Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Miniedičák Fantomprintu Chystá se
Miniedičák Fantomprintu
aneb je dobré vědět, jaké čtení si vezmu na dovolenou

4. června 2011, Marcela Stehlíková
Knihy na dovolenou si chystám dlouho dopředu, na rozdíl od jiných věcí. Pro ty se stejnou krevní skupinou i pro mnoho dalších, kteří mají zájem o novinky z žánru, jsme ve Fantom Printu připravili miniedičák pro nadcházejích 8 týdnů.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3882
Vražedná pomsta Recenze
Vražedná pomsta
Suzanne Collins

3. června 2011, Michaela Křivánková
Hladové hry jsou u konce, pro Katniss ale teprve všechno začíná. Ona je totiž nadějí všech lidí z Panemu, je jejich reprodrozdem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3521
Dračí mor Recenze
Dračí mor
Jana Rečková

2. června 2011, Jan Kundera
Myslíte si, že jen lidé svádí urputné boje se smrtelnými nemocemi ? Nebo, že jen u lidí je rasismus na denním pořádku? Že otroctví je výsadou jen lidského rodu? To se pletete, protože to vše zvládají i draci. A možná dokonce lépe než lidé.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2951
Nespavost Recenze
Nespavost
Stephan King

1. června 2011, Zdeněk Schreil
Nespavost. V dnešní uspěchané době poměrně častá choroba. Člověk trpící poruchou spánku buďto nemůže usnout, nebo se budí příliš brzy, případně se probouzí neodpočatý. Možné následky nespavosti: vyčerpanost, podrážděnost, neschopnost soustředit se, případně schopnost vidět aury a bytosti z jiného světa. Poslední zmiňovaný následek může znamenat dost velký problém, zvláště v případě, že ony bytosti jsou opravdové. A tak pokud nechcete skončit v blázinci, musíte si s tím poradit sami.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3379
Dům u vycházejícího slunce Recenze
Dům u vycházejícího slunce
Aleksandra Januszová

31. května 2011, Michaela Křivánková
Kdo si myslí, že dobrá urban fantasy může vzniknout pouze za velkou louží, ten se sakra plete. Prvotina polské spisovatelky Aleksandry Januszové mu zaručeně vytře zrak

Číst článek dál | Diskuze (755) | Přístupů: 6879
Poslední oběť Recenze
Poslední oběť
Richelle Mead

30. května 2011, Marcela Stehlíková
„Byla jsem v malé cele s holými stěnami, holou podlahou a… vším holým. Vše tu bylo bez poskvrnky. Sterilní. Chladné. Nebyla tu tma ani žádné řetězy zařezávající se do kůže. Jen ocelové mříže. Studily do dlaní, byly tvrdé, nepoddajné. Světlo zářivek dodávalo kovu lesk, který dráždil oči. „Hej! Jak dlouho tady budu? Kdy budu mít soud? Nemůžete mě v tomhle žaláři držet věčně!“

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 3770
Meče a temná magie Recenze
Meče a temná magie
Jonathan Straham, Lou Anders (eds.)

29. května 2011, Jana Poláčková
Antalogie snů. Tato dvě slova byla s Meči a temnou magií spojována od chvíle, co se začalo připravovat její vydání. Přece jen, Erikson, Abercrombie, Cook, Lynch a další v jedné sbírce – to už je pěkné souhvězdí! Vedlo to k předem danému výsledku. Enormnímu očekávání, jemuž by nedokázalo dostát ani skutečné veledílo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5574
Nikdy nezemřít Ukázky z knih
Nikdy nezemřít
Rachel Morgan 3

28. května 2011, Harrison Kim
V Cincinnati nežije žádná drsnější a více sexy čarodějka, než je Rachel Morganová – a žádná taky nemá více problémů. Rachel je totiž ochotná riskovat svůj milostný život i duši, aby dostala do chládku zločinná stvoření noci. Mezi jednotlivými případy se pak usilovně snaží odrážet milostné návrhy upírské spolubydlící, uchovat smrtící tajemství před svým parťákem a odolat sexy upírovi, který se o ni uchází. A v neposlední řadě si Rachel taky musí vybrat, na čí stranu se postaví ve válce zuřící v městském podsvětí. Obzvláště když velmi výrazně přispěla k pádu předchozího upírského vládce. Bohužel byla přitom donucena uzavřít dohodu s mocným démonem, která jí může přinést věčnou bolest, utrpení a ponížení. A její temný „pán“ si teď přichází pro to, co mu dluží…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5232
Sandman Slim Recenze
Sandman Slim
Richard Kadrey

27. května 2011, Alex Drescher
Když někdo stráví jedenáct let v pekle jako gladiátor a hračka pekelníků a ví, že ho tam poslali mágové z kruhu, ke kterému sám patřil, má dost důvodů pro vztek a touhu po pomstě. Jenomže on má ještě jeden důvod – ti samí lidé totiž zabili i jeho lásku.

Číst článek dál | Diskuze (37) | Přístupů: 4275
Pomezí světa Recenze
Pomezí světa
Kevin J. Anderson

26. května 2011, Jana Poláčková
Terra Incognita. Neznámá země. Takto pojmenoval zkušený sci-fi autor Kevin J. Anderson svůj fantasy debut. Nádherná obálka přímo vyvolává představu námořního dobrodružství… přestože v prvním díle zůstává moře spíš stranou a pozornosti se těší epický příběh podezřele připomínající středověké Středomoří. A nejen průhlednými odkazy na tehdejší vztahy mezi islámem a křesťanstvím.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4369
Archa Recenze
Archa
Boyd Morrsion

25. května 2011, Jana Šrámčíková
Když se malého dítěte zeptáte na nějaké slovo, začínající na A, odpoví vám nejspíš auto nebo anděl – podle pohlaví. Ale když se na totéž zeptáte archeologa, odpoví vám s největší pravděpodobností Archa. Fenomén legendární archy, které pomohla biblickému Noemu zachránit se před smrtící potopou, provází lidstvo po celá staletí. Mnoho nejrůznějších výprav a archeologických expedicí se snažilo dokázat nebo vyvrátit její existenci. Ale nikdo nebyl úspěšný – až dosud.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3453
Příchod tmy Ukázky z knih
Příchod tmy
Noční běžci 2

24. května 2011, Lynn Flewelling
Seregil z Rhíminee, muž s tajemnou minulostí, už naučil Aleka z Kerry všechna největší tajemství svého řemesla. Jako zloději a špehové společně plní drobné i nebezpečné úkoly. Jejich životy jsou neustále v ohrožení, ale současně obklopeny aurou magie, přátelství a důvěry. Avšak nyní, když se Skala připravuje na válku s Plenimarem, jsou Seregil, Alek a Micum povoláni čarodějem Nysanderem, aby čelili nejtěžší zkoušce věrnosti, se smrtícím vědomím, že pokud selžou, vládu zla nad celým světem už nic nedokáže zastavit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3698
Batman: Temné vítězství 1 Recenze
Batman: Temné vítězství 1
Jeph Loeb a Tim Sale

23. května 2011, Jan Červenka
Batman: Temné vítězství pokračuje přesně v tom bodě, kde skončil Dlouhý Helloween. Nenavazuje na něj ale pouze dějově ale i autorsky a tím pádem i stylově. Opět řádí sériový vrah, který s oblibou zabijí o svátcích. Jediný rozdíl je v tom, že tentokrát vraždí poldy a jako nápovědu po sobě nechává nevyluštěné šibenice. Seznamte se s Šibeničním vrahem.

Číst článek dál | Diskuze (118) | Přístupů: 4906
Lhář Recenze
Lhář
Jakub Ćwiek

21. května 2011, Martin Fajkus
Andělé jsou pro většinu lidí přímo symbolem nadpozemské krásy, dobra, čistoty a mírumilovnosti. A jaksi se už zapomíná na to, že i tato téměř polobožská stvoření se dokáží pořádně „rozohnit“, když jde o to potrestat zatvrzelé hříšníky protivící se vůli Páně. Když se to však vezme kolem a kolem, vlastně se tomu nelze ani divit. Jde tady přece o spásu lidské duše! To už stojí za trochu té námahy. Navíc, čím více lidí nakonec najde cestu do ráje, tím méně jich propadne peklu nebo, nedej Bože, zbude jiným bohům.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4658
Nalezený milenec Recenze
Nalezený milenec
J. R. Ward

20. května 2011, Michaela Křivánková
V Caldwellu zuří odvěká válka mezi Bratrstvem černé dýky a Vyhlazovací společností. Upíří válečníci se snaží chránit civilisty před bezduchými, nemrtvými bojovníky utvořenými z esence čistého zla, Omegy.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4313
Temný anděl Recenze
Temný anděl
Meredith Ann Pierceová

18. května 2011, Aneta Horáková
Eoduin nikdy nevěřila povídačkám své chůvy, především pak příběhům o temných andělech. Jeden takový se pro ni však stane až příliš reálným ve chvíli, kdy ji jeden z nich unese na svůj hrad a udělá z ní svou třináctou nevěstu. Nečekejte však žádné šťastné konce, temní andělé – vampýři totiž svým nevěstám doslova vysávají duše z těla. Nezbude z nich nic víc než lehké přízraky.

Číst článek dál | Diskuze (115) | Přístupů: 4649
Vládci loutek Recenze
Vládci loutek
Robert A. Heinlein

17. května 2011, Jan Kundera
Pozor! Pozor! Vyhláška prezidenta republiky. „Zamkněte dveře!“ „Ucpěte komín u krbu!“ „Vyvarujte se tlačenic!“ „Člověk v kabátu je nepřítel! Střílejte!“ Klasika od mistra žánru, který má na svědomí slavnou Hvězdnou pěchotu, která byla zfilmována (i když nepříliš věrně své předloze).

Číst článek dál | Diskuze (120) | Přístupů: 4110
Aréna smrti Recenze
Aréna smrti
Suzanne Collins

16. května 2011, Michaela Křivánková
Hladové hry. Reality show, ve které 24 splátců bojuje o svůj život v aréně a na televizních obrazovkách je sleduje celá země. Dámy a pánové, sedmdesáté čtvrté Hladové hry právě začínají!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5253
Leviatan Recenze
Leviatan
Scott Westerfeld

15. května 2011, BoboKing
Román „Leviatan“ amerického spisovatele Scotta Westerfelda je sice primárně určen spíše mladým fandům fantastiky, ale autor dokázal vytvořit tak mistrný příběh, že ani „ostřílení“ čtenáři nebudou touto knihou určitě zklamáni. Vlastně bychom mohli říci, že v současné nabídce titulů plných magie či upírů, nebo tzv. science fantasy, asi nemá příliš konkurence. Román částečně zapadá do tzv. alternativní historie a částečně do steampunku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4642
Píseň kostí Recenze
Píseň kostí
John Meaney

14. května 2011, Piter
„Vytáhl zrezivělý srp… Brzy začne maso měknout a lehce se rozpouštět…pak se bude moci pustit do řezání a čištění, bude moci jednu po druhé vyleštit drahé kosti, na které hodlal vynaložit veškerý svůj um. Slyšíš kosti?“

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3996
Meče a temná magie Recenze
Meče a temná magie
Lou Anders & Jonathan Strahan (eds.)

13. května 2011, Zdenek Schreil
Jako fanda Howardova Conana jsem se na antologii příběhů tak trochu opomíjeného žánru meč a magie hodně těšil. Anotace slibovala mimo jiné „svižnou akci, drsné násilí, nelítostné netvory a úžasné poklady“. Na rovinu říkám, že výsledek je spíše mírně nadprůměrný. A magie je tu rozhodně více než mečů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3638
Nenasytná Recenze
Nenasytná
Meg Cabot

12. května 2011, Michaela Křivánková
Jsou všude. A neunikl jim ani oblíbený seriál Nenasytná, pro který hlavní hrdinka stejnojmenného románu od Meg Cabot pracuje. Ano, řeč je samozřejmě o upírech.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4518
Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr Recenze
Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr
Mike Mignola, Christopher Golden

10. května 2011, Radim Červenka
„Inu ovšem, to mi jistě spískal ten čertík…Ach, kdyby jen se mnou seděla v loďce má panenka, nevadilo by mi, i kdyby tu byla jednou taková tma. Ale panenka – má sladká Elowen – se mnou nemohla nikdy být. Spálil jsem ji, stejně jako jsme spálili mladou Iancovu sestru.“

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3987
Žár krve Recenze
Žár krve
Petra Neomillnerová

9. května 2011, Reneta Heitelová
„Rekviem za vampýra Enna“, tak by mohl znít podtitul nejnovějšího románu Petry Neomillnerové, která nám naservírovala další dobrodružství ze světa Zaklínačky Loty na stříbrném podnose (stříbra si vampýři užijí opravdu hodně). Nádherná obálka od Lubomíra Kupčíka i formát ladí s předchozími knihami o Lotě, přestože každá z nich vzešla z hnízda jiného nakladatele (Fantom Print, Triton, Brokilon).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5028
Přání smrti Ukázky z knih
Přání smrti
Kal Leandros 4

8. května 2011, Rob Thurmanová
Kal a jeho bratr Niko zažívají se svou detektivní agenturou špatné časy. Pak si je ale najme upír Seamus, aby zjistili, kdo jej sleduje. Když posléze bratři Leandrosovi najdou Seamuse mrtvého, ukáže se, že budou muset udělat mnohem víc, než původně plánovali. Ještě horší zprávou je však návrat Kalovy démonické rodiny – Ólfi. Naposledy, když se jim Kal s Nikem postavili, je téměř do posledního vyhubili. Teď Ólfi touží po pomstě. Kal dobře ví, že se nejdříve pokusí zničit všechny a všechno, co je mu drahé a co má rád. Pro Ólfi je Kalova bolest potěšením. A tentokrát jim bude opravdu dobře.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4055
Vykoupení Kryštofa Kolumba Recenze
Vykoupení Kryštofa Kolumba
Orson Scott Card

7. května 2011, Piter
Proč byl Kryštof Kolumbus tak přesvědčen, že cestou na západ dopluje do země plné zlata? Jak se mu podařilo přemluvit panovníky ke druhé výpravě, když z první dovezl jen několik domorodců na úrovni doby kamenné a nenašel nic než bažiny a džungli? Proč vlastně zahodil slibnou kariéru obchodníka a upnul se k bláznivému snu o cestě na západ? Kde se vzala jeho síla, aby všechno toto dokázal?

Číst článek dál | Diskuze (136) | Přístupů: 4274
Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr Recenze
Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr
Mignola, Mike; Golden, Christian

6. května 2011, Jana Poláčková
Válka? To jsou jen zásnuby života se smrtí. Tanec nesčetných okamžiků, kdy jednou se cítíš živější, skutečnější než kdy předtím… a vzápětí nastane prázdno bez konce. A zatímco nebe prokvétá ohňostroji odrazů toho, co se děje na zemi, v oblacích se vznáší pochmurní starosvatí – vampýři. Země se v zákopech sytila krví a bolestí příliš dlouho na to, aby se nezměnil svět.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4614
Gandalfovo brko a Sauronovo pero Informace
Gandalfovo brko a Sauronovo pero


5. května 2011, Společenstvo Péra a Brka
Gandalfovo brko™ je cenou pro fantastickou publicistiku. Autoři fantastiky mají cen a soutěží, jimiž mohou poměřovat své kvality, spoustu. Ne tak publicisté. Možná i to je důvod, proč má česká publicistika zabývající se právě fantastikou ne zrovna vysokou úroveň. Jenže! Když nemají soudnost kritici, recenzenti, publicisté a jejich vydavatelé, jak potom můžeme chtít, aby měli soudnost samotní spisovatelé? A jak se v tom všem mají potom vyznat nešťastní čtenáři?

Číst článek dál | Diskuze (116) | Přístupů: 5226
Inkarceron Recenze
Inkarceron
Catherine Fisher

4. května 2011, Michaela Křivánková
„Odteď je veškerý Pokrok zakázán. Už se nikdy nic nezmění. Svoboda je malá cena za přežití.“ Po letech Zuřivosti se celá země zastavuje v čase korzetů a kočárů tažených koňmi. Moderní přístroje sice existují, ale jsou Protokolem přísně zakázány stejně jako ostatní věci, které neodpovídají Době.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 5132
Con na vrbě II. již tento týden (PR) Informace
Con na vrbě II. již tento týden (PR)


3. května 2011, Míla Linc
Tento pátek proběhne ve smíchovské pobočce Městské knihovny v Praze (Nám. 14. října 15, Praha 5) Con na vrbě II. Protože jde o druhý ročník úspěšné akce, můžete to brát jako jistou záruku, že bychom podruhé nezkoušeli něco, co se nepovedlo. Ano, jde o nejlepší con v tomto roce, nejúžasnější a nejdokonalejší akci… a ano, občas trochu přeháníme…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3307