Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Epické finále přináší Srážku světů, Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)

Colfer Chris: Země příběhů 06 - Srážka světů

Dobrodružství dvojčat Baileyových dospělo zdárně ke svému konci. Závěrečný díl Země příběhů již dorazil na pulty českých knihkupectví. Chris Colfer si pro své čtenáře připravil epickou bitvu, ve které se utkají armády hned několika alternativních světů. Kdo nakonec zvítězí?

Connerovi Baileymu se s pomocí sestry konečně podařilo naverbovat armádu z vlastních povídek, která by mu mohla pomoci porazit Literární armádu, která se pod vedením tří mocných zloduchů z klasické literatury chystá napadnout lidský svět. Brána mezi ním a pohádkovým světem se totiž konečně otevřela, což znamená, že do lidské reality může nyní vstoupit kdokoli, padouchů nevyjímaje.

Kromě toho Conner pátrá po své sestře Alex, která záhadně zmizela. Conner zatím netuší, že jeho sestru zaklela mocná čarodějnice Morina, která má s lidským světem vlastní plány. Spolu se zbytkem čarodějnic plánuje využít Alexinu moc a podrobit si oba světy, nejenom ten pohádkový. Alex nezbývá než doufat, že se její bratr spojí s jejich přáteli a podaří se mu ji zachránit dřív, než bude New York úplně v troskách…

Válka světů

Srážka světů je šestým a závěrečným dílem z pohádkové série Země příběhů, která je primárně určena pro mladší dětské čtenáře, avšak jistě si ji užijí i ti starší, kteří hledají něco oddechového a touží se vrátit do dětských let. Autorem je světově proslulý herec a autor Chris Colfer, jenž ve své sérii vytvořil pohádkový svět existující vedle toho našeho, ve kterém žijí všechny známé pohádkové postavy z příběhů bratří Grimmů. Colfer je však přizpůsobil obrazu svému a vytvořil z nich naprosté originály, objevující se pouze v této sérii. V závěrečném díle se čtenáři mohou těšit i na další známé postavy, a to především na hrdiny a padouchy z literárních světů jako je Alenka v říši divů, Čaroděj ze Země Oz, Petr Pan, Sněhová královna či Příběhy o králi Artušovi.

Jak již bylo zmíněno, autor klade na své postavy poměrně velký důraz a věnuje jim v knize hodně prostoru. Ve Srážce světů se čtenáři dočkají hned několika vypravěčů, kteří se postupně střídají. Oproti dvěma klasickým (Alex a Conner) se přidává i Žabák, který je uvězněn v zrcadle a jako jediný sleduje, co se děje v pohádkovém světě. Ve vedlejších rolích vystoupí všichni oblíbenci z předchozích dílů – Jack, Mášenka, Červená Karkulka a mnozí další. Zazvonil zvonec…

Chris Colfer v pěti bodech

  1. Za roli Kurta Hummela v seriálu Glee obdržel Zlatý glóbus.
  2. Zahrál si ve filmu Struck by Lightning, který sám napsal a produkoval.
  3. V roce 2011 byl podle časopisu Time zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí světa.
  4. Stejně jako postava Kurta Hummela, i on je homosexuál.
  5. Kouzelné přání se dva týdny po vydání stalo číslem 1 na žebříčku bestsellerů New York Times.

Colferův styl psaní je neskutečně čtivý a jeho knihy pod rukama doslova mizí. I přes poměrně malý počet stran se mu podařilo vytvořit akční příběh s velkolepou bitvou, která se odehrává ve druhé části knihy. Bitva však netvoří jedinou zápletku v závěrečném díle. Autor se hodně zaměřil skrze postavu Alex i na sebelásku a na to, jak vnímáme sami sebe. Dále se věnoval i sourozeneckým vztahům a v menší míře i nějaké té romantice. Co se týče samotného konce a završení série, Colfer to dokázal s grácií a nenechal nic otevřeného spekulacím.

Série Země příběhů

  1. Chris Colfer: Kouzelné přání (Země příběhů 1)
  2. Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)
  3. Chris Colfer: Varování bratří Grimmů (Země příběhů 3)
  4. Chris Colfer: Za hranice království (Země příběhů 4)
  5. Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)
  6. Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)

I když Země příběhů skončila, čtenáři nemusí být vůbec smutní. V říjnu by autorovi měla v zahraničí vyjít kniha A Tale of Magic…, což by měl být první díl spin-off série k Zemi příběhů, odehrávající se ještě před návštěvou dvojčat Baileyových. Je tu tedy šance, že se nakladatelství Fragment rozhodne tuto sérii také vydat. A ti, kdo mluví anglicky, si mezitím mohou přečíst doplňkové knihy ze série jako je Queen Red Riding Hood’s Guide to Royalty či Trollbella Throws a Party.

Kniha Srážka světů by mohla zaujmout ty, kteří hledají velmi čtivý a oddechový příběh z prostředí lehce netradičně pojatých klasických pohádek.

  • Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)
  • Fragment, 2019
  • Překlad: Veronika Volhejnová
  • Obálka: Brandon Dorman
  • 280 stran, 349 Kč
5. srpna 2019, Kateřina Kopišťová

Země příběhů 06 - Srážka světů

Země příběhů 06 - Srážka světů
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč