Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Vzestup Ukázky z knih
Vzestup
Mass Effect 2

14. října 2010, Drew Karpyshyn
Objev proteanských ruin na Marsu umožnil lidstvu připojit se k těm, kteří už sklidili svůj díl prastarých high-tech kouzel. Jedna zločinná organizace však nechce spolupracovat, ale vládnout. Vědkyně Kahlee Sandersová opustila Alianci a přešla do projektu Vzestup, programu, který pomáhá bioticky nadaným dětem ovládnout jejich výjimečné schopnosti. Nejslibnějším studentem v programu je dvanáctiletá autistka Gillian Graysonová. Kahlee však neví, že Gillian je nevědomky pěšákem tajné polovojenské skupiny Cerberus, která sabotuje program prováděním ilegálních pokusů na studentech.

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 3348
Flashforward Recenze
Flashforward
Robert J. Sawyer

12. října 2010, Piter
Pojem flashback se používá ve spojitosti s filmem nebo literaturou ve významu „pohled do minulosti“, neboli vzpomínka hrdiny. Analogicky bude tedy flashforward pohled do budoucnosti. Schválně o čem asi bude tato kniha?

Číst článek dál | Diskuze (366) | Přístupů: 5509
Světlo elfů 1 Ukázky z knih
Světlo elfů 1


9. října 2010, Bernhard Hennen
Další novinka Fantom printu vyjde v polovině října. Jde o volné pokračování velké elfí ságy Bernharda Hennena, kterou začal Fantom Print vydávat pod názvem Elfové. V roce 2009 navázalo nakladatelství Zimou elfů a nyní přichází s třetím pokračováním nazvaným Světlo elfů. Celé věky rozhodovali o osudech světa, ale teď se zdá, že světlo elfů pohasíná. Jen královna Emerelle a její mistr šermíř Ollowain se postaví mocným trolům na odpor. Když Emerelle silou své magie zničí jednu z albských stezek a tisíce trolích válečníků se zřítí do nicoty, zdá se být říše elfů zachráněna. Ale roztrženou zlatou sítí pronikají do srdce říše temné stíny. Stíny, které ohrožují všechny národy Albenu…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3410
Měsíční svit Ukázky z knih
Měsíční svit
Kal Leandros 2

7. října 2010, Rob Thurman
V minulé knize s názvem V temnotě zachránili bratři svět před ďábelskými příbuznými Kalova otce, ale nyní museli začít zcela od začátku. Našli si nový byt a také práci – působí jako tělesná stráž a soukromí detektivové. A v New Yorku, kde si nadpřirozené bytosti vykračují po ulicích úplně stejně jako normální lidé, je práce více než dost. Kvůli poslednímu případu musí v přestrojení proniknout do prostředí vlkodlačí mafie. Kal si myslí, že to bude jednoduchá a rychlá práce. Ale to se velmi, velmi mýlí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4849
Krvavý slib Recenze
Krvavý slib
Richelle Mead

6. října 2010, Marcela Stehlíková
Žijí v Rusku také morojové a dhampýři? A pokud ano, v čem se liší od těch amerických? Tak na tyto otázky a spoustu dalších odpovídá již čtvrté pokračování Vampýrské akademie. A na její hrdiny jsem se těšila stejně jako na návštěvu oblíbených přátel, se kterými nás od posledního setkání dělí několik měsíců.

Číst článek dál | Diskuze (138) | Přístupů: 5047
Temní ilumináti Recenze
Temní ilumináti
Jan Pohunek

3. října 2010, Radim Červenka
Víte co to je placebka? Jestli ano jste pravděpodobně alkoholici právě úspěšně opustivší zdi protialkoholní léčebny. Nezbývá vám než pogratulovat a přát mnoho suchých dní. V opačném případě máte možnost se dozvědět více o vtipném novotvaru na stránkách nové knihy Jana Pohunka. Pokud vám k rozhodnutí připadá odhalení jednoho slovíčka málo, přečtěte si celou recenzi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 9728
Pán čarodějnic Recenze
Pán čarodějnic
André Wiesler

28. září 2010, Renata Heitelová
Co lze závidět prokletému bratru? Překvapivě hodně – hrdost a starostlivost rodičů, lásku žen, úctu sloužících i prosté štěstí při podpoře toho úspěšnějšího Lucemburska v se sporu o český královský trůn. Osudy dvou nevlastních bratrů – rytířů Hagena a Albrechta, jednoho stiženého dědičnou kletbou, druhého prostou lidskou závistí, jsou hlavními průvodci románu, který se odehrává během dramatických časů husitské revoluce v Českých zemích.

Číst článek dál | Diskuze (6) | Přístupů: 5174
Conan a svatyně démonů Recenze
Conan a svatyně démonů
Juraj Červenák

25. září 2010, Zdenka Štouračová
Pokud se někomu zdá, že Conanův příběh s tímto jménem již někdy viděl, není to jen náhodná shoda názvu. Ano, tento úsek Cimmeřanova života jsme měli již možnost poznat, a to vlastně hned dvakrát. I když… předchozí dvě vydání se od tohoto liší. To první nejen názvem a jménem autora, ale také po obsahové stránce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4264
Hodný, zlý a nemrtvý Ukázky z knih
Hodný, zlý a nemrtvý
Rachel Morganová 2

23. září 2010, Kim Harrison
Díky velkému zájmu čtenářů urychlil Fantom Print vydání druhého pokračování volného cyklu o čarodějce Rachel Morgan. Tentokrát to nebude čtení pro slabé povahy. Tento svěží, neotřelý příběh, v němž nechybí akce, temná magie, překvapivé zvraty a suchý humor bude tím pravým lékem na přicházející podzimní deprese. Čarodějka Rachel Morganová vede těžký život, v nejtemnějších stínech Cincinnati totiž pátrá po zločinných stvůrách noci. Zvládne upíry oděné v kůži a poradí si i se lstivým démonem. Ale sériový vrah, který si za oběti vybírá experty na nejnebezpečnější druh magie, je trochu moc i na ni. Boj s prastarým, nesmiřitelným zlem není žádná dětská hra – a tentokrát bude mít Rachel štěstí, když zachrání alespoň svou duši.

Číst článek dál | Diskuze (140) | Přístupů: 6461
Spěšný vlak Ch.24.12. Recenze
Spěšný vlak Ch.24.12.
Jan Poláček

22. září 2010, Kamila Vozáková
Je mír. Vítězstvím nicméně zdaleka nic nekončí, ještě stále je třeba odvrhnout všechny bezvěrce a nastolit dokonalý svět řádu a světla. Trvá čas bezmezné poslušnosti. Z ulic zmizeli chodci a ani sebenepatrnější zvuk nenarušuje tento klid. Okolní prostor šumí energií a v každém potemnělém domě se rozeznívá hlas z radiopřijímače. Promlouvá Vůdce. Takhle to kdysi všechno začalo.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 4331
Deus Irae Recenze
Deus Irae
Philip K. Dick a Roger Zelazny

20. září 2010, Kamila Vozáková
Již v samotném názvu této knihy, Deus irae, je jasně naznačeno, že tentokrát středem zájmu bude především otázka více filosofická, náboženská; nejen boj o přežití v tomto apokalyptickém světě plném zmutovaných individuí, halucinogenních drog a strachu z nezmapovaného okolí, ale primárně se zde rozebírá víra jako taková. Stará náboženství jsou potlačena a hlavně zdiskreditována – křesťanství je plné milosrdných vizí a láskyplných pověr, přitom bůh není hodný, ale zlý, je bytostí hněvající se. To bylo jednoznačně dokázáno tím, co se na Zemi stalo.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4181
Můj vztah se sukubou je čistě platonický Rozhovory
Můj vztah se sukubou je čistě platonický
rozhovor s Martinem Darionem Antonínem

18. září 2010, Martin Fajkus
Nestává se často, aby do luhů a hájů české fantastiky zabloudila skutečná a nefalšovaná sukuba, která je přímo ztělesněním těch nejdivočejších pubertálních snů. (A když už jsme u toho, nejen pubertálních.) Takže si Fantasya rozhodně nemohla nechat ujít tuto příležitost a pokusila se ji kontaktovat s úmyslem získat exkluzivní rozhovor. Nutno říci, že Lilien/Kariela byla neobvykle vstřícná, a ihned souhlasila. Věc však měla jeden drobný háček. Za těch pár desítek vět ze smyslně vykrojených úst od nás ona neřestně sličná diva požadovala protislužby takového druhu, že se někteří z nás červenali až za ušima, zatímco jiným vstávaly vlasy na hlavě hrůzou. Proto jsme raději zvolili plán „B“ a své všetečné otázky směřovali na muže, který má k inkriminované sukubě asi nejblíže – známého českého fantastu a snílka Martina D. Antonína čili Dariona. Ten její eskapády zachytil v trilogii Da­emonica, jejíž první část Pekelný nářez před nedávnem vyšla v nakladatelství Straky na vrbě.

Číst článek dál | Diskuze (16) | Přístupů: 7746
Plavba do Sarantia Recenze
Plavba do Sarantia
Gay Gavriel Kay

17. září 2010, Zdenka Štouračová
V knihách Gaye Gavriela Kaye hraje společenské prostředí, v němž se odehrávají, nemalou a často přímo klíčovou roli. Nevím, jestli tak činí záměrně nebo je to jen náhoda, ale pro většinu svých románů si vybral společnosti, které jsou již za zenitem své slávy a spějí k nevyhnutelnému úpadku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4271
Popel a prach Recenze
Popel a prach
Jaroslaw Grzedowicz

15. září 2010, Radim Červenka
Po přečtení první věty začnete mít pocit, že tato kniha stojí za přečtení. Po přečtení poslední věty to budete vědět. Proč to neříct na rovinu, Popel a prach je zatraceně dobrý kousek.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4173
Smělý Ukázky z knih
Smělý
Ztracená flotila, 2. díl

11. září 2010, Jack Campbell
Už Neochvějný byla výborná military sci-fi, ale Smělý směle posunul laťku kvality ještě výše… Alianční flotila, stojící proti přesile lodí Syndikovaných světů, pokračuje ve svém nebezpečném ústupu přes nepřátelské hvězdné systémy. Pod vedením legendárního kapitána Johna „Black Jack“ Gearyho se snaží dostat domů s cennou kořistí: klíčem k syndické hypersíti, klíčem k vítězství. Geary je přesvědčen, že se Syndikové chystají alianční flotilu přepadnout a jednou provždy ji zničit. Když si uvědomí, že nejlepší (a také jedinou) šancí na přežití je udělat neočekávané, rozhodne se přejít do útoku…

Číst článek dál | Diskuze (222) | Přístupů: 4891
Město z popela Recenze
Město z popela
Cassandra Clare

9. září 2010, Renata Heitelová
Krasomil miluje Aleka, Alek miluje Jace, Jace miluje Clary, Simon miluje Clary, Clary miluje Jace. Clary a Jace jsou sourozenci. Kdo miluje Simona?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6691
Pán čarodějnic Ukázky z knih
Pán čarodějnic
Kroniky Hagena von Stein 1

7. září 2010, André Wiesler
Čechy na počátku 15. století. Země je rozdělena. Hned několik kandidátů bojuje o královskou korunu a církev je rozštěpena kvůli třem papežům, kteří vznášejí nárok na Petrovo dědictví. Navíc jsou tu rebelující kacíři, inkvizice a první předzvěsti další morové epidemie. V této pohnuté době se Hagen von Stein stává rytířem a snaží si najít své místo v pozdně středověkém světě. Jeho cesta, kterou kříží inkvizitoři i pradávné tajné spolky čarodějnic a vlkodlaků, je dvojnásob těžká, protože se nikdo nesmí dozvědět o daru, požehnání či prokletí jeho zvláštního dědictví.

Číst článek dál | Diskuze (62) | Přístupů: 4275
Cesty snů Recenze
Cesty snů
Jan Č. Galeta a Zbyněk K. Holub

6. září 2010, Jan Červenka
Máme tady další románový přírůstek do světa Asterionu a tentokrát má velice příhodný název – Cesty snů – v knize se totiž projde kus světa a hlavním hrdinům budou průvodce dělat hlavně sny. Ale nebudou chybět ani sličné děvy, zákeřní nepřátelé a věrní spolubojovníci. Prostě hrdinská fantasy se vším všudy. Tím dobrý i tím špatným.

Číst článek dál | Diskuze (119) | Přístupů: 4924
Smrt u Archanděla Recenze
Smrt u Archanděla
Petra Neomillnerová

2. září 2010, Renata Heitelová
Na pokračování příběhu drsné upírky Tiny Salo jsme čekali dlouho, ale vyplatilo se. Tina je ve formě a ukazuje, kdo je v Praze a Čechách pánem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4334
Zápalné oběti Recenze
Zápalné oběti
Laurell K. Hamilton

29. srpna 2010, Zdenka Štouračová
Ve světě, kde kožoměnci, upíři a jiní nemrtví mají všechna občanská práva, není nejjednodušší vyhýbat se potížím. A je jedno, jestli ty potíže vznikly proto, že nejste obyčejný člověk nebo právě kvůli tomu, že obyčejný člověk jste. A Anita Blakeová, která je i není obyčejná, má asi na potíže funkční magnet. Jak jinak by se mohlo stát, že většina jejích dobře míněných a (většinou) zcela legálních střetů se světem nemrtvých vyvolává nikoli uklidnění, ale naopak potíže nové.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4879
Poslední Strážce Věčnosti Recenze
Poslední Strážce Věčnosti
John C. Wright

27. srpna 2010, Kamila Vozáková
Ve snu nejde jednoduše rozhodnout, jestli se zdá někdo spícímu, nebo někomu spící. A už vůbec ne ve chvíli, kdy poslední zapomenutí Strážci snění už nedokážou uhlídat bránu mezi bdícím světem a světem úskočných nočních můr, Klíč Věčnosti byl zapomenut a snové myšlenky mohou znovu nabýt hmotné podoby a vrhat stíny pod bdícím sluncem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5125
Město z kostí Recenze
Město z kostí
Cassandra Clare

24. srpna 2010, Renata Heitelová
Před tisíci let anděl Raziel smíchal krev lidí a andělů v Poháru smrti a stvořil tak rasu Nefilim – lovců stínů, jejichž úkolem je chránit lidstvo před démony a polodémony (upíry, vlkodlaky, čaroději atd.). Mezi lovci však došlo ke vzpouře a Poháru se zmocnil šílený Valentýn, který uznával jen svou rasu a chtěl zničit všechny polodémony. Za svým cílem šel přes mrtvoly – svých přátel i rodiny.

Číst článek dál | Diskuze (128) | Přístupů: 6240
Ediční plán nakladatelství Fantom Print Krátké zprávy
Ediční plán nakladatelství Fantom Print
srpen, září (PR)

20. srpna 2010, Fantom Print
Že je v červenci a srpnu neobvykle horko, to si říkali a říkají i v nakladatelství FANTOM Print, když pro své příznivce místo letního válení se u vody v potu tváře připravují hromadu dobrého čtení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7135
Železný polibek Recenze
Železný polibek
Patricia Briggs

19. srpna 2010, Renata Heitelová
Mercy: „Kovboj, právník a automechanička sledují Královnu prokletých.“ Warren: „Může to být začátek buďto špatného vtipu nebo hororového příběhu.“ Kyle: „Ne. Kdyby to měl být hororový příběh, musel bys začít vlkodlakem, jeho úžasným milencem a kožoměncem…“

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5588
Volání Recenze
Volání
David Gaider

16. srpna 2010, Jan Červenka
Knižní série z herního světa Dragon Age se dočkala druhého svazku v poměrně krátké době. Anotace slibuje volné pokračování prvního dílu s názvem Ukradený trůn a děj na způsob klasické družinovky – tedy vlez někam do podzemí a něco dones/zabij/zachraň. Ale naštěstí má autor pro nás přichystané i nějaké to eso v rukávu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3973
Stínem políbená Recenze
Stínem políbená
Richelle Mead

16. srpna 2010, Marcela Stehlíková
Jen to, že něco nevidíš, ještě neznamená, že to tam NENÍ. Citát, který jsem si vytáhla, už nevím odkud, se skvěle hodí na charakteristiku snad každé fantasy, ať už klasické, či její odnože – v tomto případě „urban fantasy“. Ale pro mně zcela přesně charakterizuje také vše, čím prochází hlavní hrdinka třetího dílu Vampýrské akademie – dhampýrka Rose Hathawayová.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4143
Bývám obviňován, že jsem chronický optimista Rozhovory
Bývám obviňován, že jsem chronický optimista
rozhovor s Brandonem Sandersonem

12. srpna 2010, Martin Fajkus
Tvrdí s úsměvem americký spisovatel Brandon Sanderson A okamžitě přiznává, že to bude asi pravda. Proto také tíhne k vytváření optimisticky pojatých postav. Tak trochu výjimkou je ovšem trilogie Mistborn, což je temná fantasy, jejíž děj se odehrává v pochmurném světě, kterému vládne neúprosný diktátor. Ale i tady, uprostřed hrůzy, děsu a brutality, existuje naděje. Protože zabít naději vyžaduje víc než jen tisíc let tyranie…

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5287
Zápalné oběti Recenze
Zápalné oběti
Laurell K. Hamilton

9. srpna 2010, Renata Heitelová
Anita Blake. Nic vám to neříká? Tahle na první pohled nevinná panenka hravě zvládá probouzet mrtvé a zabíjet nemrtvé. Pro ránu (střelnou) nejde daleko a často kleje jak dlaždič. Prostě sympatická hlavní hrdinka. Pokud ji ještě neznáte, začněte číst sérii pěkně od začátku, tedy od Provinilých slastí. Toto je totiž už sedmý díl v pořadí, nazvaný podle upířího klubu Zápalné oběti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4279
Válka zatracených Ukázky z knih
Válka zatracených
Legendy 2

6. srpna 2010, Margaret Weis, Tracy Hickman
Na Krynn dopadla ohnivá hora. Bohové zničili Chrám v Ištaru. O sto let později je země Ansalon bezútěšnou pustinou a jeho obyvatelé bojují o přežití v zemi týrané nemocemi, hladomorem a válkou. Když Raistlin – nyní mocný čaroděj – prchal z Ištaru, odsouzeného k záhubě, poslal pomocí magie bratra Karamona a kněžku Crysanii právě do této doby. Chce tu ve Věži Vysoké magie vstoupit do Portálu a vyzvat na souboj Královnu Temnot. Jeho plány se však jeden po druhém začínají hroutit… Pokračování románu Čas bratrství z cyklu DragonLance – Legendy, nazvané Válka zatracených, jehož autory jsou Margaret Weisová a Tracy Hickman, chystá nakladatelství Fantom Print v druhé polovině srpna.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3118
Nadace Recenze
Nadace
Isaac Asimov

5. srpna 2010, Jiří Popiolek
Galaktická Říše je na první pohled v největším rozkvětu, pouze geniální matematik Hari Seldon tvrdí něco jiného: podle čistě matematických propočtů předpovídá věda nazvaná psychohistorie brzký pád a následných třicet tisíc let absolutní temnoty. Záchrana je jediná – na periferii Říše, planetě Terminus, vybudovat Nadaci, společenství vědců, díky jejichž činnosti se období zkázy významným způsobem zkrátí…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3579