu vydá nakladatelství Triton v polovině měsíce října.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4034
Ikarijský zaklínač Ukázky z knih
Ikarijský zaklínač
Axis 2

29. září 2008, Sara Douglass
Axis je v každém smyslu slova skutečný hrdina. Tíží ho dvojí břemeno: proroctví a válka. Podařilo se mu splnit první část věštby, stal se Mužem z hvězd, a nyní musí sjednotit tři národy, které v zemi žijí. Jeho osudem je vést armádu, postavit se svému zákeřnému bratrovi a získat zpět kontrolu nad Tencendorem, který kdysi býval největší zemí na světě. Román Ikarijský zaklínač od Sary Douglassové, který získal cenu Aurel za nejlepší australský fantasy román roku 1996, vyjde v nakladatelství Fantom Print v nejbližších dnech.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 5521
Jirkův tajný klíč k vesmíru Ukázky z knih
Jirkův tajný klíč k vesmíru


22. září 2008, Lucy a Stephen Hawkingovi
Jirkův tajný klíč k vesmíru je výpravná kniha pro děti a mládež, již napsal světoznámý fyzik Stephen Hawking společně se svou dcerou Lucy a česky ji vydalo nakladatelství Euromedia Group. Čte se jedním dechem a dává dohromady veselé dobrodružství spolu s mnoha pozoruhodnými vědeckými údaji o našem vesmíru. Najdete v ní nejnovější poznatky o černých dírách od Stephena Hawkinga a také mnoho barevných fotografií přímo z kosmu!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4803
Draci trpasličích hlubin Ukázky z knih
Draci trpasličích hlubin
DragonLance - Ztracené kroniky 1

16. září 2008, Margaret Weis, Tracy Hickman
Jistě všichni znáte Kroniky a jistě nejednoho z vás napadlo, že ne všechny události a osudy hrdinů jsou v nich objasněny. Právě tato „bílá“ místa mapují Ztracené kroniky. Družina se vrací. Knihu vydá v nejbližší době nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4142
Údolí Žalozpěvu Ukázky z knih
Údolí Žalozpěvu
kniha první

15. září 2008, Jana Rečková
Když se o jednu planetu přetahují hned dvě rasy vetřelců z vesmíru, představuje to pro místní docela problém. Bez ohledu na to, že někteří z dotyčných cizinců pravděpodobně před staletími svou vyspělou technikou zabránili katastrofě, při níž hrozil zánik celého kontinentu. Teď ovšem mají s obyvateli své plány, a ti druzí mají zase jiné. Kromě toho se království na jihu zmítá ve vlastních zmatcích a bojích, republiky na severu mají své potíže. Co s tím vším dokážou podniknout bývalý závodník na tříkolkách, vyhnaný král a falešný čaroděj? Knihu dnes vydá nakladatelství Triton.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5038
Od moře po ledovce Ukázky z knih
Od moře po ledovce
Velká výprava 2

2. září 2008, Michael Stackpole
Armády civilizovaných království konečně vytáhly proti aurolanským vetřelcům. Od elfských lesů po podhorské labyrinty urZrethiů, od úrodných plání Jihu po jalové severské tundry, od moře po ledovce, všude teče krev. Tuto válku ale nerozhodnou meče, drakonely a dokonce ani dračí plameny. Dokáže to jedině ten, o němž hovoří pětadvacet let staré proroctví… Pokračování fantasy ságy Vleká výprava od Michaela Stackpolea, nazvané Od moře po ledovce vyjde v nakladatelství Triton 15. září.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3322
Sanctum Ukázky z knih
Sanctum


28. srpna 2008, Markus Heitz
Pokračování knihy Ritus. Touto knihou jsou ukončeny osudy všech hrdinů. Bůh potřebuje démona, aby vypátral ďábla. Řím, Věčné město, ukrývá prastará tajemství. Sem vedou stopy spiknutí, v jehož středu stojí Eric von Kastell, lovec vlkodlaků. Neustále naráží na odkaz ženy, která v 18. století bojovala o život: Gregorie, abatyše jednoho ze znesvěcených klášterů. Eric a Gregorie jsou nerozlučně spojeni nejposvátnější látkou na zemi. Sanctum může způsobit zázraky – nebo přinést smrt. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4592
Zkouška ohněm, McCoy: Odkud přicházejí stíny Ukázky z knih
Zkouška ohněm, McCoy: Odkud přicházejí stíny
Star Trek

7. srpna 2008, David R. George III
V JEDINÉM OKAMŽIKU se životy trojice mužů navždy změní. Ve zlomku vteřiny, kdy zároveň cosi získají a ztratí, zničí svět, aby ho vzápětí opět stvořili. Mnohé už se stalo, mnohé se ještě stane, nic ale neovlivní jejich životy tolik jako ona chvíle na pokraji věčnosti… Román vydá v nejbližších dnech nakladatelství Laser-books.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3872
Halucigénie Ukázky z knih
Halucigénie
magazín F&SF – Léto 2008

4. srpna 2008, Laird Barron
Magazín F&SF vám ve svém letním čísle přináší štědrou porci skvělých povídek, z nichž některé lze počítat mezi space operu, jiné mezi fantasy, ale titulní povídkou je mrazivá Halucigénie od nadějného autora hororu Lairda Barrona. Z té vám dnes přinášíme krátkou ukázku…

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 4569
Psi Avalonu Ukázky z knih
Psi Avalonu
Doba temna 3

1. srpna 2008, Mark Chadbourn
Psi Avalonu se blíží… Protože oni jsou soumrak všech dní, když zavládne věčná zima a bohové se navzájem zničí v občanské válce, když se objeví mocní vetřelci ohrožující veškerý život. Poslední šancí lidstva jsou dva přátelé, rozdílní jako den a noc avšak spojeni společným cílem: Hunter, válečník, zhýralec a zabiják; Hal: bezvýznamný úředníček na úřadu vlády. Musí proniknout tajemstvím zahalujícícm mýty o králi Artušovi, aby našli spícího hrdinu, který vyjede z mlh legend, aby zachránili svět. Ale času už mnoho nezbývá. Protože až se psi Avalonu objeví, žádná naděje už nezbude… Knihu vydá nakladatelství Polaris v druhé polovině roku 2008.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 4532
Návrat orků Ukázky z knih
Návrat orků
Orci 1

26. července 2008, Michael Peinkofer
Po mimořádném úspěchu Trpaslíků se k českým čtenářům vydávají orkové. I tentokrát z pera německého autora. Návrat orků měl v Německu stejný ohlas (překlad se dělal ze sedmého vydání knihy…) jako Trpaslíci, takže se snad budou líbit i u nás. Orci nejsou jen oškliví a krutí, ale také nápadití, vtipní a povolaní k něčemu vyššímu. Pověřeni tajným úkolem vyrážejí Balbok a Rammar, dva naprosto rozdílní bratři, k legendárnímu Ledovému chrámu Shakary a uvádějí do pohybu události, které jejich světem otřesou až do základů. Napínavě, vtipně a s vpravdě akčním nasazením zachycuje Michael Peinkofer v tomto románu nové a netušené stránky těch nejdivočejších stvoření v žánru fantasy. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print v překladu Svatavy Kretkové.

Číst článek dál | Diskuze (18) | Přístupů: 5278
S čím kdo schází Ukázky z knih
S čím kdo schází
Klopp Yggredd 2

18. července 2008, Alex Drescher
Povídková sbírka S čím kdo schází, již v nejbližších dnech vydá nakladatelství Leonardo, přináší další příběhy královského prokurátora Kloppa Yggredda, v nichž se mimo jiné setkáte s nejnebezpečnějším nekromantem, který touží ovládnout svět. Královský prokurátor je tak opět postaven proti temným silám a musí vynaložit veškeré své schopnosti, aby obstál. Cena knihy bude 249 Kč.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4939
Kavárna šílenců Ukázky z knih
Kavárna šílenců
Anita Blakeová 4

10. července 2008, Laurell K. Hamiltonová
Animátorka Anita Blakeová je zákonnou popravčí upírů pro celou oblast. Jako expertka na nadpřirozené jevy spolupracuje i s místním Duchařským komandem, zvláštní policejní jednotkou specializovanou na nadpřirozené zločiny. Teď se setkává s řadou případů pohřešovaných lykantropů. A jako by pracovních problémů neměla až nad hlavu, musí současně řešit i potíže ve svém osobním životě… Čtvrté pokračování příběhů o Anitě Blakeové vydá nakladatelství Triton 17. července.

Číst článek dál | Diskuze (54) | Přístupů: 4933
Exodus Ukázky z knih
Exodus
Hellgate London 01

7. července 2008, Mel Odom
Londýn 2038. Kdysi nádherné město je v troskách. Na obzoru se vzdouvá trhlina v tenké látce reality a pomalu začíná splývat s téměř nepřetržitě temnou oblohou. Svět, jak jsme ho znali, už není. Po zemi nyní kráčejí démoni, ztělesnění našich nejstrašnějších snů. Lidstvo, zahnáno do úkrytu v podzemních tunelech metra, se zoufale snaží přežít skutečně pekelnou apokalypsu… Román vydá v nejbližších dnech nakladatelství Fantom Print v překladu Jana Netoličky.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5662
Vzdálené obzory Ukázky z knih
Vzdálené obzory
antologie

29. června 2008, Gardner Dozois (editor)
Antologie Objevitelé nás minulý rok zavedla do dalekého vesmíru a její volné pokračování vycházející právě v těchto dnech pod názvem Vzdálené obzory nás zavede do daleké budoucnosti. Jméno editora Gardnera Dozoise v obou případech zaručuje ten nejlepší výběr zahraničních povídek. Pro nerozhodné čtenáře jsme si z aktuálně vydané antologie Vzdálené obzory připravili hned dvě krátké ukázky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5163
Psí zima Ukázky z knih
Psí zima
Zaklínačka Lota 1

18. června 2008, Petra Neomillnerová
Zaklínačka Lota to nemá jednoduché. Příslušníci jejího cechu jí nemohou přijít na jméno, protože žije s vampýrem, nešťastná zakázka ji pak dostane do sporu i s vampýrským rodem, a jako by toho nebylo málo, za tuhé zimy se objevily bandy kožoměnců, které terorizují města i vesnice. Dělat svou práci a dožít při tom jara je někdy zatraceně těžké. První část série příběhů o zaklínačce Lotě z pera Petry Neomillnerové, nazvaný Psí zima, vydá nakladatelství Fantom Print v nejbližších dnech. Na Fantasyi přinášíme ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (113) | Přístupů: 10274
Koniáš: Muž na stezce Ukázky z knih
Koniáš: Muž na stezce
ukázka z povídky Pouštní škorpión

10. června 2008, Miroslav Žamboch
O povídkové sbírce Miroslava Žambocha, nazvané Koniáš: Muž na stezce jsme vás již informovali zde. Kniha vyjde příští týden v nakladatelství Triton a my přinášíme na Fantasyi ukázku z povídky Pouštní škorpión.

Číst článek dál | Diskuze (134) | Přístupů: 6678
Nekroskop XI, Vampýři Ukázky z knih
Nekroskop XI, Vampýři
Nekroskop 11

9. června 2008, Brian Lumley
Jake Cutter prchá o život ulicemi Turína, když tu náhle zmizí a v příštím okamžiku se zase objeví v ‚Harryho pokoji‘ v londýnském ústředí pobočky E. Jakeovy sny jsou velice zvláštní, naplněné hlasy mrtvých – Velké většiny nekroskopa Harryho Keogha a dokonce i mrtvých upírů. Všechny je slyší, ale nerozumí. Pokud je Jake novým nekroskopem, musí se naučit – a rychle! – jak ovládat svou moc a mluvit s mrtvými. Jedenácté pokračování série Nekroskop, jejímž autorem je Brian Lumley vydá v nejbližší době nakladatelství Polaris

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4094
Armáda mrtvých Ukázky z knih
Armáda mrtvých
Terraršská tetralogie 4

5. června 2008, William King
Rikovi přátelé musí čelit armádě oživlých mrtvol, ale on sám má jiné starosti: začala se o něj zajímat inkvizice. Ne že by k tomu neměla dobrý důvod; pokud by se jim podařilo zjistit, že je Stínokrev a potomek mocného stoupence knížat Stínu, jeho osud by byl zpečetěn. Stejně jako osud jeho patronky Asei, která se jej přes přísný zákaz rozhodla vyučovat magii… Čtvrtá, závěrečná část Teraršské tetralogie z pera duchovního otce Gotreka & Felixe, Williama Kinga, vyjde u Polarisu v překladu Leony Malčíkové v srpnu.

Číst článek dál | Diskuze (91) | Přístupů: 6855
Mosazňák Ukázky z knih
Mosazňák
Agent Cormac 3

3. června 2008, Neal Asher
Na Fantasyi jsme slibovali, že další román Neala Ashera, Mosazňák, z nakladatelství Polaris se objeví v květnu, což už se nestihne. Dobrou zprávou ale je, že jeho vydání se opravdu blíží a mohlo by se tak stát aspoň v červnu. A tak z knihy, jejíhož překladu se opět ujal Petr Kotrle a v níž bude jednu z hlavních rolí opět hrát i pan Jeřáb a jeho hračky, přinášíme ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3647
Drak z Nikdybylu Ukázky z knih
Drak z Nikdybylu


1. června 2008, Ann Downerová
Na 12. 6. chystá nakladatelství Triton pokračování knihy Krotitelka dráčků, která byla určena spíše mladším čtenářům. Drak z Nikdybylu od Ann Downerové vyjde v překladu Jany Šouflové. Loňského léta uvízla Teodora Ogltorpová v magickém víru plném draků, zaklínadel a čarodějů a od té doby dělá, co může, aby na ty události zapomněla a žila jako normální dvanáctiletá dívka. Jenže ať se snaží sebevíc, magie si ji vždycky nějak najde – dokonce i na prázdninách…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4875
Pašeráci v oblacích Ukázky z knih
Pašeráci v oblacích
Agent JFK 16

26. května 2008, Vlado Ríša
Již osmým autorem, který přispěl do světa agenta Johna Francise Kováře, je Vlado Ríša. Román Pašeráci v oblacích by měl vyjít zítra, tedy v úterý 27. května. I v jiných dimenzích probíhá první světová válka a pašeráci se ji neštítí využít ke svým účelům. John Francis Kovář společně s dalším agentem, leteckým kouzelníkem Vincentem Vegou, se setkávají na bojišti s legendárním anglickým pilotem kapitánem Bigglesworthem, zvaným Biggles, a jeho milovanými „velbloudími" stíhačkami. Centrála po nich chce likvidaci pašeráků, a oni to pojmou jako vždy po svém. Vzdušné souboje, synchronizované kulomety, pístové motory a všudypřítomná smrt…

Číst článek dál | Diskuze (1006) | Přístupů: 5517
Goblin hrdina Ukázky z knih
Goblin hrdina
Goblin 2

23. května 2008, Jim C. Hines
Nakladatelství FANTOM Print pokračuje ve vydávání cyklu o goblinu Jigovi, hrdinovi proti své vůli, psaném americkým autorem Jimem C. Hinesem. Na pultech se právě objevil druhý díl nazvaný Goblin hrdina a my z něj přinášíme ukázku.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4877