Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Fantasya doporučuje 13 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 13
červen 2008 podruhé

21. července 2008, Martin Fajkus
Z mého pohledu jako zarytého milovníka fantasy byl sice červen měsícem poněkud poslabším, přesto se i v něm našlo pár titulů, které mě zaujaly a potěšily. Vyšel totiž nový Červenák, Neomillnerová či další díl příběhu mladé Teodory z pera Ann Downerové.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4121
Fantasya doporučuje 12 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 12
červen 2008

9. července 2008, Jiří Popiolek
První odstavec našich doporučení by se zhruba od března mohl vytvářet pomocí kombinace kláves CTRL+C a CTRL+V. Červen opět přinesl přetlak dobrých knih, ze kterých vybrat pět, respektive šest není vůbec jednoduché. Až si skoro říkám, že brzy nastane doba popřemýšlet, jestli by nebylo od věci přistavět na našem rodinném domku další patro, které by fungovalo čistě jako knihovna. Počet svazků, které doma mám, totiž neustále rychlým tempem narůstá…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3686
Fantasya doporučuje 11 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 11
květen 2008 podruhé

13. června 2008, Martin Fajkus
Ačkoliv je květen především lásky čas, tedy podle názoru klasika, ani ctitelé poněkud méně erotických fantazií nepřišli v tomto měsíci zkrátka. Obzvláště fanoušci temné fantastiky všeho druhu si mohli „pošmáknout“ hned na několika dlouho očekávaných titulech, vyšla totiž nová kniha Stevena Eriksona, Dušana „Duke“ Fabiana i Brandona Sandersona.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4603
Fantasya doporučuje 10 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 10
květen 2008

4. června 2008, Jiří Popiolek
Květen utekl neskutečně rychle, a tak jsme opět tady s naším pravidelným měsíčním souhrnem toho, co nás, redaktory Fantasye, v knižní produkci zaujalo. Tentokrát to dlouho vypadalo, že pomalu nebude z čeho vybírat a pětice vyvolených titulů se nasbírá jen horko těžko. Druhá polovina měsíce ale naštěstí byla pro čtenáře mimořádně vlídná a pro jejich peněženky mimořádně apokalyptická…

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 5145
Fantasya doporučuje 9 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 9
duben 2008 podruhé

15. května 2008, Martin Fajkus
Ani jsme se nestačili pořádně rozkoukat a duben je v trapu. Naštěstí naši nakladatelé opět nezklamali a během těch třiceti dnů nás zásobili pořádným nášupem nových knih. Nabídka titulů to byla poměrně rozmanitá, takže si mohl vybrat snad každý fanoušek fantastiky.

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 5264
Fantasya doporučuje 8 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 8
duben 2008

9. května 2008, Jiří Popiolek
Myslím, že je na první pohled jasné, jak to máme na Fantasyi rozděleno. Když to velmi zjednoduším, tak já mám raději sci-fi, a můj redakční kolega Martin Fajkus zase fantasy. Je proto vždycky mimořádně zajímavé, když se u nějakého titulu v této rubrice shodneme, neboť to znamená, že jsme zabrousili do „konkurenčních“ vod. Minulý měsíc byla naším společným favoritem Abercrombieho Sama čepel, a tentokrát… i tentokrát mám jednoho nebo dva favority. Uvidíme, s čím přijde Martin.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4190
Fantasya doporučuje 7 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 7
březen 2008

6. května 2008, Martin Fajkus
Ani březen nezklamal očekávání příznivců fantastiky, takže se opět na pultech knihkupectví objevila spousta knih všech možných subžánrů. Na své si přišli příznivci Andrzeje Sapkowského, Hvězdných válek i temné fantasy v podobě románu Joea Abercrombieho.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4122
Fantasya doporučuje 6 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 6
březen 2008

18. dubna 2008, Jiří Popiolek
V březnové produkci jsem se poprvé dostal do situace, kdy jsem měl před sebou seznam knih a musel jsem z té pro mě nejlepší či nejzajímavější pětky nemilosrdně vyřazovat. Beru to jednoznačný důkaz toho, že i nakladatelství se probudila ze zimní letargie a jarní čtenářské hody tak mohly propuknout naplno.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4307
Fantasya doporučuje 5 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 5
únor 2008 podruhé

9. dubna 2008, Martin Fajkus
Poněkud opožděně (snažím se, aby se to nestalo pravidlem) bych rád i za sebe upozornil na pár knih, jež vyšly v únoru. Ten byl (naštěstí) pro čtenáře fantastiky mnohem výživnější než jeho předchůdce leden. Objevilo se dost zajímavých titulů, takže vybrat si mohl snad každý, od příznivců klasické fantasy až po ctitele čisté sci-fi.

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 5129
Fantasya doporučuje 4 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 4
komiks, leden - březen 2008

8. dubna 2008, Robin Červeňák
První čtvrtletí je za námi a na komiksové scéně se stačilo urodit několik zajímavých děl. A protože nechceme v naší rubrice opomíjet ani tuto nedílnou součást fantastiky, nabízíme vám nabídku toho nejlepšího i z komiksů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3969
Fantasya doporučuje 3 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 3
únor 2008

21. března 2008, Jiří Popiolek
Únorová produkce už byla výrazně bohatší než ta lednová, a tak i výběr těch nejpřitažlivějších titulů byl tentokrát podstatně těžší. A protože se objevily knihy jak pro ty, kteří preferují odpočinkový typ literatury, tak pro ty náročnější čtenáře, ve výběru pěti „top“ titulů mám něco pro obě skupiny.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6863
Fantasya doporučuje 2 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 2
leden 2008

19. února 2008, Martin Fajkus
Nová rubrika, kterou jsme na Fantasyi zavedli, umožňuje nám redaktorům doporučovat vám čtenářům knihy, které nás zaujaly či se nám zalíbily, bez toho, abychom se museli nějak „žinýrovat“ či se ohlížet na to, jaký je rozdíl mezi osobními preferencemi a kvalitou jako takovou.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 5125
Fantasya doporučuje 1 Fantasya doporučuje (staré)
Fantasya doporučuje 1
leden 2008

5. února 2008, Jiří Popiolek
S novým rokem přinášíme na našem webu i novou rubriku. Jmenuje se Fantasya doporučuje a budeme v ní společně s redakčními kolegy pravidelně stručně informovat o zajímavých či opravdu kvalitních knihách, které vyšly a mohly třeba ujít vaší pozornosti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5269