Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Vlci Sudet Ukázky z knih
Vlci Sudet
Tina Salo 5

3. prosince 2010, Petra Neomillnerová
Vraždou Kayovy příležitostné milenky začíná na Šumavě masakr, který má kořeny v časech dávno minulých. Tina je momentálně pryč a vyšetřovat zločiny jen v noci je zatraceně těžké…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3800
Přechod Ukázky z knih
Přechod


2. prosince 2010, Justin Cronin
Přechod přináší výpravný a zároveň akční apokalyptický příběh z nedaleké budoucnosti, jenž podle kritiků dosahuje úrovně Svědectví Stephena Kinga či Cesty Cormacka McCarthyho. Filmová práva na tento celosvětový bestseller na pomezí žánru thrilleru a sci-fi zakoupila společnost Fox 2000, realizace snímku se pravděpodobně ujme slavný režisér Ridley Scott (mj. Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor, Království nebeské či Robin Hood).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3368
Neuromancer Recenze
Neuromancer
William Gibson

1. prosince 2010, Kamila Vozáková
Nemyslím, že pokusit se dnes napsat klasickou recenzi na Neuromancera Williama Gibsona, je dobrý nápad. Kdo se opravdu potřebuje uvézt do prostředí a děje, měl by použít jednoho z mnoha dostupných zdrojů, které zastanou zdaleka i zblízka lepší práci.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4466
Vyhlášení výsledků Ligy Přispěvovatelů Liga přispěvatelů
Vyhlášení výsledků Ligy Přispěvovatelů


1. prosince 2010, Jan Červenka
Fanfáry znějí a soutěžící už určitě netrpělivě přešlapují na místě. A oprávněně, protože to bylo velké drama až do úplného konce.

Číst článek dál | Diskuze (11) | Přístupů: 4690
Žij a nenech žít Povídky
Žij a nenech žít


30. listopadu 2010, Dušan D. Fabian
Za dveřmi je Živého mě nedostanou, nová kniha Dušana Fabiana, poslední letošní příspěvek nakladatelství Brokilon. A v rámci jeho propagace můžeme zveřejnit celou povídku, která slouží jako prolog ke knize. Nechte si chutnat!

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4224
Není cesty zpět Ukázky z knih
Není cesty zpět
a minirozhovor s autorem

30. listopadu 2010, Michael Marshall Smith
Už se svým debutem ale autor zaznamenal nečekaný úspěch, když byl označen za jasný nový hlas post-kyberpunku, a zároveň za román získal ceny Philipa K. Dicka a Augusta Derletha, kterými se mohou pyšnit jen ti největší giganti jako jsou Stephen King, China Miéville nebo Neil Gaiman. My přinášíme ukázku s krátkým rozhovorem s autorem

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3450
(Ne)šťastné konce Ukázky z knih
(Ne)šťastné konce


29. listopadu 2010, Jim C. Hines
Jim C. Hines – autor populární trilogie o goblinovi Jigovi sice temné podzemní chodby opustil, ale žánru lehce úsměvné fantasy zůstal věrný. Tentokrát to „odnesly“ známé pohádkové postavy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3630
Probuzený milenec Recenze
Probuzený milenec
J. R. Wardová

28. listopadu 2010, Jan Červenka
Hlavni hrdinka se jmenuje Bella. Je to o upírech, je tam milostný trojúhelník. Anotace hlásá žánr erotická paranormální romance. Název zní Probuzený milenec. Že by kopie Stmívání, která se nebojí nakouknout hrdinům pod peřinu? Ale kdepak, nenechte se zmást, tady jsme někde úplně jinde.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 5640
 Dračí zuby Ukázky z knih
Dračí zuby
F&SF 2/2010 Czech edition

27. listopadu 2010, Alexander Irvine
Alexandera Irvina znají domácí čtenáři hlavně díky skvělému románu Hrsti jadeitu, ovšem na rozdíl od současných autorů fantasy je Irvine rovněž výborný autor kratších prací. Dokazuje to i na stránkách české edice magazínu F&SF, odkud je i ukázka propracované fantasy povídky „Dračí zuby“.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3759
Ikarie končí… XB-1 začíná! The Queen is dead, long live the Queen! (PR) Informace
Ikarie končí… XB-1 začíná! The Queen is dead, long live the Queen! (PR)


25. listopadu 2010, Vlado Ríša
Drze jsem si dovolil použít slavné historické úsloví, neboť mi připadá trefné. Ikarie je mrtvá. Alespoň v té podobě, v jaké vycházela dlouhých dvacet jedna let. Zůstalo úctyhodných dvě stě čtyřicet sedm čísel, spousta hezkých vzpomínek a věříme, že i řada mimořádných čtenářských zážitků.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5291
Řád vysokých mečů Ukázky z knih
Řád vysokých mečů
Ulldart - Doba Temnoty 2

24. listopadu 2010, Markus Heitz
Mladý princ Lodrik se stává novým vládcem Tarpolu. Hodlá rozhodně zasáhnout proti neúměrnému vykořisťování poddaných a aroganci šlechty. Jeho reformy však plodí závistivce, intrikány i falešné přátele. Lodrik brzy neví, komu může důvěřovat, ale pokud si chce zachovat moc, je stále více odkázán na pomoc osob spojených s temnými silami. Nade vším se vznáší osudné proroctví, že se opět vrátí doba temnoty a svět se ponoří do žalu, utrpení a zkázy. Lodrik se má stát tím, kdo rozhodne o osudu světa: Stane se tedy zachráncem nebo jeho ničitelem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 13012
Ať vejde ten pravý Recenze
Ať vejde ten pravý
John Ajvide Lindqvist

23. listopadu 2010, Renata Heitelová
„Eli. Nechceš se mnou chodit?“ – „Jak to myslíš?“ – „Jako že… jestli nechceš být moje holka.“ – „Jak jako?“ – „Možná už ve škole kluka máš.“ – „Ne, ale… Oskare, já nemůžu. Já nejsem holka.“ – „Cože? Jsi snad kluk nebo co?“ – „Ne. Ne.“ – „Tak co jsi zač?“ – „Nic.“ – „Jak to, nic?“ – „Nejsem nic, nejsem dítě. Ani dospělá. Ani kluk. Ani holka. Nic.“

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3439
Tovaryš Ukázky z knih
Tovaryš
Prolnutí, kniha první

22. listopadu 2010, Alex Drescher
Budování světlých zítřků pod hvězdnatým praporem nedopadlo ani náhodou tak, jak všichni čekali. Dokonce ani jak čekal Richard Svátek - demobilizovaný voják, cizinec ve vlastní zemi, nezaměstnaný a flákající se ožrala. Kdybyste ale zažili to co on, asi by to s vámi dopadlo stejně. Jenomže on dostal druhou šanci. Buď zemře, nebo se stane tovaryšem ve světě, o jehož existenci neměl ani tušení. Prolnutí ho chraň, protože to první by pro něj bylo mnohem snadnější…

Číst článek dál | Diskuze (59) | Přístupů: 5262
Evangelium ohně
Recenze
Evangelium ohně
Michel Faber

21. listopadu 2010, Jana Poláčková
Evangelium ohně navnazuje na tajemné páté evangelium sepsané očitým svědkem ukřižování, mýtus o Prométheovi a leccos dalšího, co proudem volných asociací vyvolá vzpomínky na tvorbu Dana Browna.

Číst článek dál | Diskuze (76) | Přístupů: 4089
Krev templářů Recenze
Krev templářů
Wolfgang Hohlbein

20. listopadu 2010, Jindra Střelec
David, aniž to tuší, je totiž potomkem mistra Templářské řádu, který až dosud tajně bděl nad jeho osudem, a velmistryně Převorství sionského , která ho pro změnu celých osmnáct let marně hledala. V jeho žilách tak koluje velmi vzácná krev. Davidův otec, Robert von Metz, musí teď, když je Davidova identita prozrazena, napravit svojí chybu a udělat to, co nedokázal krátce po jeho narození. Musí Davida zabít, aby nebyla ohrožena jedna z nejvzácnějších křešťanských relikvií – Svatý Grá

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4260
Starcraft: Královna čepelí Ukázky z knih
Starcraft: Královna čepelí


19. listopadu 2010, Aaron Rosenberg
Rebel Jim Raynor ztrácí veškerou víru v lidstvo, když mocí zaslepený Arcturus Mengsk ponechá na Tarsonu telepatku Sáru Kerriganovou napospas zergům. Raynora po této zradě mučí zvláštní vize o Charu – nehostinné vulkanické planetě ovládané děsivými mimozemskými zrůdami. Vydává se na záchrannou misi v přesvědčení, že milovaná Sára stále ještě žije. Hluboko pod povrchem spálené planety však nachází jen podivnou kuklu a s hrůzou přihlíží tomu, jak se z ní souká strašná, ale až příliš povědomá bytost. Stojí před ním nestvůra plná zášti, lačnící po pomstě. Sára Kerriganová: zergská Královna čepelí

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4007
V Horách šílenství Recenze
V Horách šílenství
Howard Phillips Lovecraft

18. listopadu 2010, Kamila Vozáková
Jednotlivé linie všech hororových povídek a novel nového vydání příběhů Howarda Phillipse Lovecrafta se proplétají a splývají do jediného mohutného pramene, jenž vyvěrá kdesi vysoko v zamrzlých horách odrazujících všechny, kteří by nebyli schopni vytvořit v mysli jejich hrůzostrašný obraz, a nese nás stíny a temnotou k samotnému zřídlu děsu.

Číst článek dál | Diskuze (130) | Přístupů: 4063
Válka starého muže Recenze
Válka starého muže
John Scalzi

17. listopadu 2010, Petr Čáslava
Military scifi je jedním ze žánrů, který má přesně dané rámce a přílišné odchýlení čtenáři netolerují. Chcete-li uvařit pro militaristy vydatný pokrm, následujte podle odvěkého receptu: dvě hrsti hvězdné mlhoviny, základ vařiti z neprostupné černi vesmíru, emzáky coby kořením nešetřiti. Na začátku běžného chlapce povařiti, pak s otrlými důstojníky smíchati a nakonec hvězdnými koráby utlouci na jemnou kaši. Výsledek varem nechat projít a servírovat na průzračném talíři.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2806
Pozvánka na Fénixcon (PR) Chystá se
Pozvánka na Fénixcon (PR)


17. listopadu 2010, Fénixcon
Po apokalypse přichází chaos… Nenechte si ho ujít o víkendu 3. – 5. 12. v brněnském hotelu Slovan na tradičním Fénixconu.Volnou postel přímo v místě conání sice už neseženete, máte ještě ale spoustu času si zajistit ubytování jinde, Brno nabízí široké možnosti. Abychom vás k tomu správně motivovali, nabízíme ochutnávku z bohatého programu:

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3599
Temná hrozba Ukázky z knih
Temná hrozba
Harry Dresden 3

16. listopadu 2010, Jim Butcher
Za celé ty roky paranormálních pátrání se však Harry nesetkal s ničím podobným: svět duchů je vzhůru nohama, hranice mezi Neverneverem a světem smrtelníků je oslabená. Duchové působí problémy po celém Chicagu – a nejde jen o práskání dveřmi nebo bafání za rohem. Tihle duchové příšerně trpí, jsou rozzuření a smrtelně nebezpeční.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4285
Impérium černé a zlaté Recenze
Impérium černé a zlaté
Adrian Tchaikovsky

15. listopadu 2010, Jana Poláčková
Lidé s hmyzími schopnostmi v steampunkovém ladění světa? S kulisami působícími jako směs italských renesančních měst a viktoriánské Anglie? To vše směřuje Impérium černé a zlaté k nálepce „NEW WEIRD“. Milovníci bizarností si však na své nepřijdou. Hlavní devizou knihy je totiž příběh. Tradiční a poctivý.

Číst článek dál | Diskuze (103) | Přístupů: 5760
Smělý
Recenze
Smělý
Jack Campbell

13. listopadu 2010, Zdenka Štouračová
Jestliže v prvním dílu cyklu Ztracená flotila, se Jack Geary projevil jako Neochvějný, pak v tomto dílu je, opět v souladu s jeho názvem, opravdu Smělý. Ale před sebou má mnoho úkolů, které jeho schopnosti prověří na maximální možnou míru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4960
Pouštní Kopí Ukázky z knih
Pouštní Kopí
Démonská trilogie 2

12. listopadu 2010, Peter V. Brett
Pouštní Kopí, pokračování románu Tetovaný, líčí střet dvou kultur, dvou světů. V jednom z nich, pohlceném válkou s démony, je nejvíce ceněna schopnost bojovat a život jednotlivce je bezvýznamný, druhý si lidského života váží nadevše a brání každého člověka. Ano, Osvoboditel přichází, ale který to je?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3902
Mass Effect 2: Vzestup Recenze
Mass Effect 2: Vzestup
Drew Karpyshyn

11. listopadu 2010, Jana Poláčková
Počítačová hra Mass Effect BYLA zjevením. Kvalitní příběh, zajímavé a skvěle podané prostředí, sci-fi motivy – to vše v zpola originálně působící a zpola „staré, známé“ kombinaci. S českým vydáním druhého románu z ME univerza se objevuje otázka, zda se jedná pouze o „přívěšek“ k populární hře a nebo si zaslouží pozornost i jiných čtenářů než herních fanatiků.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4085
Drakoniánská čest Ukázky z knih
Drakoniánská čest
Dragonlance: Kangův regiment 2

10. listopadu 2010, Weis Margaret & Perrin Don
Drakoniánu Kangovi a jeho regimentu se nedaří splnit si svůj sen – usadit se v opuštěném trpasličím městě a klidně žít. Do cesty se jim staví zima, hlad a tisíce goblinů, kteří na ně neustále útočí. Drakoniánů ubývá a Kang má strach, že se mu nepodaří splnit ani nejdůležitější úkol – ochránit malou skupinku drakoniánských žen, které se vylíhly z vajec nalezených v dračí sluji, a zachovat tak pro drakoniány naději na přežití i do buducna. Navíc má zapojení tvrdohlavých drakoniánek v pubertálním věku do struktur armády má většinou naprosto neuvěřitelné následky.

Číst článek dál | Diskuze (267) | Přístupů: 4033
Američtí bohové Recenze
Američtí bohové
Neil Gaiman

9. listopadu 2010, Jiří Popiolek
Každý člověk si své bohy, ve které bezmezně věří, nese s sebou, kamkoli jde. Amerika je země přistěhovalců z různých končin světa. Proto je také plná polozapomenutých a zapomenutých bohů, kteří dnes už jen živoří a protloukají se, jak se jenom dá. A Amerika zároveň začíná vzývat bohy nové. Bohy televize, moderních technologií a dalších výdobytků současnosti. Okamžik rozhodující bitvy, která má všechno staré definitivně smést, se blíží a staří bohové, aby přežili, musejí vrátit úder…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5701
Man plus Recenze
Man plus
Frederik Pohl

8. listopadu 2010, Petr Čáslava
Šestnáct let od prvního českého vydání a úctyhodných třicet čtyři let od napsání Frederikem Pohlem – se k nám vrací slavný příběh o úpěnlivé snaze kolonizovat Mars prostřednictvím kyborgizovaného člověka. Ale pojďme to vzít od začátku.

Číst článek dál | Diskuze (38) | Přístupů: 3668
Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon Recenze
Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon
Felix Boom

6. listopadu 2010, Radim Červenka
Provokace, provokace, provokace. Vypálí se před zrak ohnivým písmem každému, kdo si přečte název nové knihy Felixe Booma. Zapšklí konzervativci okamžitě knížku odhodí anebo rovnou spálí v ohni pekelném. Zvídavější jedinci si přečtou anotaci na rubu obálky. Zapšklí ateisti čtou rovnou, s pěnou nedočkavosti u úst.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 4190
Brasyl Recenze
Brasyl
Ian McDonald

4. listopadu 2010, Kamila Vozáková
Není jednoduché představit si universum jako zaniklé a nás jen jako přízraky na konci času, který se neustále opakuje a nutí nás opakovaně prožívat naše životy znovu a znovu, stále dokola. Nejsme lidé, jsme fantómy v obrovské kvantové simulaci. Dokážete si pak představit, že tohle je pořád ale svět, v němž se nacházíme a kde musíme žít své malé životy?

Číst článek dál | Diskuze (176) | Přístupů: 4927
Měsíční svit Recenze
Měsíční svit
Rob Thurman

1. listopadu 2010, Renata Heitelová
Vlkodlačí putyka Měsíční svit není jen ošuntělé hráčské doupě po střechu plné blech, ale také místo setkávání mafiánského Klanu vlkodlaků. Uprostřed mely mezi dvěma znepřátelenými stranami se při svém pátrání ocitá půlčlověk/půlólfi Kal Leandros, se kterým jsme se poprvé seznámili v románu V temnotě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5633