Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Každý touží po svém Šťastně až navěky, Kiera Cassová: Šťastně až navěky (Selekce)

Cassová Kiera: Selekce - Šťastně až navěky

Český knižní trh neustále lační po krásných obálkách knih ze série Selekce. Skalní fanoušci se v září konečně dočkali. Nakladatelství CooBoo se rozhodlo vydat i sbírku krátkých povídek ze světa všemi opěvované Selekce, které mají čtenáře zabavit před vydáním závěrečného dílu Koruna. Dočkají se hlavní hrdinové svého šťastně až navěky?

Zbrusu nové příběhy ze světa Selekce odhalují tajemství a historii hned několika nejoblíbenějších postav a přidávají i několik bonusů, které by žádnému fanouškovi neměly uniknout. Čtyři hlavní novely se zaměřují na hrdiny, kteří měli k hlavní hrdince nejblíže; v bonusech pak autorka odhaluje kapitoly z pohledu Celesty, služebné Lucy, přidává scény z druhého výročí Maxona a jeho nevěsty a ukazuje, kam se ubíraly osudy ostatních dívek ze Selekce, které u Prince neuspěly.

V Královně se odvíjí příběh královny Amberly před tím, než se dostala na trůn a získala srdce krále v jeho vlastní Selekci. Princ vypráví o Maxonovi před tím, než potkal Americu Singer a v jeho životě figurovala jiná žena. Aspenův příběh vypráví Strážce, ve kterém se čtenáři seznámí s jeho pokusem dostat zpět dívku svých snů. Marlee se stala Miláčkem všech, dokonce i Americy. Její srdce ale propadlo někomu úplně jinému než princi.

Zaměřeno na vedlejší postavy

Kiera Cassová umístila děj celé série do království jménem Illéa, které je vybudované na základech bývalých Spojených států amerických. A jelikož původně třídílná, nyní pětidílná série neukojila choutky chtivých čtenářů, rozhodla se Cassová sepsat i řadu novel, které původně vycházely samostatně a pouze elektronicky, nakonec se ale dočkaly souborného vydání v Šťastně až navěky. Ze čtyř hlavních novel se pouze jedna odehrává před samotnou sérií (Královna), zbylé tři (Princ, Strážce a Miláček) pak v průběhu prvních třech knih Selekce.

Kiera Cassová v pěti bodech

  1. Vyrůstala v Jižní Karolíně.
  2. Vystudovala historii na Radford University.
  3. Miluje tanec, knihy a natáčení videí.
  4. Svou první knihu (The Siren) vydala sama v roce 2009.
  5. V současné době žije se svým manželem a dvěma dětmi v Blackburgu ve Virginii.

Celá série si získala svou popularitu nejen díky nádherným obálkám, ale také díky autorčině osobitému stylu psaní, který čtenáře vtáhne do děje a nepustí až do poslední stránky. I novely se nesou v podobném duchu a slouží spíše jako chutná jednohubka na jeden večer. Velkou výhodou je i to, že se jedná o samostatně ucelené kousky, které se mohou číst samostatně nezávisle na sobě. V původní trilogii se pozornosti dostalo spíše Americe Singerové, která nějakým způsobem ovlivnila všechny postavy z povídek. V Šťastně až navěky se autorka vžila do kůže některých z oblíbenců a odhalila, co se jim honí v hlavě a proč v původní sérii reagovali tak, jak reagovali.

Nic není tak, jak se zdá

Přiblížit čtenářům některé postavy bylo správné rozhodnutí. Pod na první pohled nevýraznými charaktery, které nedostaly prostor, se skrývají pravé perly. Ať už se jedná o královnu Amberly, která na první pohled vypadá jako spořádaná dáma, která snáší nálady vždy protivného krále, ale pod maskou královny se stále skrývá mladá a citlivá dívka, která se do krále před lety bláznivě zamilovala a věnovala mu svůj život. Stejně je na tom i strážce Aspen, kterého celá řada čtenářek nemá ráda za to, co udělal, ale nikdo nikdy nevěděl, proč to udělal. Jedním z největších lákadel je bezesporu povídka Miláček, která odhaluje pozadí incidentu s Marlee.

Cenným pomocníkem jsou i bonusy na konci knihy, které dodají potřebné informace k tomu, co se stalo s ostatními dívkami po konci První a jak vypadalo například druhé výročí Maxona a jeho vyvolené. Nechybí ani pohled na to, jak celou Selekci vnímala Celesta a jak se s rolí Američiny služebné vyrovnávala Lucy. Každou povídku a bonus doplňují dechberoucí kresby postav, které skvěle doplňují pohádkové obálky.

Šťastně až navěky je ideální pro všechny fanoušky Selekce, kteří netrpělivě čekají na vydání posledního dílu a chtějí se dozvědět více o svých oblíbených hrdinech.

  • Kiera Cassová: Šťastně až navěky (Selekce)
  • CooBoo, 2016
  • překlad: Nika Exnerová
  • obálka: Gustavo Marx
  • 364 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
23. října 2016, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Selekce - Šťastně až navěky

Selekce - Šťastně až navěky
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč