Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Prokletí čepelí Ukázky z knih
Prokletí čepelí
Posel smrti 4

20. května 2010, James Silke
Conan byl sice jedinečný, ale kdoví jak by to dopadlo, kdyby se musel utkat s Gath Baalem… Takže si přečtěte tetralogii Posel smrti a zamyslete se nad tím… Po celém obrovském údolí, které se jednoho dne v nejasné budoucnosti stane Středozemním mořem, dychtí nože zabijáků po krvi a uprchlíci míří do hradu Bílý Strom – kde, jak praví proroctví, Bílá Veshta, bohyně světla, odhalí světu své znovuzrození. Tivvy, čarodějka, královna a žena, kterou halí plášť Černé Veshty, k Bílému Stromu míří se svou armádou, neboť touží získat drahokamy světla a využít je k vlastním ohavným záměrům. Mezitím se čepele jejích vrahů snaží připravit o život jediného muže, o němž vědí, že se jí postaví na odpor, muže, kterého musí za každou cenu zastavit dřív, než dorazí do Bílého Stromu. Gath Baal však není obyčejný muž. Gath Baal je nositel rohaté přilby – je to Posel smrti. Závěrečný díl tetralogie Jamese Silkeho Posel smrti, nazvaný Prokletí čepelí, vydá v nejbližších dnech nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4402
Nejlepší knihy roku 2009 podle Akademie sci-fi, fantasy a hororu Fantasya doporučuje
Nejlepší knihy roku 2009 podle Akademie sci-fi, fantasy a hororu


18. května 2010, Fantasya
Přinášíme výsledky Cen Akademie SFFH za rok 2009.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 6219
Není jiných cest Recenze
Není jiných cest
Alex Drescher

17. května 2010, Martin Fajkus
Většina známých a uznávaných spisovatelů se shoduje na tom, že jedním ze základních předpokladů, aby hrdina jakéhokoliv příběhu čtenáře zaujal, je snadno zapamatovatelné a také lehce vyslovitelné jméno. Třeba takové, jaké hlavnímu protagonistovi svých příběhů přidělil nadějný fantasy autor ze severu Moravy Alex Drescher. Vždyť KLOPP YGGREDD, to zní tak zvukomalebně! Možná že někteří méně zdatní jazykozpytci by mohli mít problémy s výslovností. Ale to není nic, co by se nedalo odstranit půlhodinkou usilovného cvičení denně. Takže, opakujte hezky po mně: K-L-O-P-P Y-G-G-R-E-D-D, K-L-O-P-P Y-G-G-R-E-D-D, K-L-O-P-P Y-G-G-R-E-D-D. Už je to lepší, ne?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 19339
Eroticon 2010: In Sex we trust! Chystá se
Eroticon 2010: In Sex we trust!
(PR)

12. května 2010, Michaela „Irisa“ Wilhelmová, Vojta Čepelák
Ano, mohli bychom vám slíbit ke každému lístku spoře oděné upírky/metrosexuály zdarma, ale pořád máme nějaký ten vkus. Důkazem budiž osmý Eroticon, kde si budete moct o sexu vyprávět, jak chcete, a ještě se u toho budete moci cítit vzdělaně. 22. května se totiž v Praze setkají vaše dvě nejoblíbenější věci: fantastika a sex. Nevěříte? No, my máme Ivanu Kuglerovou a nebojíme se ji použít. A co máte vy?!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5366
Soutěž o podepsanou knihu Jiřího Kulhánka Chystá se
Soutěž o podepsanou knihu Jiřího Kulhánka
(PR)

10. května 2010, Tomáš Němec
Pevnost.cz a Crew.cz vyhlašují soutěž o knihu Jiřího Kulhánka nazvanou Vyhlídka na věčnost podepsanou samotným autorem! Román se stále připravuje k vydání, ale už teď si o tři její výtisky můžete zasoutěžit na webu Pevnost.cz. Nepůjde ovšem o jen tak obyčejnou soutěž o novou knihu, nýbrž o knihu podepsanou samotným autorem! A vzhledem k tomu, že Jiří Kulhánek už zpravidla knihy na autogramiádách nepodepisuje, je dost dobře možné, že půjde o jediné exempláře s jeho podpisem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5765
Cesta stínů Ukázky z knih
Cesta stínů
Noční anděl

7. května 2010, Brent Weeks
Přinášíme na Fantasyi krátkou ukázku z knihy, již jsme nedávno avizovali v bleskovkách. Cesta stínů je románový debut amerického autora Brenta Weekse, který v nejbližších týdnech vydá nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5395
Tetovaný Ukázky z knih
Tetovaný


5. května 2010, Peter W. Brett
Noc co noc přicházejí s tmou jadrnci – démoni, kteří na sebe berou děsivou podobu i podstatu. Planou sžíravou nenávistí k lidstvu, vládnou nadpřirozenou silou a mocí. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské stádo, které se před nimi skrývá za magickými chranami – mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím a ochrana děsivě křehká. Kdysi bojovali lidé s jadrnci za rovných podmínek a zastavili je. Jenže ty dny jsou dávno pryč. Démoni sílí, zatímco lidí díky každonočním útokům ubývá. Nyní svítá lidstvu naděje. Tři mladí lidé, kteří přežili krutý démonský útok, se odváží o nemožné – vystoupí zpoza křehkého bezpečí chran a riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti. Román Tetovaný, jehož autorem je Peter W. Brett, vydá nakladatelství Triton za týden, tedy 12. května.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4535
Žena černé magie Recenze
Žena černé magie
Justin Gustainis

4. května 2010, Marcela Stehlíková
Zlo si nedělá reklamu. Šíří se nezadržitelně a neovladatelně prostorem, a zvláště tento příběh je zla plný. Není to však zlo v imaginárním, vymyšleném fantasy světě, ale velmi propracované zlo skutečné, obrácené proti nevinným – mladé rodině, která trpí za činy svých předků v daleké minulosti, a malým dětem, jež semlelo soukolí všeobjímající zloby, protože se ocitly v nesprávný čas na špatném místě. Velmi příhodně otevírá knihu citát: Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nic nedělali.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3944
Mrtvá čarodějka přichází Ukázky z knih
Mrtvá čarodějka přichází
Rachel Morgan 1

29. dubna 2010, Kim Harrisonová
V románu Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison představuje alternativní Zemi, v níž je lidstvo zdecimované virovou epidemií. To umožní vystoupit z odvěké ilegality inderlanďanům, nadpřirozeným bytostem typu upírů, vlkodlaků, skřítků a dalších. Lidé jsou v menšině, proto se s těmito bytostmi musí naučit koexistovat, což s sebou nese mnohé problémy. Hlavní hrdinka příběhu, mladá čarodějka Rachel Morganová, pracuje jako vyšetřovatelka Inderlandské bezpečnostní agentury (IBA), jejímž úkolem je potírání zločinů spáchaných inderlanďany. I když má výsledky, je svými nadřízenými přehlížena a dostává jen podřadné případy. Proto není se svou prací příliš spokojená a uvažuje o odchodu z agentury. Jenže v IBA zaměstnanci výpovědí nedávají… Rachel to přesto zkusí a spolu s upírkou Ivy a skřítkem Jenksem založí vlastní soukromou agenturu. To však IBA odmítá tolerovat a na čarodějčinu hlavu je vypsaná odměna. Z Rachel se stává živý terč a její šance na přežití jsou minimální. Je z ní vlastně mrtvá čarodějka… Román Mrtvá čarodějka přichází, jehož autorkou je Kim Harrisonová, chystá nakladatelství Fantom Print na začátek května.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5348
Pokolení starců Recenze
Pokolení starců
Brian W. Aldiss

28. dubna 2010, Kamila Vozáková
Mléčné zuby jsou dávnou historií, jediné, s čím se setkáváme v této apokalyptické vizi budoucnosti, jsou nanejvýš rozpraskané a strupy pokryté stařecké dásně, usmívající se z rozšklebených úst. Zemi obývá pokolení starců. Těla přeživších nesou gotické rysy věkovitosti. Smrt se netrpělivě vznáší nad pustou krajinou a čeká na těch pár posledních poutníků, kterým se ještě daří ohýbat revmatismem zatížené trouchnivé kosti a nepodlehnout dočista blouznivým představám a povídačkám objevujícím se nyní na každém rohu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4838
Černá šťáva Recenze
Černá šťáva
Margo Lanaganová

27. dubna 2010, Renata Heitelová
Australská autorka knih pro mládež Margo Lanaganová prorazila se svou sbírkou povídek na světový trh a získala za ni řadu ocenění včetně World Fantasy Award. Ukazuje čtenářům svět z pohledu dítěte, krutý svět, který se malý hrdina pokouší chápat, ale v němž se hlavně snaží přežít. Nebudete se smát, není to vtipné a veselé, všechny ty povídky jsou totiž o bolesti, smrti či umírání.

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 3761
Renesance Ukázky z knih
Renesance
Assassins Creed 1

26. dubna 2010, Oliver Bowden
„Pomstím se těm, kdo zradili moji rodinu. Jsem Ezio Auditore da Firenze. Jsem asasín…“ Zrazen vládnoucími rodinami Itálie se mladý muž vydává na výpravu za pomstou. Aby vymýtil korupci a vrátil své rodině čest, naučí se řemeslu asasínů. Cestou Ezio využije moudrosti takových velikánů, jako jsou Leonardo da Vinci a Niccolò Machiavelli, a ví, že přežití mu zajistí jen vlastní dovednosti. Spojencům pomůže nastolit změnu a prosadit svobodu a spravedlnost. Pro nepřátele se stane hrozbou. Tak začíná příběh moci, pomsty a spiknutí. Pravda bude napsána krví. Román Renesance podle hry Assassins Creed, jehož autorem je Oliver Bowden, vydává tento týden nakladatelství Fantom Print a my na Fantasyi přinášíme unikátní ukázku, kterou jinde nenajdete.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4977
Zhoubný kmen: Nákaza Recenze
Zhoubný kmen: Nákaza
Guillermo del Toro, Chuck Hogan

23. dubna 2010, Kamila Vozáková
Název prvního dílu trilogie, obálka knihy či krátká, velice přívětivá hodnocení obsahu na přebalu těmi nejpovolanějšími vskutku může potenciálního čtenáře spíše odradit. Co taky čekat nového od již tolikrát zpracovaného, znovu a znovu upravovaného tématu? A přeci to každého milovníka těchto atypických stvůr a nestvůr nakonec musí zlomit. Co kdyby, že. Pro tuto chvíli dovolte, abych se považovala za archiváře starých vědomostí o lidech, kteří jsou mrtví, a o knihách, jež jsou dávno zapomenuty.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5699
Hromoklín Ukázky z knih
Hromoklín
Země upírů – kniha třetí

22. dubna 2010, E. E. Knight
Je čtyřicátý osmý rok Karského zřízení. Karané, legendární upíři, posedlí zvrácenou touhou po krvi, nastolili na Zemi tyranii – zdecimované lidstvo tak přežívá pouze z rozmaru krutých vládců. Hnutí odporu se však pokouší získat planetu zpět. David Valentin, příslušník kasty elitních agentů, se v nepřátelské uniformě nachází na palubě Hromoklínu, starého dělového člunu, aby přivezl dávno zapomenutou zbraň, která by mohla Rozparovače porazit. Nový úkol Davida zavede na karibské ostrovy, kde společně s korzáry a partyzány bojuje s Karany, Rozparovači a renegáty. Návrat domů je však trpčí než vše, co doposud zažil. Třetí díl série Země upírů, nazvaný Hromoklín, z pera E. E. Knighta chystá nakladatelství Triton na první květnový týden.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3755
Čindi Recenze
Čindi
Jack McDevitt

21. dubna 2010, Kamila Vozáková
Je povznesen nad všechny smrtelníky, kdo neztratí jediný okamžik pomíjivého života vzpomínáním na minulost, proto smysly ohromené nevítaným tichem zkusme narušit touto zběsilou vesmírnou operou, vezmeme to kolem Orionu, u Střelce zahneme na sever, u Rigelu zastavíme na krátkou občerstvovací zastávku… ano, kosmické lety odjakživa zněly jako něco nesmírně romantického. Skutečnost je ovšem poněkud odlišná.

Číst článek dál | Diskuze (124) | Přístupů: 4197
Ysabel Recenze
Ysabel
Guy Gavriel Kay

20. dubna 2010, Kamila Vozáková
Možná že prastaré příběhy konečně budou k něčemu dobré. Třeba pokud se pozorně zadíváme na reliéf zobrazující královnu ze Sáby v katedrále Saint-Sauveur v Aix-en-Provence a zničehonic pochopíme, že podoba patří někomu jinému. Tehdy se vynořují ty nejvíce prastaré vzpomínky až ze samotného počátku času. Je skličující zjistit, že tyhle vědomosti v sobě máte nějakým způsobem ukryté a jednoho dne se vám začnou objevovat bezděčně v hlavě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3274
Hlubina na nebi Recenze
Hlubina na nebi
Vernor Vinge

16. dubna 2010, Jiří Popiolek
Vždy po dvě stě padesáti letech se hvězda lidmi nazvaná OnOff zničehonic rozzáří a pak čtyřicet let pozvolna vyhasíná. Na její oběžnici, planetě Arachně, přesto existuje život, civilizace tvorů podobných pavoukům. Podivné chování hvězdy přiláká hned dvě hvězdné flotily – obchodníků Qeng Ho a otrokářů Emergentů. Každá z nich má jiné cíle a jejich nevyhnutelný konflikt navždy nezvratně změní i život Pavouků.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3922
Černá šťáva Ukázky z knih
Černá šťáva
Ukázka z povídky Pozemská pouť

16. dubna 2010, Margo Lanaganová
Černá šťáva předkládá čtenářům sbírku deseti neobvyklých, dokonce šokujících povídek – vyprávění malého chlapce, jehož rodina asistuje při popravě sestry vražednice, líčení útěku sloního stáda ze zajetí, masakr páchaný šílenými klauny, život v izolované sektě popisovaný dítětem, povídky o nejrůznějších rituálech v různých společnostech – to všechno je tak neskutečné, tak bizarní a nečekané, že kniha si plným právem zaslouží zařazení do žánru fantasy; pro upřesnění, poetického, fantazijního fantasy. Nedočtete se tu o dracích ani o mimozemšťanech či skřetech, zato hodně o své vlastní duši a horečnatých snech, které mohou těšit i děsit. Sbírka netradiční fantastiky se dostane na knihkupecké pulty koncem dubna zásluhou nakladatelství Triton.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3465
Rychlost temnoty Recenze
Rychlost temnoty
Elizabeth Moonová

15. dubna 2010, Jiří Popiolek
Téma odlišnosti či výjimečnosti bylo v literatuře zpracováno mnohokrát. Nevybavuji si ale, že by někdo příběh vyprávěl z pohledu člověka postiženého autismem. Samozřejmě, otázky zde pokládané se neliší od podobně zaměřených děl a dominuje ta, zda má „normální“ člověk právo požadovat po „jiných“, aby se změnili a přizpůsobili. Rychlost temnoty je ale neopakovatelná právě ve způsobu, jakým na problém nahlíží.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4599
Neuromancer Recenze
Neuromancer
William Gibson

14. dubna 2010, Jiří Popiolek
Jsou knihy, které nedočtete. Pak jsou ty, které sice dočtete, ale celou dobu máte neodbytný pocit ztráty času. U mnoha dalších pokrčíte rameny a řeknete: Hm, dobrý… Pak je velká skupina těch, co se vám opravdu líbí, ale za půl roku už nevíte, o čem byly. No a pak jsou knihy, které vám vypálí mozek z hlavy. Rozšrotují vám ho na kaši tak, že se z toho ještě dlouho nemůžete vzpamatovat. Lapáte po dechu a víte, že nezapomenete. A přesně takový je Gibsonův Neuromancer. I po všech těch letech…

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5793
Vojáci ve válce nebojují za vlajku či proti tyranům, ale za sebe navzájem Rozhovory
Vojáci ve válce nebojují za vlajku či proti tyranům, ale za sebe navzájem
rozhovor s Robertem Buettnerem

12. dubna 2010, Martin Fajkus
Možná že vám toto tvrzení bude připadat trochu zvláštní, ale stačí si přečíst román Sirotčinec, abyste pochopili, co tím měl Buettner na mysli. Dobře si totiž uvědomuje, že ve válkách příliš často umírají lidé, kteří si to vůbec nezaslouží. Přesto chápe, že existují věci, za které stojí bojovat, prolévat krev a dokonce i umírat.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4292
Robert Buettner Profily
Robert Buettner
profil autora

12. dubna 2010, Martin Fajkus
Americký autor fantastiky, který se věnuje subžánru military sci-fi, k němuž má jako bývalý důstojník blízký vztah. Narodil se 7. července na Manhattanu před tak dlouhou dobou, že ji raději ani neuvádí. Vyrůstal v Clevelandu a nakonec zakotvil v Coloradu. Vystudoval geologii na Woosterské univerzitě, později v rámci Národní vědecké nadace rovněž paleontologii na univerzitě v Cincinnati. Získal i právnické vzdělání. Byl důstojníkem zpravodajské služby, pracoval v dolech, živil se jako prospektor v Texasu i na Aljašce. Později se zaměřil na právní problémy kolem využívání přírodních zdrojů a pracoval pro ARIC. Vedl prostě zajímavý život.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 7694
Military sci-fi v literatuře Profily
Military sci-fi v literatuře
ve světě i u nás

12. dubna 2010, Martin Fajkus
Z hlubin vesmíru se vynořují štíhlé válečné lodě. Jejich palubami zní jekot sirén a posádky spěchají na bojová stanoviště. Věže osázené těmi nejmodernějšími zbraněmi se otáčejí směrem k nepříteli. Temnota náhle rozkvétá vražednými výboji energie. Dvě impozantní flotily se pouštějí do boje. A hluboko dole pod nimi, na malé červené planetě, dosedají do prachu první výsadkové moduly, aby ze svých útrob vyvrhly komanda vojáků v hi-tech zbrojích…

Číst článek dál | Diskuze (2839) | Přístupů: 31370
Bláznivý úplněk Ukázky z knih
Bláznivý úplněk
Harry Dresden – kniha druhá

11. dubna 2010, Jim Butcher
Harry Dresden, jediný čaroděj v Chicagském telefonním seznamu a konzultant pro paranormální jevy, se potýká s osobními i finančními těžkostmi. Po posledním případu se stále ještě neobnovily dřívější důvěrné vztahy s poručíkem Murphyovou, šéfkou Zvláštního oddělení policie. Ta se na něho obrací s žádostí o pomoc v případě vlkodlaků, sérii podivných vražd, k nimž dochází vždy kolem úplňku. Jakmile je objevena mrtvola mladé ženy v čarodějnickém kruhu, stává se z Harryho Dresdena hlavní podezřelý a musí se postavit nejen „temným“ silám, ale i agentům FBI a pouličnímu gangu. Druhou knihu ze série o Harry Dresdenovi vydá na konci dubna nakladatelství Triton.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4140
Hyperion Recenze
Hyperion
Dan Simmons

9. dubna 2010, Jiří Popiolek
Anotace na zadních stranách obálek hovoří o mnoha knihách jako o meznících v žánru. Většinou tomu není radno věřit. Jednou z výjimek, které potvrzují pravidlo, je román amerického spisovatele Dana Simmonse Hyperion. I deset let poté, co jsem jej držel v ruce poprvé, se nemohu z jeho vlivu vymanit a při čtení dalších a dalších sci-fi knih nakonec vždycky začnu srovnávat právě s Hyperionem. A zatím se mi nestalo, že bych nějakou z nich považoval za lepší…

Číst článek dál | Diskuze (332) | Přístupů: 5345
Soutěž O Dračí řád Krátké zprávy
Soutěž O Dračí řád
vyhlášení literární soutěže

8. dubna 2010, Maroš Marcus Horváth
Stále se účastníte těch samých soutěží, ale Váš styl nesedne porotcům? Přijde Vám, že se v porotách objevují ta samá jména, u nichž nemáte štěstí? Nezoufejte, protože jako svěží vítr přichází nová soutěž! A co Vy, kteří už jste sesbírali ocenění, kde jste jenom mohli, a chcete sehnat další trofej? Vy to zase můžete vnímat jako novou výzvu!

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 6177
Století páry Recenze
Století páry
Petr Schink

7. dubna 2010, Piter
Vyšel nový Žamboch? Prima! Napsal ho někdo jiný? No, co se dá dělat. Doufám, že mi autor nebude mít předchozí srovnání za zlé a vezme ho jako kompliment. Žamboch se v našich krajích etabloval jako přední autor akční, ale přesto ne plytké fantasy, ve které občas míchá tradiční klišé žánru s technologiemi a magickými stroji. Petr Schink se vydal do stejných vod a srovnání se přímo nabízí.

Číst článek dál | Diskuze (138) | Přístupů: 5061
Za Zrcadlem Recenze
Za Zrcadlem
John Ringo

31. března 2010, Piter
John Ringo u nás není neznámé jméno a v zahraničí je to již zavedený populární autor military SF. Pod většinou děl však není podepsán sám, ale jako spoluautor s různými jinými tvůrci. Tentokrát dostává čtenář možnost posoudit jeho vlastní autorské dílo vytvořené bez spolupráce s někým dalším.

Číst článek dál | Diskuze (106) | Přístupů: 5144
HIC SUNT DRACONES: Draci ve fantastické literatuře (část třetí) Fantasya doporučuje
HIC SUNT DRACONES: Draci ve fantastické literatuře (část třetí)


30. března 2010, Martin Fajkus
Snad žádné zvíře, ať už skutečné či mytické, není tak pevně spjaté s fantastikou jako draci. Obzvláště autoři fantasy těchto šupinatých okřídlenců používají s takovým nadšením a vehemencí, že se drak téměř stal jedním ze symbolů tohoto žánru. Posledních pár desetiletí navíc příběhy o dracích a s draky prožívají renesanci. Spisovatelé jako Chris Bunch, Christopher Paolini či Naomi Noviková navazují na tradici, která je starší než fantastika sama… Oblastí, v níž se naši okřídlení ještěři cítí jako doma, je fantasy určená dětskému a dospívajícímu publiku. Vždyť právě dětská fantazie je dokáže nejlépe oživovat, protože děti na ně skutečně věří a jejich příběhy opravdu prožívají. A podíváme se i na to, jak jsou na tom s draky čeští, slovenští a polští autoři.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 7497
Draci zlatookého mága Ukázky z knih
Draci zlatookého mága
DragonLance, Ztracené kroniky 3

29. března 2010, Margaret Weis, Tracy Hickman
Čaroděj Raistlin přijímá Černý plášť a s dračím jablkem, mocným magickým artefaktem, který získal, putuje do Neraky, aby se stal stoupencem Temné královny a jedním z nejmocnějších mágů Ansalonu. Zjišťuje však, že plány Takhisis jsou zcela odlišné a že bohyně poté, co Ansalon dobude, plánuje všechny zotročit. Raistlin tak rozehrává složitou a smrtící dvojitou hru – slouží zároveň silám světla i temnoty, povstalcům z Neraky i císaři Ariakasovi, a jeho cílem je jediné – zabránit příchodu bohyně Takhisis na svět… Draky zlatookého mága, poslední díl Ztracených kronik ze světa Dragonlance, jehož autory jsou Margaret Weisová a Tracy Hickman, vydalo nakladatelství Fantom Print.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4117